לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

איזה באסה, אני מאוהב

אהבה נכזבת היא כמו מחלה, היא תיפתר לבד, אך ככל שתטפל בה יותר מהר היא תיעלם יותר מהר


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2008    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

6/2008

לבנון


"מה את עושה?"

"מצילה לך את התחת"

"אבל חשבתי ש.."

"אנחנו לא חברים?"

"אהה... "

"יאללה בוא בוא כבר לפני שתסתבך יותר"

"חכי צריך להוציא גם את אודי"

"השתגעת?"

"את לא מתכוונת להפקיר אותו"

"אני לא מתכוונת לחזור לשם בזמן הקרוב"

"נתראה בארץ"

 

נכנסים פנימה.

אודי ראשון, רון שני, אחריהם החיילים שלהם. שקט מופתי.

אפילו במערכת הקשר אין רעש. שקט מפחיד.

צעדים קטנים, 7 מטר הפרש בין חייל לחייל. כדור בקנה.

דנה, החובשת הקרבית, נשארה מאחור. ידעה שצריכים אותה על המסוק. ידעה שהיא תגיע אליהם, ידעה שהיא מעדיפה שלא.

הגעה אל הכוח באמצעות מסוק אומרת רק דבר אחד - פאשלה.

"נתקלנו!!!!!!", צורח אודי כששריקות הכדורים מפלחות את האוויר.

כולם כבר על הקרקע, יורים לעבר הכיפות. יורים אל הלא נודע.

רון לוקח פיקוד כשאודי מאבד את ההכרה. מתחילים לחתור למגע.

המסוק באוויר. הכוח חיסל את ההתנגדות, אך המחיר כבד.

 

"לא רבים לפני פעילות"

"תשתוק כבר, אני לא יכולה איתך"

"את לא מבינה שאסור לנו לריב לפני פעילות?!"

"אנחנו לא רבים, אנחנו מדברים"

"בקול רם ובעצבים"

"אז תירגע!!"

"אני לא יכול"

שקט

"את לא מבינה שאני נכנס שוב הלילה, את לא מבינה שאני צריך להיות סופר מרוכז?"

"תבטיח לי שזאת הפעם האחרונה"

"זה לא תלוי בי מאמי"

"אז יאללה לך לך תכין ת'חיילים שלך"

דנה יצאה בוכה מאוהל המ"פ. רון, ה-ס', לא ידע מה להגיד והעדיף לשתוק.

 

"שוב פעם מילואים?!?"

"זה מלחמה דנה, מ-ל-ח-מ-ה!"

"תאמין לי אתה היחיד שמתגייס"

"אז בואי איתי ותראי, אמרת שהיית קרבית לא?"

"חובשת, חובשת"

"אז יאללה תצטרפי אליי, זה יהיה סוג של ירח דבש"

 

המסוק נשאר על הקרקע. לא הייתה לו ברירה.

אודי כבר היה על אלונקה. רון היה נחוש מאוד.

"אחד, שתיים, והופ", אמר רון, "כל הכבוד"

אודי כבר היה מחוסר הכרה ממזמן. כדור פילח את גופו, דם רב אבד שם, אך דנה, עשתה את עבודה מרגע נחיתת המסוק.

"הנה תל חי אודי, תחזיק מעמד", רון דיבר בחצי קול.

"תחשוב על הים, על הגלים, אנחנו נתפוס בנות", הוא המשיך

"אני שומעת אותך"

רון צחק פעם ראשונה מתחילת היום, "אני מנסה לעודד אותו, את יודעת שאני אוהב אותך"

"איזה מתוק, אף פעם לא אמרת לי את זה עדיין"

 

* השמות בדויים הסיפור אמיתי

** סיפור זה משתתף בתחרות הסיפורים של ישראבלוג

נכתב על ידי אניייייייייייי , 13/6/2008 00:34  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



איילון


בוקר בוקר אני נוסע לעבודה דרך הכביש הזה.
"ברוכים הבאים לנתיבי איילון", שלט גדול שמופיע 4 פעמים באיילון, הראשונה לבאים מדרום - ביציאה מראשון לציון, השניה לבאים ממזרח - בהצלטבות עם הכביש לירושלים, השלישית לבאים מצפון - ביציאה מהרצליה. והרביעית לבאים מכביש 5 - גם כן מזרח רק טיפה צפונית יותר.

 

בקטע המרכזי של נתיבי איילון, קיבוץ גלויות ועד גלילות, עוברים 750 אלף רכב ביום.

