שורה תחתונה: בטעות המצאתי את מתכון העוגה האולטימטיבי. זה הולך ככה:
עוגת גבינה עם פסיפלורה שמירי המציאה בפוקס אדיר בדקה התשעים בלילה לפני שהתארחו אצלה שבעה עשר קרובי משפחה לארוחת שישי מלאה:
שכבת בסיס קנויה (הכנתי תוך חמש דקות משקית אחת של עוגת ריץ' פצפוצי שוקולד)
מוס פסיפלורה:
2 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג בטעם וניל
500 ג"ר גבינה לבנה %5
4 כפות סוכר
שליש כוס מיץ פסיפלורה מסונן (ללא הגרעינים השחורים)
להכנת המוס - מקציפים שמנת עם פודינג עד קבלת קצפת מאד נוקשה. מערבבים פנימה את הגבינה ואת הסוכר בערבוב איטי. יוצקים בזהירות את המיץ ומערבבים בעדינות. זהו. המוס מוכן.
משטחים את הקרם על בסיס העוגה (חשוב מאד להניח את הבסיס בתוך תבנית. אני שונאת ג'לטין ונמנעת. לכן צריך תבנית, על מנת שהדפנות יספקו לעוגה אפקט זהה לזה של חזיית פוש-אפ.) מכסים את התבנית בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר.
הולכים לישון עייפים ומבוהלים, שבעה עשר אורחים ומחר צריך להספיק גם לבשל הכל וגם לנקות את הבית.
בחמש וחצי בבוקר מכינים את הציפוי:
1/2 כוס מים
3 כפות סוכר
1/3 כוס מיץ פסיפלורה כולל הגרעינים השחורים
2 כפות קורנפלור
מרככים את הקורנפלור במיץ הפסיפלורה. מכניסים את כל המרכיבים לסיר קטן ומבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה ורוטטת. כשהג'לי שנוצר מתקרר קצת, יוצקים על העוגה הקרה ומיישרים. מכניסים לעוד כמה שעות למקרר וזהו. אין פרופורציה בכלל בין קלות ההכנה לבין מצמוצי העונג והתחינות לתוספת.
שאר התפריט, למי שאוהב לקרוא תפריטים (כן, בסוף הספקתי לבשל הכל, גם לנקות ואפילו נחתי כמעט שעה):
סלט חסה בויניגרט עם נבטים, פרוסות אגסים דקיקות (קולפן ירקות) ופקאן קלוי בדבש
אנטיפסטי ירקות קלויים שסקונדה לימדה אותי להכין - בטטות, ברוקולי, כרובית, בצל, חצאי ראשי שום, חצילים, שומר, פלפל אדום - מתובלים בשמן זית/בלסמי/שום כתוש/סילאן תמרים
מרק צח עם פטריות שיטאקי ורצועות חזה אווז מעושן
שעועית ירוקה מאודה בעגבניות שרי ורוטב סויה
גראטן תפוחי אדמה ובטטות
דג סלמון בשמן זית, חרדל, שום ולימון אפוי בתנור
שוקי עוף עם סויה וסילאן ונגיעות של קליפת תפוז
קציצות בקר ברוטב יין אדום ועשבי תיבול טריים
תפריט ילדים: נקניקיות עטופות בבצק עלים
וכאמור, העוגה. מסקנה: אם ב 22:00 את מתחילה לאפות עוגה, וב 22:07 את מגלה בייאוש ששתי קופסאות הפודינג אינסטנט שזכרת שיש במזווה הן בטעם שוקולד - אל תתייאשי, סעי לתחנת הדלק הקרובה, כי למרות שאת גרה במושב די נידח מסתבר שמוכרים פודינג אינסטנט וניל בחנות הצמודה לתחנת הדלק, שפתוחה כל הלילה! אמריקה!