לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


Avatarכינוי: 

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


8/2014

המחברת


כל כך הרבה זמן לא ביקרתי כאן, וזה לא שאין מה לספר. זה שיש כל כך הרבה, שאני לא יודעת מאיפה להתחיל! בימים הקרובים אפרסם לוח סדנאות מעודכן, והחל משבוע הבא אחזור לשגרה מלאה (עבודה, סדנאות, והרבה דברים חדשים ומעניינים). בינתיים, כל מי שהתעניינה בסדנת יומן מוזמנת לכתוב לי - סדנת יומנים חדשה תתחיל כבר בשבוע הבא! אבל לפני זה... יגיע מחר.

 

מחר יחזרו כולם לגנים ולבתי הספר, ואני מתרגשת! אני מתרגשת בשביל ניצן, שמתחיל מחר גן עירייה, ואני מתרגשת בשבילי ובשבילנו, כהורים, כי כל דף חדש כזה של ניצן הוא גם פעם ראשונה בשבילנו, וזה מפחיד ומרגש ומסקרן. אבל אני מתרגשת גם כי אני זוכרת את היום הראשון הזה שלי. זוכרת תחילות שנה, במסגרות מוכרות או חדשות. זוכרת את הריח הזה של המחברות החדשות, את ההתלהבות מהקלמר והעפרונות החדשים, מדבקות ותיק, ואת הדרך לבית הספר, את המפגש עם הילדים, את הבחירה המדוייקת של הבגדים שאני רוצה ללבוש ביום הראשון לבית הספר.

 

אצלינו בבית תמיד היינו מקבלים כפית סוכר ביום הראשון של בית הספר, כדי שתהיה שנה מתוקה, ואני מנסה לחשוב עכשיו איזו מסורת של תחילת שנה הייתי רוצה לבסס במשפחה שלנו. חלי גולדנברג צילמה את ביתה כל אחד בספטמבר בדלת הכניסה לבית. זה רעיון חמוד בעיניי. גם אצלכם יש מסורות כאלה? איזו מסורת תחילת שנה יש אצלכם בבית? אשמח אם תספרו לי בתגובות, ומחר נחליט מה לאמץ אלינו. בינתיים, אני אספר לכם על המחברת. מחברת ישנה ומיוחדת.

 

לפני כמה שבועות, ביקרנו אצל דודה של אופיר. הוזמנו לארוחת שישי נהדרת, ובסיומה היא הראתה לנו קלסר שלה, מימי לימודיה במרוקו. 

קלסר מלא בעמודים ורודים קצת דהויים, עם גזרי נייר עדינים ותכנים מעניינים.

קלסר בן חמישים.

 

מין מחברת "כלכלת בית" שכזאת, שמתחילה בסוגי מספריים:

 

008

 

עוברת לסוגי בדים:

 

010

 

כל הבדים והדוגמניות נגזרו ממקום אחר, והודבקו במחברת:

 

009

 

שימו לב להשקעה בגברת הזאת ובחצאית שלה:

 

014

 

מאוד מרגש בעיניי שהיא שמרה על הקלסר הזה עד היום. מזכרת מזמנים אחרים.

 

015

 

מלאה בהסברים בצרפתית, בכתב מוקפד, עם קישוטים:

 

011

 

אחרי פרקי הגזירה והאופנה עוברים לילדים:

 

012

 

וטיפול בילדים:

 

016

 

שימו לב לכל השורות המודגשות, למספור הישר, ולפסקאות המסודרות כל כך!

 

018

 

ואתם רואים את הכתמים המקסימים האלה? כתמי הזמן.

 

020

 

היה מעניין לדפדף בין הדפים העדינים האלה, וגם מרגש.

מרגש לחשוב על התקופה ההיא, על מה למדו הנשים (מה למדו הגברים במקביל?), לדמיין את אותה אישה צעירה כותבת בשיעור בצורה כל כך מוקפדת ואז גוזרת, מדביקה. גם לי יש מחברות ששמרתי מתקופת הלימודים. אמנם עברו רק עשרים שנה (אולי קצת יותר, אבל מי סופר?!), אבל לפעמים נעים להיזכר.

 

שתהיה שנה טובה, יצירתית ומהנה, מלאה בחוויות מעשירות! בהצלחה לכולם, ובמיוחד למי שמתחיל פרק חדש, כמונו. ו... אל תשכחו לספר לי בתגובות אם יש לכם מסורת של תחילת שנה, מסקרן אותי לקרוא על מסורות כאלה, ואולי לאמץ לנו אחת.

 

 

נכתב על ידי , 31/8/2014 11:16  
10 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



293,783
הבלוג משוייך לקטגוריות: אומנות , עבודות יצירה , צילום
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ל*חגית* אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על *חגית* ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)