לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

אומנות, יצירה ורעיונות


יצירה, יצירה ועוד יצירה D=

Avatarכינוי: 

בת: 30



מצב רוח כרגע:



מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2008    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  




הוסף מסר

7/2008

כדורי שוקולד


ושוב נפגשים...

כולם אוהבים שוקולד

(בכל אופן כל מי שאני מכירה...)

אז כבלו 5 מתכונים של:

 

כדורי שוקולד!

(המתכונים לקוחים מהאתר

http://food.msn.co.il/msnFood/Recipes/Desserts/200801/20080107233422.htm

ולכן כל הזכויות שמורות לו).

 

 


כדורי שוקולד - מתכון בסיסי
של מרים שמואלי

מרכיבים:
500 גרם ביסקוויטים פתי בר, שבורים גס
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 חבילה קטנה (100 גרם) חמאה
1/2 כוס אבקת קקאו משובח
1/2-3/4 כוס מים
כף קוניאק
2 כפות תמצית וניל רגיל או כמה טיפות תמצית וניל טהור
1 חבילה קוקוס

אופן הכנה:
ממיסים בסיר על אש קטנה את הסוכר, המים והקקאו עד קבלת תערובת אחידה וללא גושי קקאו. מסירים מן האש ומוסיפים את החמאה. בוחשים עד המסת החמאה, מתקבלת תערובת חלקה ומבריקה.

מוסיפים את הביסקוויטים. אם והתערובת יבשה מידי מוסיפים מעט מים.

יוצרים כדורים, מפזרים קוקוס על מגש או צלחת רחבה ומגלגלים את הכדורים עד שכולם מכוסים קוקוס. שומרים במקרר או בפריזר.



כדורי שוקולד של קיצי

של חיה אלפי "לבשל עם קיצי"

מרכיבים:
ל-20-30 כדורים

200 גרם חמאה
1 כוס סוכר
2 כפות תמצית רום
מעט קוניאק
5 כפות קקאו
1/2 1 כפות נס קפה
1/4 1 כוסות חלב
500 גרם ביסקוויטים, שבורים גס
1 חבילה קוקוס

לשידרוג:
1 כוס - 1/2 1 כוסות (100-150 גרם) אגוזים קצוצים
1 כוס (150 גרם) צימוקים, או פירות הדר מסוכרים

אופן ההכנה:
ממסים את החמאה (אפשר במיקרוגל), מצננים מעט ומערבבים יחד עם כל החומרים עד קבלת תערובת אחידה.

יוצרים כדורים, מפזרים קוקוס על מגש או צלחת רחבה ומגלגלים את הכדורים עד שכולם מכוסים קוקוס.



כדורי שוקולד עשירים
של הקונדיטורית שירה נוריך

מרכיבים:
ל-20-30 כדורים

200 גרם פירורי ביסקוויט או פירורי עוגה יבשה (כל עוגה)
1/2 חבילה קטנה (50 גרם) חמאה מומסת
150 גרם שוקולד מריר
2 כפות (40 גרם) ריבת תות
1/4 1 כפות (20 מיל)' ליקר שוקולד איכותי
1 חבילה קוקוס

לשידרוג:
40 גרם שקדים (קצוצים גס)
סוכריות צבעוניות לקישוט

אופן ההכנה:
ממסים את החמאה, מוסיפים את פירורי הביסקוויט ומערבבים היטב.

ממיסים שוקולד בבן מארי או במיקרוגל (מכיוון שעוצמות המיקרוגל שונות כדי להימנע מחריכה של השוקולד יש לחמם רק למשך כחצי דקה, לערב וחוזר חלילה, עד שהשוקולד נמס).

מוסיפים את השוקולד המומס ואת שאר המצרכים ומערבבים לתערובת אחידה.

יוצרים כדורים, מפזרים קוקוס (או סוכריות צבעוניות) על מגש או צלחת רחבה ומגלגלים את הכדורים עד שכולם מכוסים קוקוס / סוכריות.



כדורי שוקולד-טראפלס
של ביסטרו בלה-מיה

מרכיבים:
200 גרם שוקולד מריר
1 מיכל (250 מיל') שמנת מתוקה
כף גדושה קקאו
4\3 כוס סוכר
כפית רום
כפית וניל
כפית ליקר אמרטו
450 גרם ביסקוויטים
1 חבילה קוקוס

לשידרוג:
1 חבילה שוקולד חתוך לשבבים (או מגורר על פומפיה גסה) לציפוי

אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד בבן מארי או במיקרוגל (מכיוון שעוצמות המיקרוגל שונות כדי להימנע מחריכה של השוקולד יש לחמם רק למשך כחצי דקה, לערבב וחוזר חלילה, עד שהשוקולד נמס).

ולהרתיח בסיר קטן את השמנת, רום, וניל ואמרטו. לצקת את התערובת לשוקולד המומוס ולערבב עד למקרם אחיד.

שוברים את הביסקוויטים (שמים בשקית ושוברים בעזרת כוס או פטיש שניצלים - לדאוג לא לשבור יתר על המידה כך שיראו שברים קטנים של הביסקוויטים) ולהוסיף לתערובת.

לערבב לתערובת אחידה, ולהניח לתערובת להצטנן ולהתאחד. ליצור כדורים בגודל הרצוי ולגלגל את הכדורים על על קוקוס, שוקולד גרוס או שבבי פיסטוק.



כדורי שוקולד משודרגים

של קייטרינג אושיות, פשוט קולינרי

מרכיבים:
ל-20-30 כדורים

כ-3 כוסות (250 גרם) ביסקוויטים מפוררים
1 מיכל (250 מיל') שמנת מתוקה 15 אחוזים
1 חבילת שוקולד מריר
1/2 חבילה שוקולד לבן
1/4 3 כפות (50 מיל') אייריש קרים
קורט אגוז מוסקט
1 חבילה קוקוס

לשידרוג:
פירורי חמוציות מיובשות לציפוי

אופן הכנה:
ממיסים את השוקולד בבן מארי או במיקרוגל (מכיוון שעוצמות המיקרוגל שונות כדי להימנע מחריכה של השוקולד יש לחמם רק למשך כחצי דקה, לערבב וחוזר חלילה, עד שהשוקולד נמס),

מחממים את השמנת בסיר, מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב (לא להגיע לרתיחה!).

מסירים מהאש מוסיפים אייריש קרים ואגוז מוסקט, מוסיפים את פירורי הביסקוויט, ומערבבים היטב. מצננים שעה קלה במקרר.

ויוצרים כדורים בגודל הרצוי, מפזרים על משטח נקי קוקוס קלוי או פירורי חמוציות מיובשות ומגלגלים את הכדורים מעל.

 

 

 

בתאבון!

 

 

נ.ב.

אני אישית לא ניסיתי את המתכונים,

אז גיבו איך יצא...

(בדרך כלל אני משתמשת באבקות להכנה מהירה

ואני מתעצלת...)

 

נכתב על ידי , 1/7/2008 15:06  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לXD 4 YOU אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על XD 4 YOU ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)