מַשקה נִפלא לערֶב קַר
במקרה הגיע לידי מתכון של

והחלטתי אמש להכינו.
הכנתי את המתכון הפשוט ביותר.
חומרים לשתי מנות :
1 1/2 כפיות גדושות אבקת קקאו (משובח)
2 כפיות סוכר ( אני שמתי סוכר חום)
2-3 כפות מים רותחים
1 כפית מלאה קורנפלור
1 כוס חלב
סיר דמוי פינג'אן( כך כתוב במתכון)
אם רוצים קצפת ממותקת מעט.
ההכנה
1. מערבבים בסיר את הקקאו,הסוכר והקורנפלור.
יוצקים עליהם מים את המים, שמים על אש קטנה ומערבבים במהירות רבה !
2. יוצקים לתערובת כשליש כוס חלב ומערבבים ביסודיות למניעת היווצרות גושים.
3. יוצקים עוד שליש כוס,מערבבים , וחוזרים על התהליך עד לגמר החלב.
4. מביאים לרתיחה תוך השגחה ובחישה מתמידות.
5. מוזגים לספלים , אפשר לעטר בקצפת.
* אני הוספתי בזמן ההכנה עוד כפית של שוקולית
כחצי חבילת שוקולד מריר , בקוביות קטנות.
והנה התוצאה חמה וטעימה
שיקוי שוקולטה ושוקולד
חומרים לארבע מנות:
2 כוסות חלב
1 כוס שמנת מתוקה או שמנת קפה
2 כפות אבקת קקאו משובח
1 כף גדושה קורנפלור
1 כף סוכר ( אפשר יותר)
100 גרם שוקולד מריר עם 60%-70% מוצקי קקאו .
חתוך לקוביות קטנות.
ההכנה
1 . מחממים את החלב והשמנת בסיר גבוה ( שלא יגלוש).
2. ממיסים את הקקאו , הסוכר והקורנפלור בחצי כוס ים רותחים,
מערבבים היטב עד שאין גושים.
3. כשהחלב על סף רתיחה , מוסיפים את תערובת הקורנפלור ואת פיסות השוקולד
ובוחשים נמרצות.
4. כשהמשקה מתחיל להתעבות -מנמיכים להבה ובוחשים עוד 2-3 דקות.
מגישים מיד !
ועוד מתכונים ושיפורים שונים :
מביאים לרתיחה בסיר קטן כוס וחצי חלב עם מכַל שמנת מתוקה.
מסירים מהאש ומערבבים פנימה 200 גרם שוקולד מריר ומגישים מיד.
מכינים שוקולטה לפי ההוראות לעיל ולפני ההגשה מוסיפים 2־3 כפות ליקר שאוהבים.
מרתיחים כוס וחצי חלב דל שומן. מניחים בתחתית הספל כמה קוביות שוקולד מריר ללא סוכר
מוזגים מעל את החלב הרותח ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
טועמים וממתיקים בממתיק מלאכותי לפי הטעם.
מביאים לרתיחה כוס וחצי חלב או שמנת לקפה
(המשקיענים המצוידים במקציף חלב מוזמנים להשתמש בו.(
מוזגים לספל, מטביעים פנימה את המקופלת ומערבבים.
מביאים לרתיחה כוס וחצי חלב, 1 מכל שמנת מתוקה ו-2 מקלות קינמון.
מסירים מהאש ומוסיפים 150 גרם שוקולד לבן. מערבבים עד שהוא נמס ומגישים מיד.
מביאים לרתיחה 2 כוסות חלב עם 2 כפות גדושות קקאו ו-2 כפות סוכר.
מניחים בתחתית הספל 3-4 מרשמלו ומוזגים מעל את השוקו החם.