בקרתי בבלוג של טליק , שסיפר על תבשיל
ו"השווצתי" שאני מכינה לחמניות
ואז קורדליה בקשה מתכון
ולמרות שלא תכננתי להעלותו כאן הנה הוא למעוניינים/מעונינות,
וזו סיבה טובה לכתיבת פוסט 
ההכנה כרוכה בקצת עבודה, אבל שווה !
לחמניות- כ-30 לחמניות בסיסיות
המרכיבים:
20 גרם שמרים טריים
¾ כוס (180 מ"ל) חלב פושר
4 ו-1/3 כוסות ( 600 גרם) קמח
200 גרם חמאה בטמפרטורה החדר
½ כוס (100 גרם) סוכר
מעט מלח
2 ביצים
על הלחמניות למרוח לפני האפייה:
1 ביצה טרופה עם 1 כף מים.
ההכנה:
* שמים את השמרים בקערה קטנה, מוסיפים חלב, מערבבים עד שהשמרים נמסים.
* שמים כוס ו-3/4 מהקמח בקערה בינונית, יוצרים גומה במרכז הקמח ,
ויוצקים לתוכה את החלב והשמרים.
מערבבים תחילה בכף עץ ואח"כ לשים מעט בידיים, רק עד שמתקבל בצק דביק קצת.
מכסים את הקערהבמגבת לחה , ומניחים במקום חמים ל-3/4 שעה, עד שהבצק מכםיל נפחו.
טופחים קצת על הבצק שתפח, אוספים לכדור ומניחים בצד.
*שמים את החמאה , הסוכר והמלח בקערת המערבל במהירות בינונית-גבוהה 2-3 דקות,
מוסיפים את הביצים ומערבלים עוד כדקה.
מוסיפים את כדור הבצק ואת שארית הקמח ולשים במהירות נמוכה כ-5 דקות, עד שמתקבל
בצק אחיד ודק.
מכסים את הבצק במגבת לחה ומאחסנים במקרר כשעה.
המילוי:
מרפדים 2 תבניות שטוחות בנייר אפייה.
מוציאים את הבצק ומגלגלים לכדורים.
יוצרים במרכז כל כדור שקע ומניחים במרכז כפית מלאה מהמלית.
מצמידים היטב את שולי הבצק , מניחים בתבנית.
* מברישים כל כדור בביצה טרופה.מכניסים לנור בחום בינוני ב-180 מעלות כ-20-30 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.

מלית
הצעה ראשונה : שוברים לחתיכות 250 גרם שוקולד (חלב, מריר או לבן או שילוב שלהם)
הפעם בחרתי ב'פצפוצי שוקולד' , כדי להקל על המאכה.
הצעה שניה: חתיכות קטנות של 10 שזיפים ,או משמשים או 5 אפרסקים,
4 כפות סוכר וכפית קינמון.
הצעה שלישית :2-3 בננות ו-100 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות לבנות.
ואם באפייה עסקינן אז הכנתי לפני מספר ימים ושמרתי בהקפאה ויצא מאוד טעים
מאפינס דבש ,[ שאפשר כמובן להכין כעוגה ] במיוחד לי שאינני חובבת עוגות דבש...
המתכון כאן
(הצילום והעריכה שלי)

ועוד משהו :
ולמי שאוהב פרג הנה עוגה טעימה (עם כף דבש)
מהבלוג הזה
ושוב איחולי שנה טובה ומתוקה לכולם !