RSS: לקטעים
לתגובות
<<
פברואר 2009
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
הבלוג חבר בטבעות: | 2/2009
שומן ואש ותמרות עשן
לא פריקית של בריאות אנוכי. לא תתפסו אותי לועסת נבטים ואומרת שאני נהנית מזה. אני לא מבינה את ההתנגדות המופרעת לבישול מזון. אני מעדיפה סטייק על פני מרק ירקות, והתזונה שלי כוללת בתוכה הרבה עוף ומוצריו - וגם שם, אני לא רואה צורך בכך שהוא יהיה "אורגני" ויעלה פי שניים. עוף מת זה עוף מת. ועם כל זאת, לפני שנה ומשהו עשיתי כמה שינויים מהותיים בתזונה שלי - לא סתם דיאטה, אלא תזוזה של כל ההתנהגות שלי סביב אוכל, לפאזה אחרת לחלוטין. המטרה המשנית היתה להוריד במשקל. המטרה הראשית היתה לשנות את ההרגלים המגונים שצברתי במשך השנים.
אם אתם רוצים את הפאנץ' ליין - הורדתי 20 קילו, והיד עוד נטויה (כי צריך עוד). זה לקח לי זמן. זה לא קרה "מייד, שאל אותי כיצד" אבל זה היה הרבה פחות קשה ממה שחשבתי. בכל אופן, הפוסט הזה לא יעסוק בעניין הקילוגרמים. אולי בפעם אחרת.
אחד הדברים החשובים ששיניתי, היה לצמצם באופן משמעותי את צריכת המזון המוכן והתעשייתי שלי. את זה למדתי מכרמית - אם כי לא יישמתי באותה אדיקות שנראה שהיא מצליחה בה. העובדה שהפכתי לעצמאית, כזו ששולטת בזמן של עצמה וגם עובדת מהבית, הקלה עליי מאוד לעבור לתפריט של הרבה יותר אוכל ביתי ומותאם להרגלים החדשים שלי - והרבה פחות אוכל שבא בקופסאות ומחממים אותו בטוסטר.
אני לא ממש פנאטית בקטע הזה - יש לי תמיד איזה נקניקיות ומאמא עוף בפריזר, כי לפעמים אין זמן, אין חשק ואין עצבים לבשל או לחתוך סלט (במיוחד אם כבר אכלתי אחד באותו יום, מה שקורה בכל יום) - ועדיף שניצלון בטוסטר שמרגיע את הרעב ולא עושה הרבה נזקים, על פני זלילות בלתי מבוקרות של מזון אחר (מי אמר פיצה??? איפה יש פיצה???). מצד שני, הרבה יותר בריא והרבה יותר טעים לבשל אוכל לבד. אפילו כמה חתיכות כנפי עוף בטוסטר עם קצת תבלינים מעל יוצאות מעדן בהשוואה לדברים אחרים שמוצאים בפריזר של הסופר.
ואחרי כל ההקדמה הארוכה, אני מגיעה לסיפור שלשמו כינסתי אתכם כאן עכשיו. לפני זמן מה, עשיתי את השטות וקניתי מוצר מזוויע שנקרא "סטייק עוף" בסופר. הקנייה היתה בעיקר מטעמים נוסטלגיים. כשהייתי קטנה ופוחזת, אבא שלי נהג להכין לי את הדבר הזה על מחבת כבדה מברזל, ואני זוכרת שדי אהבתי את ה"סטייק". עם השנים למדתי להכין את המוצר הקפוא הזה בעצמי, והוא היה מאכל לא רע. מתישהו הוא נעלם מהמדפים. לפני כמה ימים, מאחר שהופתעתי לגלותו שוב בפריזר של הסופר, החלטתי לקנותו ולשים בפריזר שלי. שיהיה. לשעת חירום, כשנהיה רעבים ולא יהיה זמן.
היום הייתי רעבה ולא היה לי הרבה זמן. כלומר, בעיקר לא היה לי חשק לחכות שכבד העוף יפשיר, כי חיכיתי יותר מדי עד שעת הכנת האוכל וגוועתי ברעב. בסיר אחד זרקתי בזריזות במיה ורוטב עגבניות. והחלטתי לאזן את זה עם ג'אנק פוד - סטייק עוף. עלק סטייק. ועלק עוף, גם.
לא שציפיתי להרבה ממוצר שהוראות ההכנה שלו מציינות שיש להניח אותו קפוא על המחבת, ובכל זאת - אלוהים אדירים, לא זכרתי כמה לכלוך, עשן ושומן זה מפזר בכל הבית ועל המשקפיים שלי.
למרות נסיונות נואשים שלי לשפר את הטעם עם תבלינים, פטרוזיליה והרבה סבלנות - המוצר המוגמר והצלוי עד דמעות היה לא טעים. אולי לא מגעיל מאוד, אבל בטח לא טעים. סטייק זה לא היה. והאמת היא שגם לא ממש היה לזה טעם של עוף - ואני צריכה לדעת. אני אלופה בעוף. זה היה הטעם הקלאסי של בשר מעובד, מלא במים ובדברים מוזרים אחרים, ועטוף בשכבת שומן-עוף שהיתה יכולה להיות טעימה, אם לא היה לה טעם של קרטון. אפילו ספייק, החתול השובב ביותר ביקום, לא ממש התלהב מהביסים שקיבל בנדיבות. הוא אמנם אכל, אבל כמוני - בלי הרבה חמדה. מזל שהיתה הבמיה ליד, אחרת בכלל כבר היה עדיף פיצה (פיצה???? איפה????).
אני לא אוהבת שבועות ונדרים. החלטות הן דבר הרבה יותר מוצלח ויציב. אז אני לא נשבעת שבחיים לא אגע באיכסה הזה יותר, אבל אני בהחלט אשתדל לחזור למקורות - עוף (אמיתי), ירקות, פשטידות בלי קמח, פירות, ביצים, שוקולד מריר וכמובן - פיצה (פיצה??!?! מי אוכל פה פיצה!??!).
כמו כן, יש לי קרייב קבוע לפיצה. זה מורגש?
| |
| כינוי:
בת: 47 Yahoo:
one_end_all
תמונה |