לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

משפחה וטלוויזיה

בלוג בנוגע לקורס אקדמאי במרכז הבינתחומי כחלק מפוייקט סטודנטיאלי


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2009    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

7/2009

המורדים


המורדים סדרה לבני נוער שיובה לארץ מארגנטינה וכשמה כן היא.

 הסדרה מביאה את סיפורם של ארבע ילדים עיקריים מפנימיה יוקרתית מאוד מורדים בכל המוסכמות החברתיות, בהוריהם, ובכל מסגרת אפשרית. המרידות באות לידי ביטוי בלבוש חושפני, קיום יחסי מין, שתייאת אלכוהול, אלימות ועוד.

מאז ומעולם מחקרים תקשורתיים בודקים האם לטלוויזיה יש השפעה כזו או אחרת על צופים. נמצאו הרבה השערות בנוגע להשפעות לגבי צופים כבדים בנושאי אלימות או קבלת המסרים המועברים מהמדיום. כך למשל נטען לגבי תכנים אלימים או קשים, המשפיעים על ילדים שלא יודעים לעשות הבחנה בין עיקר לטפל טוב ורע נכון או לא נכון. אך גם מחקרים מצאו כי צפייה עם ההורה המלווה בהסבריו לתכנים מרככת את האספקט האלים וההשפעה מן המדיום הטלוויזיוני.

כל זאת מוביל אותי לנקודה בנוגע לסדרת המורדים בה ההורים מחו כנגד התכנים המועברים בה בטענה כי גם ילדים צופים בתוכנית ואינם בעלי מנגנון ביקורתי מפתוח וכן בעקבות ההשפעה הרעה על בני הנוער שדירבנה אותם למעשי אלימות.

היו הורים שבחרו לאסור על ילדיהם את הצפייה, אך עדיין ילדים אחרים שצפו בתוכנית סיפקו לילדיהם את המידע, אז היו הורים קיצוניים שמנעו מילדיהם להתראות עם ילדים שלטענתם השפיעו עליהם וגררו אותם לתרבות רעה. חשש ההורים מהתוכנית נבע בעיקר בקרב הורים המעורבים בחיי ילידהם.

כל הטענות מובילות אותי להעלות את השאלה הבאה:

האם בעידן שלנו של טלוויזיה ואינטרנט להורים בכלל יש השפעה על ילדיהם?

הורה יכול להטיל וטו וילדו ייכנס לחדר שם יש לו מחשב פרטי והוא יצפה בתכנים בכל זאת. אני מאמינה כי התוכן יכול להשפיע במיוחד בגיל ההתבגרות אך על ההורים להיות עם יד על הדופק ולא ליצור מצב של וטו. מצב כזה יכול ליצור חוצץ בין ההורה לילד ואז הילד יפעל מתוך רצון לעשות דווקא להורה ונקבל תוצאה הפוכה מהמבוקשת.

פתרון שיכול להיות מוצע בהקשר זה הוא צפייה מכווינה, כלומר צפייה של ההורה עם ילדו בתכנית תוך מיזעור נזקים ומתן הסברים לילד.

הרי ידוע לכל כי הטלוויזיה איננה משקפת את המציאות כמראה, ולרוב מציגה אוטופיה או מציאות שאיננה כלל קיימת, אך הצופים הכבדים או הילדים תופסים את התוכן ומסרי הטלוויזיה כאמת אחת. וזו יכולה להיות בעיה.

 

נכתב על ידי revrules , 11/7/2009 13:05  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מרפי בראוןVS דן קוויל


מרפי בראון, עיתונאית קרייריסטית ואם חד הורית מוצלחת המציגה ייצוג פנטזיונרי של כמה כיף להיות אמא יחידה. היא בעצם מודל של "הסופר אמא". מרפי הדעתנית, ייצגה מה נכון ומה לא עבור נשים שחור על גבי לבן ללא גמישות ומאפיינת את הפמיניסטיות הרדיקליות שקראו לצאת לפעולה אקטיבית והאמינו באמת נכונה אחת לנשים. התוכנית שעלתה לאוויר בשנות ה- 80 הציגה את המשפחה החדשה כאוציה אלטרנטיבית לתא הגרעיני, וגרמה אף לצופים להתאה בבקונספט החד הורי. היא הצליחה בכל התחומים עבודה ומשפחה.

כאן בעצם נכנס הקונפליקט בינה לבין דן קוויל הרפובליקן. אותו קונפליקט בן שנים בין הדעות המפלגה הפוליטת: דמוקרים ליברלים אל מול הרפובליקנים השמרנים. הדמוקרטים אשר היו יותר פתוחים לרעיון המשפחה החדשה אל מול הרפובליקנים השמרנים שרצו לשמר את ערכי המשפחה הרגעינית מסורתית בה חלוקת התפקידים הייתה ברורה אם אב מפרנס וילדים, וטענו כי המשפחות החדשות מדרדרות את ערכי המשפחה וכי צופים כבדים מושפעים ממסרים אלו המועברים בטלוויזיה.

קוויל, יצא נגד התוכנית של קנדיס ברגן, (מרפי בראון), הוא האמין כי המדיה הטלוויזיונית יוצרת קונספירציה כנגד התא המשפחתי, השיא מבחינתו היה הסדרה מרפי בראון- בה השחקנית קנדיס ברגן החליטה להביא לעולם ילד ללא גבר. הוא יצא כנגד התוכנית והשחקנית ובכך ערבב פוליטיקה בתקשורת ובתכנים, דבר שלא יעשה. קנדיס, לא נשארה חייבת ויצאה בקמפיין נגדי כנגד דן קוייל בו האשימה אותו ואת מפלגתו בכל הצרות של העם האמריקאי. הקמפיין הנגדי שלה גרם לרפובליקנים נזק רב. נוצר ביניהם פינג פונג של חילופי דברים שייזכר בהיסטוריה מאחר וכפי שידוע לכולנו ייצוגים של משפחות מסוגים שונים מופיעות בטלוויזיה.

 

לסיכום הבלוג היום חשוב לי לציין כי, הטלוויזיה כמדיום המונים מהווה סוכן של תמורה ושינוי ומשקפת הליכים חברתיים כגון: משפחות חד הוריות, משפחות חדשות המורכבות מזוגות חד מיניים ועוד. הייצוגים שזוכים לבמה טלוויזיונית עברו כך תהליך קבלת השינוי  הראשוני בחברה. כלומר הטלוויזיה לא מביאה לחשיפה משהו חדש שלא נגלה לעיני הצופה מעולם. תהליכים מסוימים עברו קבלה והפנמה חברתי לפני שהגיעו לסלון ביתנו דרך המסך הקטן. כך גם הנושא של אמהות ומשפחה חד הורית. הבעיה היחידה היא שהסדרות המציגות למשל משפחות חד הוריות מדירות את הבעיות היומיומיות של משפחות מסוג זה ומציגות אוטופיה. אם יש בעיות הן יפתרו בפרק אחד או שניים לכל היותר ובהומור.חיבוק של הסוררת

 

 

 

מרפי בראון ודן קוויל:

 

 

    

נכתב על ידי revrules , 11/7/2009 12:47  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





כינוי:  revrules

בת: 41




84

© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לrevrules אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על revrules ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)