הכותרת מתוך השיר טנא של תות- תלמה אליגון רוז
כשאומרים תותים, תותים של עץ
רבים מאיתנו נזכרים בילדות ,
כשקטפנו תותים
וחזרנו הבייתה עם כתמים על החולצה ( שלא ירדו) ואצבעות הידיים שחורות
השבוע
חבר בעל עצי תות
הזמין אותי לבוא לקטוף .
האמת שהוא קטף ואני צלמתי את הכלב שלו, שבהתחלה רעם עלי בקולו
ואחרי מספר שניות שימש לי ל dogמן והצטלם בפוזות שונות
וגם החתול שעבר לידו לא הזיז אותו מרבצו .

טוב , אז שבתי הבייתה עם קערה ובתוכה תותים
קצת אכלנו ...

וזאת היתה סיבה טובה לחפש מתכון של עוגת תותים ( תותי עץ)
מצאתי רק אחת -בכתבה של מרב ברזילי
עוגה בחושה עם פירורי בצק, גבינה ותותי עץ
המרכיבים (לתבנית אינגלישקייק):
100 גרם חמאה
200 גרם סוכר קנים -השתמשתי בסוכר דמררה
כפית תמצית וניל
180 גרם גבינה לבנה 5%
80 גרם שמנת חמוצה
3 ביצים
180 גרם קמח מלא מנופה -השתמשתי בקמח אוסם( זה מה שהיה לי בבית)
5 גרם אבקת אפייה - לא שמתי
250 גרם תותי עץ -לא שקלתי
לשטרויזל:(פרורי בצק אפויים)
40 גרם חמאה
40 גרם סוכר קנים
60 גרם קמח מלא מנופה
על החלק העליון בכלל וויתרתי
אופן ההכנה:
- מכינים את השטרויזל: מערבבים יחד, ידנית, את כל החומרים עד לקבלת תערובת פירורית.
- מכינים את העוגה: מערבבים במיקסר את החמאה, הסוכר והווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצים, הגבינה והשמנת וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מערבבים בנפרד את הקמח, אבקת האפייה ומוסיפים לתערובת הרטובה.
- מוסיפים את תותי העץ ומערבבים ידנית.
- משטחים את התערובת בתבנית אינגליש קייק, מפזרים מעל את השטרויזל.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות כ-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז בעוגה יוצא יבש.
ערכתי מעט שינויים בגלל אילוצים , אפיתי בתבנית עגולה חד פעמית
העוגה לא יצאה גבוהה , אבל טעימה
