לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

יומני היקר


אני כל בוקר מלקטת פרטים קטנים , שמחות קטנות של יום חולין ...


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2010    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

9/2010

לפני ערב חג...


אין לי כל הסבר הגיוני

 למה דווקא כעת נתקפתי געגועים לאִמִי

יצאתי לקניות

נעלתי את הדלת

ולפתע נזכרתי בה...

אולי כי זו תקופת החגים

אולי כי אתמול אחי חגג יום הולדת 

אולי...

 

מיד בצֵאתי ראיתי שתי נשים

 נותנות יד ביד

וכשהתקרבתי

הבחנתי שזו אם ובת

נערה ואִמָּהּ ...

 

עיני מלאו דמעות ...

ואולי זה בכלל בגלל חג סוכות

כל היום אני חושבת

על החג בילדותי

על בניית הסוכה עם השכנים

עמודים ושמיכות...

הכנת הקישוטים...

הביחד...

והמאכלים של אמי ז"ל

והעוגות של  השכנה ,

שֶטעמם המתוק עוד בְּפי ...

אחי, אני , הילד והילדה של השכנים

היום אין שכנוּת נהדרת שכזו

היו ימים...

 

                    

 

  אחד המאכלים שאִמי נהגה להכין

 וקראנו לו ביצים ממולאות...לימים הבנתי ששמו : ביצים רוסיות.

    

 המצרכים וההכנה!
4 ביצים קשות
להוציא את החלמונים בזהירות כדי לשמור על שלמות חצאי החלבונים
לשים את החלמונים בקערה עם:
כפית חרדל
2 כפות מיונז מכל סוג
3 עלי בצל ירוק קצוצים-מי שרוצה

 מלפפון חמוץ חתוך לחתיכות קטנטנות או אפילו מגורר ...

מלח ופלפל שחור
לערבב.
למלא בנדיבות את סירות החלבונים .
זה מצאתי בגוגל :

להכין ציפוי:
כף מיונז
כף שמנת חמוצה
לערבב ולעשות תלולית על כל ביצה
לקשט בעירית קצוצה
להגיש על עלי חסה רעננים ולקשט כיד הדמיון.

 


איצקוביץ

נכתב על ידי נ*גה , 22/9/2010 17:02   בקטגוריות חג סוכות, נוסטלגיה, מתכונים  
53 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



Avatarכינוי:  נ*גה

מין: נקבה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

113,313
הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , שונות , צילום
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לנ*גה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על נ*גה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)