 

איזה ברוכים ואיזה נעלים. בין השעה 7 בבוקר לשעה 10 בבוקר יש פקקי ענק שמתחילים בראשון לציון ונגמרים במרכז ת"א לפעמים בארלוזורוב לפעמים יותר צפונה. משעה 15:00 ועד שעה 20:00 מתחילים הפקקים מהצד השני מצפון תל אביב ועד חולון. מי שחושב שבלילה יש רחמים על נוסעי הכביש, טועה גם טועה. בלילה לעיתים יש מחסומי משטרה לתפיסת שיכורים שגורמים לפקקים, ולעיתים בלי כל התרעה מוקדמת משפצים את הכביש ובכך סוגרים נתיבים שלמים.

 

הבעיה סביב הכביש הזה מחולקת לשניים. האחת היא תשתיתית, איך נבנה הכביש. השנייה היא אנושית, מי נוסע על הכביש.

 

קצת היסטוריה. בשנת 1964 החליטה הממשלה לקדם מיזם של הפיכת ואדי מוסררה (לימים נחל איילון) לכביש, בשנת 1967 נלקחה הלוואה של 20 מיליון דולר מהבנק העולמי לצורך הפרוייקט והחלו לייבש את הואדי.

 

מראשון לציון ועד לתל אביב (איילון צפון) הכביש בנוי בצורה של שני נתיבים לכל כיוון וזהו הגורם המרכזי לפקקי הענק בבוקר. מצפון תל אביב ועד עזריאלי (איילון דרום) גם כן יש רק שני נתיבים לכל כיוון וזה גורם לפקקי ענק בערב.

עכשיו גם תנסו לחשוב מה קורה כשסוגרים אחד לשיפוצים.

בעיה תשתיתית נוספת היא המחלפים הנכנסים. לדוגמא, בכניסה של דב הוז בחולון יש 3 נתיבי כניסה, שהופכים אחרי הרמזור לשניים, שהופכים בתוך המחלף לאחד מסוכן ויוצר בלגן.

בעיה תשתיתית שלישית ואחרונה היא צמצום איילון בשתי נקודות מרכזיות. באיילון צפון אחרי חולון הכביש נפתח לחמישה נתיבים, אבל רק שניים מהם מתבקבקים לאיילון ושלושה לדרום תל אביב. איפה ההיגיון? אותו דבר באיילון דרום אחרי עזריאלי, נפתחים חמישה נתיבים אך רק שניים ממשיכים לאיילון ושלושה לדרום תל אביב.

 

בשנת 1970 הוקמה "חברת נתיבי איילון" בשותפות מדינת ישראל ועיריית תל אביב וכעבור כ-8 שנים חובר החלק הראשון, היציאה מירושלים למחלף קיבוץ גלויות. בשנת 1982 נפתח הקטע שבין מחלף השלום (עזריאלי, הקריה) למחלף ההלכה. ב-1991 נכנס לפעולה גם הנתיב של רוקח-גלילות. ב-2005, נקודת ציון אחרונה עד כה, נחנך הכביש לדרום עד חולון וראשון לציון.

 

הבעיה החמורה יותר היא הגורם האנושי. גועל נפש לנסוע על איילון. פשוט גועל טהור. כשלי יש אפשרות לדלג לגהה ולנסוע משם אני מבצע זאת. כל כך תענוג לעבור בגהה במקום באיילון, כל כך כיף. גם בגהה יש פקקים, גם שם לחוץ בבוקר, אבל שם היאוש נוח יותר. באיילון אנשים חותכים בצורה לא בטיחותית, מקימים לעצמם נתיב משלהם כדי לשרוף עוד מטר (דוגמא מרכזית, הכניסה מביאליק ברמת גן לאיילון דרום, יש רק נתיב כניסה אחד, אבל הוא מספיק רחב להכיל שני רכבים מקבילים אז למה לא?) והכי מעצבן - אנשים מחליפים נתיב בלי לאותת! בלי לסמן, בלי להודיע, פתאום בום שוברים את ההגה.

 

ההשפעה הכי גדולה של נתיבי איילון הייתה הפרחת השממה, כל האיזור שמקיף את נתיבי איילון לא היה קיים לפני 18 שנים. המסגר, הקריה, רחוב יגאל אלון, הבורסה ליהלומים וכמובן עזריאלי שהיה עד שנות התשעים המוקדמות חניון למשאיות פינוי אשפה של עיריית תל אביב. אבל עם כל ההשפעה - עזרה בפקקים איין. הבטחות לעתיד? רכבת תחתית, אה וגם הובטח להפוך את הכביש לכביש אגרה. מעניין איך יראה מרכז תל אביב אם זה יצא לפועל.

