לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

יומני היקר


אני כל בוקר מלקטת פרטים קטנים , שמחות קטנות של יום חולין ...


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2020    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

משקאות חמים לימים הקרים


 אמנם הימים עדיין דיי חמים,

 אך הלילות קרים,

 וּלמי שנמאס מהתה הרגיל,

 מוזמן לעיין במתכונים הבאים...

 
צולם ב-8/1/11

 

              סיידר תפוחים


2 כוסות תרכיז תפוחים
21/2 ליטר מים
2 מקלות קינמון
2 תפוח עץ גרנד
3/4 כוס רום -אני הכנתי ללא אלכוהול

אופן ההכנה

1.. מוציאים את הליבה מתפוחי העץ וחותכים לפלחים דקים.

2. מניחים בסיר את פלחי התפוח והקינמון ומוסיפים את תרכיז התפוחים .

3. יוצקים את המים ומביאים לרתיחה, מבשלים כ 10 דקות על אש נמוכה .

4. מוסיפים את הרום.

5. להגשה: יוצקים לכוסות ומוסיפים מעט מפלחי התפוח לכל כוס .

 


                 סיידר עם תפוחים מיובשים


 

 

 

 סיידר עם תפוחים טריים

 

 

 משקה/דייסת קוואקר

 

 מנחם, מחמם את הבטן מבפנים, משביע, מרגיע....



 

וגם את זה מצאתי, טרם ניסיתי...

משקה תה פירות מתובל [מושקע]
מס' מנות: 16
זמן הכנה: 1 שעה

מצרכים:
2 תפוזים
2 שקיקי תה
8 מסמרי ציפורן
6 כוסות מיץ תפוחים
1 מקל קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
1 כף מיץ לימון טרי
2 ורבע כוסות מיץ  אננס

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
2. תוקעים את מסמרי הציפורן בתפוזים, ארבעה לכל תפוז,

 ואופים בתנור למשך 30 דקות.
3. למחבת גדול מכניסים את מיץ התפוחים

 ומקל הקינמון ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את הלהבה לאש בינונית ומניחים לבעבע במשך חמש דקות.
5. מסירים מן האש ומערבבים פנימה את אגוז המוסקט, הדבש, מיץ הלימון ומיץ האננס ושתי שקיות התה.
6. פורסים את התפוזים האפויים לפרוסות.
7. מעבירים את המשקה לקנקן גדול, ללא שקיקי התה,

   מכניסים פנימה את פרוסות התפוזים ומגישים חם

 

  ובל נשכח אתה-  שוקולטה  שאת  המתכון שלו הבאתי אשתקד.

נכתב על ידי נ*גה , 11/1/2011 00:38   בקטגוריות חורף, משקאות, מתכונים  
39 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



שוקולטה


 

 

                      מַשקה נִפלא לערֶב קַר

 

 במקרה הגיע לידי מתכון של 

  והחלטתי אמש להכינו.

   הכנתי את המתכון הפשוט ביותר.

 

 חומרים לשתי מנות :

 

1 1/2 כפיות גדושות אבקת קקאו (משובח)

2 כפיות סוכר ( אני שמתי סוכר חום)

2-3 כפות מים רותחים

1 כפית מלאה קורנפלור

 1 כוס חלב

 

  סיר דמוי פינג'אן( כך כתוב במתכון)

 אם רוצים קצפת ממותקת מעט.

 

 ההכנה

 

 1. מערבבים בסיר את הקקאו,הסוכר והקורנפלור.

     יוצקים עליהם מים את המים, שמים על אש קטנה ומערבבים במהירות רבה !

2. יוצקים לתערובת כשליש כוס חלב ומערבבים ביסודיות למניעת היווצרות גושים.

3. יוצקים עוד שליש כוס,מערבבים , וחוזרים על התהליך עד לגמר החלב.

4. מביאים לרתיחה תוך השגחה ובחישה מתמידות.

5. מוזגים לספלים , אפשר לעטר בקצפת.

 

  * אני הוספתי בזמן ההכנה עוד כפית של שוקולית

 כחצי חבילת שוקולד מריר , בקוביות קטנות.

 

 

 והנה התוצאה חמה וטעימה 

 

           שיקוי שוקולטה ושוקולד

 

     חומרים לארבע מנות:

 

2 כוסות חלב

1 כוס שמנת מתוקה או שמנת קפה

2 כפות אבקת קקאו משובח

1 כף גדושה קורנפלור

1 כף סוכר ( אפשר יותר)

100 גרם שוקולד מריר  עם 60%-70% מוצקי קקאו .

 חתוך לקוביות קטנות.

 

    ההכנה

1 . מחממים את החלב והשמנת בסיר גבוה ( שלא יגלוש).

 2. ממיסים את הקקאו , הסוכר והקורנפלור בחצי כוס ים רותחים,

    מערבבים היטב עד שאין גושים.

3. כשהחלב על סף רתיחה , מוסיפים את תערובת הקורנפלור ואת פיסות השוקולד

    ובוחשים נמרצות.

4. כשהמשקה מתחיל להתעבות -מנמיכים להבה ובוחשים עוד 2-3 דקות.

          מגישים מיד !

 

 

ועוד מתכונים ושיפורים שונים :

שוקולטה

מביאים לרתיחה בסיר קטן כוס וחצי חלב עם מכַל שמנת מתוקה.

מסירים מהאש ומערבבים פנימה 200 גרם שוקולד מריר ומגישים מיד.

 

שוקולטה מחוזקת לגדולים

מכינים שוקולטה לפי ההוראות לעיל ולפני ההגשה מוסיפים 2־3 כפות ליקר שאוהבים.

 

שוקולטה לימי דיאטה

מרתיחים כוס וחצי חלב דל שומן. מניחים בתחתית הספל כמה קוביות שוקולד מריר ללא סוכר

 

 מוזגים מעל את החלב הרותח ומערבבים עד שהשוקולד נמס.

 טועמים וממתיקים בממתיק מלאכותי לפי הטעם.

 

משקה מקופלת

מביאים לרתיחה כוס וחצי חלב או שמנת לקפה

(המשקיענים המצוידים במקציף חלב מוזמנים להשתמש בו‭.(‬

מוזגים לספל, מטביעים פנימה את המקופלת ומערבבים.

 

שוקו לבן מתובל

מביאים לרתיחה כוס וחצי חלב, 1 מכל שמנת מתוקה ו-2 מקלות קינמון.

 מסירים מהאש ומוסיפים 150 גרם שוקולד לבן. מערבבים עד שהוא נמס ומגישים מיד.

 

שוקו מרשמלו (גם) לילדים

מביאים לרתיחה 2 כוסות חלב עם 2 כפות גדושות קקאו ו-2 כפות סוכר.

מניחים בתחתית הספל 3-4 מרשמלו ומוזגים מעל את השוקו החם.

 

            

 

 

נכתב על ידי נ*גה , 23/1/2010 20:10   בקטגוריות שוקולטה, חורף, משקאות, מתכונים  
20 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



Avatarכינוי:  נ*גה

מין: נקבה

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

113,313
הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , שונות , צילום
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לנ*גה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על נ*גה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)