לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


מחשב מסלול מחדש

Avatarכינוי: 

בן: 72

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
12/2011

ארגז תפו"א ב' - בנית הארגז והכנות לשתילה


בפרק הקודם בסדרה - התכנית, תארתי את עקרונות המיזם והתכנית להגשמתו. עכשיו הגיע זמן המימוש.

 

הבניה

אז למי שכבר שכח, התכנית היתה לבנות משהו כזה:

 

 

למלא את השכבה התחתונה באדמה, לשתול בה תפוחי אדמה וכשאלה גדלים, להוסיף לוחות ואדמה נוספת במטרה לגרום לצמחים למלא את כל הארגז בפקעות. בסך הכל ארגז כזה יכול להפיק משלוש פקעות משהו כמו 50 ק"ג של תפוחי אדמה.

 

ומה שיצא בסוף נראה ככה:




דהיינו - לא היו הרבה הפתעות.

 

כצפוי, החלק העקרי של העבודה היה הצביעה. על מנת להשיג צביעה טובה, בניתי את השלד, פירקתי אותו, צבעתי כל לוח בנפרד, נתתי לו להתייבש וצבעתי פעם נוספת:



למי שחדש בבלוג הזה - הקפתי באליפסה אדומה את כלי העבודה המרכזי שלי - גלי צה"ל כל הזמן

 

גרסת השכן

שכי, שכני, הוסיף כבר את הקומה השניה לארגז שלו:


כאן כל קומה היא יחידה נפרדת. הקומה העליונה משתלבת בזו שתחתיה בעזרת עמודי הפינה שבולטים מעט כלפי מטה.

 

כזכור, שכי משתמש בחומרים ממוחזרים (משטח עץ שפירק, במקרה הזה) והוא מקפיד מעט פחות על הגימור:


 

אני מתעד כאן גם את הפרוייקט שלו, גם כאנטיתזה לפדנטיות האובססיבית שלי ובמטרה לעודד את אלה מכם שחושבים שבלי כלים יקרים ותמיכה של בית מלאכה לא ניתן להריץ מיזם דומה. 

 

הכנת הפקעות לשתילה

כמו שהבטחתי לכם, נכנסתי לפורום הגננות של תפוז (הם קוראים לזה קומונה ובצדק - המנשק שלה מעודכן לשלהי המאה הקודמת). וקיבלתי שם, בין היתר, עצות איך לזרז את הוצאת העיניים של הפקעות אותן אני מייעד לשתילה.

 

רופן

רופן מהפורום הזה יעץ לי להכניס את הפקעות, ביחד עם תפוח ובננה לקערה שבתחתיתה סמרטוט לח, לכסות את הכל ולשים בחושך.



את ענפי הארוקריה היבשים הוספתי כדי לשוות לקונפיגרוציה הזו את היוקרה המדעית שהיא כל כך חסרה

 

שכי

שכני, שעכשיו מותר לגלות שהוא דוקטור לביולוגיה ושהדוקטורט שלו עסק בהנדסה גנטית של צמחי הבננה והבשלת הפרי, יעץ להוציא את הבננה מהסיר "עיקר פליטת האתילן נעשה בשלב הירוק, רגע לפני שהבננה הופכת לצהובה. בשלב ההבשלה עצמו, הבננה איננה מייצרת אתילן, לא רק זאת, אלא שהיא גם הורסת את חומר הגלם ממנו מיוצר האתילן, חומצה אסקורבית, הידועה גם בכינוי וויטמין C (כן, הבננה היא האויב הגדול של ויטמין C)". 

שכי הציע לשים את פקעת התפוד בשקית נילון ביחד עם פרי קלימקטרי (אגס או מנגו). ואף הוסיף קישור למאמר שמתאר את הנשימה ותהליך ההבשלה בפירות.  בגלל שאני חושש שלא תטרחו לקרוא את זה, אני מביא כאן רק חלק מהפסקה האחרונה: "ההבדל הזה נובע מן העובדה שבפירות הקלימקטריים האתילן האקסוגני גורם לייצור נמרץ של אתילן אנדוגני. בפירות שאינם קלימקטריים לא מתרחשת תגובה אוטוקטליטית כזו. תגובת הפירות הקלימקטריים לאתילן אינה באה לידי ביטוי רק בהקדמת הנשימה הקלימקטרית אלא אף בהקדמת כל שאר תהליכי ההבשלה. ההשערה הרווחת היא שהעלייה, מכוונת ומווסתת את תהליכי ההבשלה ההדרגתית בריכוז האתילן במהלך ההבשלה."