 

מספרים שהתלאביבים נוהגים טוב יותר, אני מאמין לסיפורים האלה. אתם רוצים לדעת למה? כיוון שאנחנו מחושלים יותר, אבולוציה רבותיי. אני נהגתי בפקקים בכביש החוף, בכביש 4, בכביש 1, בגהה, בדרום, בצפון. אבל בחיים לא ראיתי את הג'ונג'ל שהולך כשנכנסים לאיילון. יש לי חברים מהצפון ומהדרום שנמנעים מלעלות על הכביש הזה אם הם לא צריכים. הם פשוט מפחדים, ואני מבין אותם לגמרי.

 

פרט מעניין אחרון. זוכרים שאמרתי בתחילת המאמר שיש 750 אלף כלי רכב ביום בין קיבוץ גלויות לגלילות. אז שימו לב את המרחק בין המחלפים - מדובר בסך הכל ב-10 קילומטר. נגיד שזה אומר שכל שעה עוברים 50 אלף רכבים בתחום הזה. זה אומר 5000 רכבים על כל קילומטר! 5 רכבים על כל מטר! כלומר צריך שיהיה בכל זמן נתון 5 נתיבים בשביל שלא יהיו פקקים!! זה מ-ט-ו-ר-ף!!!

 

אז.. לעניין התשתית אין מה להרחיב, צריך עוד נתיבים ומהר, כמה שיותר יותר טוב, שיקנו מצידי מאנשים את הבתים שלהם ויבנו שם נתיבים.

לגבי העניין האנושי\חייתי הפתרון שלי הוא פשוט מאוד. איילון מפוצץ במצלמות האח הגדול, לי אין בעיה לשים גם כן מצלמה בשמשה הקדמית\אחורית של הרכב שלי. הרי אפשר לראות בקלות רכב שחותך בלי לאותת, שמחליף נתיב בצורה פראית, שבונה לעצמו נתיב, שעוקף דרך השוליים. אפשר לצלם בקלות את המספר רישוי (בכביש 6 עושים את זה יום יום). אז למה לא בעצם? למה לא לבצע מהלך אחד הגיוני בנושא. למה להתעלם מזה שנהרגים עוד ועוד אנשים על כבישינו. אין יום שאני נוסע ואני לא רואה בצד הדרך תאונת דרכים. פעם לפני הרבה שנים עף לי אופנוען מעל הראש כי הוא החליט לחצות באדום. בשביל מה זה היה טוב? הכל עניין של אכיפה - תשאלו את רודי ג'וליאני. זה וחינוך, אבל אני לא בונה שנהגי איילון יחונכו בקרוב.

 

קבלו תמונה נדירה - נתייבי איילון רייקים. כן זה קרה ביום כיפור שנת 2004...

 

נסיעה טובה!

נכתב על ידי אניייייייייייי , 10/6/2008 22:41  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



הישרדות


מדהים כמה הסדרה הישרדות מכניסה אותך לפרופורציות.

 

מטרת המשחק הינה "לשרוד" כמעט 40 יום באי בודד עם עוד 15 אנשים שאתה לא מכיר.

אך מי שחשב שההישרדות היא מול הטבע טעה גם טעה. כבר בעונתה הראשונה של התוכנית ראו שההישרדות האמיתית היא באינטריגות בין האנשים, ביחסים, בהסכמים, מה שתורגם לבריתות.

 

הישרדות הישראלית הייתה מרגשת מאין כמותה, בכי, דמעות, הכל כמו באמריקאי - אבל משלנו.

 

סיפורה המדהים של ג'נה, המנצחת בהישרדות 6 האמריקאית, הוא מרתק. את סופו גיליתי היום.

 

באותה עונה החלו המתמודדים את המשחק כבנים נגד בנות. היא הייתה שקטה יחסית, לא דיברה יותר מדי, אך יצרה קשרים הדוקים עם בנות גילה. בהמשך התפצלו השבטים מחדש באופן מעורבב, ולאחר כמה הדחות נוספות הם אוחדו לשבט אחד גדול.

 

לכל אחד ואחת מהמתמודדים בהישרדות הישראלית יש את הסיפור שלו, וכל אחד מהסיפורים מוצג בצורה קיצונית בשואו שכזה.

