לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

יומני היקר


אני כל בוקר מלקטת פרטים קטנים , שמחות קטנות של יום חולין ...


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2010    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

7/2010

תזונה לפי סוג הדם


 

 

                  בעקבות הפוסט של   KayMan בענייני בריאות ותזונה

 

קראתי שוב את הנאמר על תזונה לפי סוג הדם.

 

שיטת התזונה לפי סוג הדם, כפי שנחקרה ונכתבה ע"י הנטורופת האמריקאי דר' פיטר ג. ד'אדאמו,

 נותנת מפתח פשוט לדעת אילו מזונות ייטיבו עימך ואילו יזיקו לך.

נתבונן לדוגמא בבשר. אם אתה בעל סוג דם A שאוכל הרבה בשר,

 סביר להניח שאתה חש כבד ועייף אחרי הארוחה.

 כמו כן אתה נוטה לאגור את השומן שבבשר,

וכך תורם הבשר לעליה במשקלך ולעליה בשומני –דם וכולסטרול.

לעומת זאת, אם אתה בעל סוג דם O ,יכולתך לעכל בשר משופרת

(בתנאי שלא הצמדת לארוחה הבשרית פחמימות כמו תפוחי אדמה או לחם ), 

אתה חש נמרץ וערני אחרי ארוחה של בשר עם ירקות.

הבשר מייעל את חילוף החומרים בגופך ולכן דווקא עוזר לך לרדת במשקל,

 ולהיפטר מכולסטרול בדם.

 

סוג  הדם מהווה כעין קוד גנטי שמעיד על תכונות גופניות שונות כגון פעולת העיכול, חומציות ברקמות, רגישות חיסונית,

ונטייה לתגובה אלרגית כלפי מזונות שונים.

הקורא בודאי יתמה- מה הקשר בין סוג הדם למזון?

הקשר נעוץ אי- שם בפרהיסטוריה , עם ההתפתחות  האבולוציונית של האדם.

 אבותינו הקדמונים באפריקה, ערש האנושות, היו ציידים-לקטים. כשגברים יצאו בחבורות להביא ציד,

היו הנשים מלקטות מהצמחייה מסביב פירות , שורשים וזרעים למאכל. כולם היו בעלי סוג דם O .

מערכת העיכול וחילוף החומרים שלהם היו מותאמים לאכילת בשר-ציד רזה. כמוהם, צאצאיהם היום בעלי סוג דם O ,

 בנויים לעכל היטב בשר רזה והוא מועיל לבריאותם ומשקלם. הציידים-לקטים לא הכירו דגנים ולחם,

וצאצאיהם המודרניים תכופות נמשכים מאוד ללחם ופחמימות, אך סובלים בריאותית ומשמינים עקב כך

. המערכת שלהם לא בנויה להתמודד עם חיטה ורובם אף מפתחים רגישות או אלרגיה לחיטה ומוצריה.

 

לפני כ- 30,000  שנה עבר העולם שינוי אקלימי במהלכו הפשירו הקרחונים באירופה ואילו אפריקה התחממה והתייבשה.

 המזון באפריקה הלך והתמעט ולא יכל לספק את כל החברות האנושיות שחיו בה.

החלה נדידת שבטים גדולה לכיוון אסיה ואירופה.

חלקם הגיעו לאזורים פוריים ובמשך 10,000  השנים הבאות פיתחו חקלאות- קבע והתיישבות- קבע. לא עוד חיפוש אחר מזון מהטבע ,

אלא גידול המזון בעצמם . האדם החקלאי כבר לא אכל בשר-ציד ,הוא אכל תוצרת חקלאית: זרעונים, קטניות, דגנים ולחם.

בחברות אלה התפתח סוג דם חדש- סוג A .

השינוי בסוג הדם ביטא שינוי במערכת העיכול שהתאימה למזון החדש,

 ובמערכת החיסון שנהייתה עמידה  יותר לזיהומים האופיינים להתיישבות צפופה. אפילו במגפות הכולרה ,

 הדבר, והאבעבועות השחורות של המאות האחרונות, היו יותר שורדים בעלי סוג דם A .

 

חלק מהשבטים הנודדים הגיעו לערבות אסיה הצחיחות, והתמחו בגידול עדרים. שם התפתח סוג דם B ,

 חסון גופנית ומותאם לאכילת מוצרי חלב ובשר צאן.

 

לפני כ- 1200 שנה , חדרו שבטים מונגוליים בעלי סוג דם B ,

 לאירופה ולמזרח התיכון והתערבבו עם האוכלוסייה הלבנה בעלת סוג דם A .

