שמתי לב שלאחותי יותר קל כשאני נותן לה להשלים משפטים או להשלים את החסר. כלומר אני אומר לה "הסינים" והיא משלימה "נלחמו ביפן" ואז אני אומר לה "ומי ניצח?" אז היא עונה "יפן!".
ככה לאט לאט מקריאים את החומר עד שהיא יודעת הכול בעל פה. אני לא יודע אם זה הכי אפקטיבי שיש אבל זה בטוח יותר אפקטיבי מאשר להקריא לה מהספר ולצפות שהיא תבין משהו כשבעצם היא לא מבינה כלום.
אני מקווה שמחר היא תקבל לפחות 80 בבחינה, אם לא 90. עבדתי קשה על הבחינה הזו.
אני מזכיר לעצמי כך, שמחר אמא ואני צריכים לנהל בינינו שיחה על עתידה התיכוני של הקטנטונת. אני לא רוצה שהיא לא תלמד גיאוגרפיה, לא ולא. אנחנו הולכים ללמד אותה ערבית (אפילו היא לא יודעת על זה) ואז היא תגיע לביה"ס בכיתה י' ותתחיל ללמוד ערבית. בסוף י"ב, היא תגיע ליחידה מודיעינית וככה... הדימוי שלה לגבי רמת האינטלקט שלה יעלה. כי אם לא, היא תשאר למטה, ועליי זה ממש לא מקובל.