כשאני שומעת את השילוב בין חורף ואוכל
אני רואה לפני צלחת מרק מהביל .
אמש הרעימו השמים וגשם עז ניתך ארצה, זה הזמן להכין מרק, ולהתחמם...
ניתן להכין מרקים כמעט מכל מרכיב ולעיתים נראה כי אם נשליך כל שילוב של ירקות שנמצא באותו רגע במטבחנו, עם או בלי בשר,
לסיר ונוסיף מעט מים נוכל לקבל מרקים טעימים ומזינים.
אך כמו בכל דבר אחר בעולם הקולינארי- השקעה של מעט מחשבה וזמן יכולים להפוך מרקים מתבשיל סתמי למאכל טעים ומשביע.
מרקים בחורף - הגשה מנצחת
מרקים אינם שונים מכל מזון אחר - מרקים נאכלים קודם כל עם העיניים. לכן, בין אם אתם מארחים קבוצה של חברים לארוחה ובין אם אתם מבשלים
מרקים
לבני ביתכם, כדאי לשים לב לאופן בו אתם מגישים מיני מרקים לשולחן.
קראתי ועדיין לא הכנתי שאחת מצורות ההגשה היפיפיות ביותר למרק היא הקערה האכילה, הכנה של קערות מרק אפויות מבצק והגשה של
מרקים שונים
בתוכן באופן שבו הקערה נאכלת יחד עם המרק בדומה לצורה שבה נאכל גביע גלידה.
שיטת הגשה זו דורשת מאמץ לא מבוטל מחד אך מאידך משאירה אורחים וחברים פעורי פה עם הגשת המנה ומעלה חיוך רחב
על פניהם כשהם רואים את הצלחת הריקה והנקייה שנותרת על השולחן בתום הארוחה. אך ברוב המקרים אין צורך במאמצים רבים בכדי
לשדרג את המראה של מרקים שונים,
ניתן פשוט לפזר על המרק תבלין בצבע מנוגד או משלים כמו גבעולי עירית קצוצים על מרק בטטה או פיסות בטטה מטוגנות על מרק עדשים.
לכתוב כאן מתכון נראה לי מיותר, כי יש המוני מתכונים בגוגל וכל אחד יכול לבחור את מה שנפשו/בטנו חשקה
אז רק אצרף תמונה של המרק שהכנתי
מרק עגבניות , שהיו במקרר וקראו כבר לעזרה ....

ותמונה חמודה שמצאתי באינטרנט
חימוס לכוס קפה , שוקו או תה בימות הקרה ...

ומשהו שאני לא מוותרת עליו בחורף...קרמבו 

ואם למישהו מתחשק להכין בעצמו
הנה מתכון ....