נוצר סוג דם חדש , ועדיין נדיר יחסית- AB . סוג דם זה משלב בתכונותיו מ- A  ומ- B  גם יחד, ו

נהנה ממגוון מזונות מהחי והצומח. [מתוך מאמר של דבורה גתי יוסף]

                   טבלת מזונות לפי סוג דם          

 

מקרא:       +  מועיל                 =  ניטרלי               -  מזיק      

 

 

מזונות

O

A

B

AB

בשר

בשר בקר

+

-

=

-

 

בשר כבש

+

-

+

=

 

הודו

=

=

=

+

 

עוף

=

=

-

-

דגים

דג סול

+

-

+

-

 

טונה

=

=

=

+

 

סרדין

+

+

+

+

 

סלמון טרי

+

+

+

=

 

קרפיון

=

+

=

=

מוצרי חלב

חלב פרה

-

-

=/ +

=/ -

 

גבינה צהובה

-

-

=

=/ -

 

גלידה

-

-

-

-

 

חמאה

=

-

=

-

 

יוגורט

-

=

+

+

 

קוטג'

-

-

+

+

 

חלב עיזים

-

=

+

+

 

גבינת עיזים

=

=

+

+

 

פטה כבשים

=

=

+

+

מוצרי סויה

חלב סויה

=

+

=

=

 

טופו

=

+

-

+

 

רוטב סויה

=

+

=

=

אגוזים וזרעונים

בוטנים

-

+

-

+

 

גרעיני חמנייה

=

=

-

-

 

טחינה ושומשום

=

=

-

-

 

פיסטוק חלבי

-

-

-

=

 

שקדים

=

=

=

=

קיטניות

אפונה

=

=

=

=

 

חומוס

=

-

-

-

 

עדשים

-

+

-

+

 

שעועית לבנה

=

=

=

=

 

שעועית אדומה

-

-

+

-

דגנים

חיטה –לחם

ומאפים מחיטה

-

=/ -

-

=/ -

 

אורז

=

=

=

+

 

גריסים

=

=

-

=

 

כוסמת

=

+

-

-

 

שיבולת שועל

-

=

-

-

 

שיפון

=

=

-

+

 

תירס

קורנפלור וקורנפלקס

-

=

-

-

ירקות

אבוקדו

-

=

-

-

 

ארטישוק

+

+

-

-

 

ברוקולי

+

+

+

+

 

שום

+

+

=

+

 

בצל

+

+

=

=

 

גזר

=

+

+

=

 

דלעת

+

+

-

=

 

סלק

=

=

+

+

 

קישוא

=

=

=

=

 

חמוצים

-

-

=

-

 

חצילים

-

-

+

+

 

כרובית

-

=

+

+

 

כרוב

-

-

+

=

 

מלפפון

=

=

=

+

 

נבטי אלפלפה

-

+

=

+

 

עגבניה

=

-

-

=

 

פלפל אדום

+

-

+

-

 

בטטה

+

-

+

+

 

צנון

=

=

-

=

 

תפוחי אדמה

-

-

=

=

פירות

בננה

=

-

+

-

 

מנגו

=

-

=

-

 

ענבים

=

=

+

+

 

קוקוס

-

-

-

-

 

שזיף

+

+

+

+

 

תאנה

+

+

=

+

 

פפאיה

=

-

+

=

 

משמש

=

+

=

=

 

אננס

=

+

+

+

 

דובדבנים

=

+

=

+

 

רימון

=

=

-

-

 

לימון

=

+

=

+

 

אשכולית

=

+

=

+

 

תות שדה

-

=

=

   =

 

תפוז

-

-

=

-

 

תפוח עץ

=

=

=

=

תבלינים

חומץ

-

-

=

=

 

חרדל

=

=

=

=

 

מיונז

-

-

=

=

 

מלח

=

=

=

=

 

פלפל אדום חריף

+

-

+

-

 

פלפל שחור

-

-

-

-

 

קטשופ

-

-

-

-

 

קינמון

-

=

-

=

משקאות

בירה

=

-

=

=

 

יין אדום

=

+

=

=

 

יין לבן

=

=

=

=

 

סודה

+

-

-

=

 

קפה

-

+

=

+

 

תה ירוק

=

+

+

+

 

תה שחור

-

-

=

-

 

 

 

               * אין מצדי בפוסט זה המלצות או קביעת עמדה,

                    כל יום אנו עדים למחקרים בעד/נגד מזונות ...

 

 

 

נכתב על ידי נ*גה , 12/7/2010 19:38   בקטגוריות תזונה נכונה?  
44 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



Avatarכינוי:  נ*גה

מין: נקבה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

113,314
הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , שונות , צילום
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לנ*גה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על נ*גה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)