לייה מלכלכת על בעלה בטלוויזיה ועומדת להתגרש אחרי התוכנית, מרינה איכזבה את הוריה כשפרשה מהטניס, משה לא מדבר עם אבא שלו למרות שהם חיים באותו בית, עידן הוא בן לאמא חד הורית שמפרנס אותה תוך כדי לימודים אקדמאים, ונעמה.. אוי נעמה, איזה סיפור חיים מדהים.

 

 

לאחר שאוחדו לשבט אחד, ג'נה מצאה את עצמה במיעוט, חבריה הודחו אחד אחרי השני, כשהשיא, הדחתה של חברתה הטובה היידי מהחמישייה האחרונה, כשניסתה לגרום לשבט להדיח את ג'נה כצעד נואש ואחרון, אחרי ששלושה ימים לפני קיבלה ממנה חסינות אישית במתנה כדי להבטיח לה מקום מכובד יותר.

במהלך הירואי שנראה מעט מאוד פעמים בהישרדות, הצליחה ג'נה, ה"אנדרדוג" לנצח חסינות אחר חסינות והגיעה עד לגמר, למרות שכבר ברביעיה האחרונה היא היא הייתה אמורה להיות המודחת, וכך גם בשלישיה האחרונה.

בניסיון אחרון, ובידיעה שהוא יודח, רוב ניסה לשכנע את ג'נה בחסינות האחרונה שהיא תפסיד בכוונה והוא יקח אותה איתו לגמר, היא סירבה, ניצחה אותו ואף הדיחה אותו בדרכה לניצחון בגמר על מתמודד אחר. בגמר היא ניצחה 6-1, ניצחון שלא נראה כמותו בהישרדות.

לאחר הניצחון המדהים ג'נה קיבלה הצעה מדהימה נוספת, יופייה הנדיר הוביל אותה לצילומים בפלייבוי יחד עם היידי, אחרי שאף חשפה את שדיה בתוכנית עצמה בתמורה לעוגיות שוקולד.

 

נעמה עזבה את הבית מתוך בחירה, לתוכנית הישרדות, כשהיא מותירה אחריה תינוק בן שבעה חודשים ואבא חולה סרטן.

היא הודתה שהיא הלכה לתוכנית בשביל לברוח מהמציאות, היה לה קשה עם מחלתו של אביה, והיא העדיפה להיתקע באי.

בסיום הצילומים אביה היה עדיין חי, לגמר הוא כבר לא הצליח להגיע.

נעמה ניצחה.

 

עד העונה השמינית של הישרדות עזבו את התוכנית שלא מהדחה רק 2 מתמודדים. האחד, נשרף ממדורה לא מבוקרת והובהל במסוק לבית חולים, השני לא יכל לשאת את הנטל הנפשי וביקש לעזוב.

 

היום היה הפרק השלישי בעונה השמינית של הישרדות האמריקאית. עונה זו נקראה עונת האולסטארס. בה שיחקו אך ורק מתמודדים מעונות שעברו. המתמודדים הכוכבים, אלה שמשכו הכי הרבה רייטינג. גם ג'נה הייתה ביניהם. ג'נה ברחה מהמציאות גם כן, כמו נעמה כמה שנים אחרי, והשאירה בבית אמא חולה סרטן.

בסופו של הפרק ביקשה ג'נה לעזוב את התוכנית, מנחה התוכנית, ג'ף, שאל אותה מה קרה, היא אמרה שמצבה של אמה מחמיר עם הימים והיא רוצה להיות לידה. ג'ף נדהם ושאל אותה איך היא יודעת אם היא לא מקבלת עדכונים מהבית. היא אמרה לו שהיא בת יחידה ושהיא מרגישה את זה. ג'נה היא השלישית ששוחררה מהתוכנית שלא מהדחה.

8 ימים אחרי ששוחרה מהתוכנית הכריעה מחלת הסרטן את אימא שלה.

 

הישרדות היא סדרה ענקית, המתמודדים שעושים אותה רק מגדילים את איכותה. ובכל זאת, תמיד מדהים לגלות כמה התוכנית היא רק משחק - והחיים הם ההישרדות האמיתית.

נכתב על ידי אניייייייייייי , 7/6/2008 19:59  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





כינוי:  אניייייייייייי

בן: 40

MSN: 




793
הבלוג משוייך לקטגוריות: 18 עד 21 , גאווה , תחביבים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאניייייייייייי אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אניייייייייייי ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)