כן, החלטתי שכאן לא אחוס עליכם יותר משהוא ריחם עלי.

אז לקחתי תפוח אדמה אחד ושמתי בשקית ניילון ביחד עם תפוח עץ והוספתי גם אותה לסיר.

 

אורה קרמר

"עזוב, פשוט תיקח את תפוח האדמה ותשים אותו בחוץ על אדמה לחה" אמרו לי בוריס ואורה קרמר, שכנים אחרים שעלו, לפני הרבה שנים, מאוקראינה "וכשאתה חותך את הפקעות, לפני השתילה, מרח את החתכים באפר כדי לחטא אותם ולהגן עליהם מפני מחלות".

אז לקחתי גם תפוח אחד והשלכתי אותו לארגז (אל תדאגו אני אביא תמונה שלו בהמשך).

 

עכשיו יתחרו ביניהן שלושת השיטות ובסוף אני אסכם את הנסיון במשפט בנוסח "לא התגלתה עדיפות מובהקת לאף אחת מהשיטות שנבחנו". אבל בל נקדים את המאוחר.

 

הכנת הקרקע בארגז

את השכבה הראשונה בארגז מילאנו, סוס פרא ואני (וגם סבתא חביבה עזרה) בקומפוסט (שלמעשה הוא הומוס תולעים משובח) תוצרת הקומפוסטר הביתי שלנו (כן, אני זוכר שיום אחד אני עוד צריך לכתוב עליו מדריך כאן). 


חדי העין שביניכם יבחינו בעפר שבאויר, עפר אותו השליך הפעוט בעזרת את הפלסטיק השבורה שלו במיומנות של פועל פנמי/מצרי מתחילת המאה הקודמת.

 

בסוף זה נראה ככה:



סוס פרא משקה את התפוח של אורה. להזכירכם, כאן הוא עדין פקעת שסתם מונחת על הקרקע במסגרת הנסיון לבחון איזו שיטה יעילה יותר להאצת התפתחות הניצנים בפקעות.

הצמח שבצד שמאל הוא תפוח אדמה שבמקרה נבט אצלי בקומפוסטר (לשם אני משליך רק קליפות של תפוחי אדמה) בעיתוי מושלם (גם מבחינתו).

 

בהמשך, אחרי שתפוחי האדמה ינבטו, אני אוסיף לוחות שיאפשרו לי להוסיף תערובת של אדמה והומוס תולעים ביחס של 1:1. אפשר כמובן, להשתמש בתערובות פחות עשירות ובודאי שניתן להשתמש בקומפוסט רגיל. אני פשוט מנצל את העובדה שיש לי כמויות גדולות של הומוס תולעים לא מנוצל.

 

הכנת הדליים

כזכור, אנחנו נגדל גם תפוחי אדמה בדליים תוך כדי הוספת אדמה ובכך נמלא את כל הדלי בפקעות.


סוס פרא קודח, לגמרי לבדו, 8 חורים של 10 מ"מ בתחתית כל דלי.

אל תתנו לתמונה לבלבל אתכם, במציאות השיער שלי הוא שחור כעורב.

 


קדחנו גם 4 נקבים בקוטר של 7 מ"מ בדפנות הדלי.

את החורים האלה עשינו בהתאם לעצותיהם של Jeshu מפורום הגננות ושל עודד גלעד - מקוראי הבלוג הזה.

 

בתחתית הדלי שמנו מעט חצץ עדין ומעליו שכבה של 10 ס"מ קומפוסט נקי. בהמשך אחרי שגם כאן התפוחים ינבטו, נוסיף בהדרגה תערובת של אדמה עם קומפוסט עד שנגיע לשפת הדלי. השארו על התדר.

נכתב על ידי , 11/12/2011 01:20   בקטגוריות איכות סביבה, מדריכים, ארגז תפו"א  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   3 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




149,677
הבלוג משוייך לקטגוריות: 40 פלוס , פילוסופיית חיים , צילום
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאלישע דביר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אלישע דביר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)