לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


מחשב מסלול מחדש

Avatarכינוי: 

בן: 72

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

שכונה 422












כן, ככה מאכילים אותם בגני החיות באירופה בקיץ.

 



אסון מעבורת החלל קולומביה

 

אלה תמונות שצולמו ע"י לווין ריגול (אני עדין לא יודע של איזו מעצמה. יתכן גם של ישראל) לפני 8 שנים, אבל הגיעו לידי אנשי (ע"ע סבתא חביבה) רק עתה.


התאונה המחרידה ארעה בשבת ה-1 בפברואר 2003, כשהמעבורת חזרה, לאחר שהיה של 16 ימים בחלל. בעת החדירה אל האטמוספירה עלה גוף המטוס באש עד שהיא התפוצצה. הסיבה לתקלה היתה, ככל הנראה, פיסת בידוד מקצף שפגעה, בזמן ההמראה, באחד האריחים המבודדים וגרמה, מאוחר יותר, להתנתקותו מגוף המטוס. עובדה זו יצרה פירצה במעטפת הבידוד של המטוס שלא עמד בחום הרב שנוצר בעת החדירה והתלקח. 



שבעת אנשי הצוות שנספו בהתרסקות:  ריק האסבנד, מפקד; ויליאם מק'קול, טייס; מייקל אנדרסון, מפקד מטען ואחראי על הניסויים המדעיים; קלפנה צ'אוולה, מומחית משימה, ילידת הודו; לורל קלארק, קצינת רפואה ימית בצי האמריקני ומנתחת מוטסת; דייוויד בראון, רופא וטייס מהצי האמריקני; ואילן רמון, מומחה מטען, האסטרונאוט הישראלי הראשון בחלל.

יהי זכרם ברוך.

 


 


9 בינואר 2011 (שלשום): מאבק על הכדור בטורניר כדורגל לקטועי רגליים שנערך בפורט או פרינס (האיטי).



9 בינואר 2011 (שלשום): אחד המתמודדים בתחרות הקעקועים השנתית - Star of Texas Tattoo Art Revival, שנערכה באוסטין, טקסס (ארה"ב).

 


6 בינואר 2011 (השבוע). חשיפה: אבנר - הכריש שהמוסד שלח לשארם א שייך כדי לנשנש תיירות (כן, הוא מוציא את השנורקל לרגע) ולפגוע בכלכלת מצרים. כאן הוא מקפיד שלא לחשוף את פטמותיו ("אסור לך להחשף בשום תנאי" אמר לו מאיר דגן, ביומו האחרון כראש המוסד, כששלח אותו לפעולה הזו בעורף האויב "השקענו המון זמן וכסף באילוף שלו. עכשיו רק חסר לי שהוא יתפס" רטן באנחה כשהוא גורף את החפצים שעל מכתבתו לארגז קרטון קטן).

 




 מחקר שנערך באוניברסיטת פרינסטון הראה שמרבית האנשים שנחשפים לעובדה שאנחנו (למעט כמה יוצאים מן הכלל) לא יכולים ללקק את המרפק שלנו, מנסים מיד לעשות זאת.  אז כאן אני ממש מפציר בכם, את הפעלול הזה אל תנסו - הוא ממש מסוכן. אפילו שאני, מה איכפת לי אני.

 





 



 

שאלה של פרופורציות



התלבטתי לא מעט אם לא לחתוך את כפות היידים. לי הן נראות גדולות באופן ממש לא פרופורציונלי לשאר הגוף (ואל תגידו לי עדשה רחבה וכיו"ב, אלה ממש כפות ידיים של מתאגרף). מה אתם אומרים? הייתי צריך לחתוך? יכול להיות, אבל מצד שני אולי אני צריך לוותר על עמדת הגננת שלכם. אכן דילמה.



 

מגדיל ראש


לכל אלה שפנו אלי בשאלה "מה זו עדשת עין דג?" - זה זה.

בפוסט השכונה הבא אענה על השאלה "מה זה ממוקד מטרה?". השארו על התדר.


 

 



ביונסה (Beyonce) - הכי יפה בין הזמרות. ויכול להיות שגם להפך.



ביונסה בעירום? רגע, לפני שאתם מתחילים ללקק את המסך... טוב, כשתגמרו תחזרו אלי.

מה שרציתי להגיד זה שלא מצאתי הרבה תמונות כאלה, ככה שיתכן שיש כאן פיברוק. גם האיכות הבינונית של התמונה רומזת על כך. אם למישהו מכם יש תובנות בנושא, הוא מוזמן לבטא אותן. 




גם אני אמרתי "וואו", "תמונה של פעם בחיים", "איך הצלמת, קייט ווסטאוואי, הצליחה להיות שם בתזמון הנפלא הזה?", "בכלל לא ידעתי שלוויתנים קופצים ככה, הם לא דולפינים. נכון, קרובי משפחה אבל בכל זאת", ו"התאורה החלומית הזו - מלמטה. מה זה, אצות זוהרות? מגניב ביותר".

 

אבל במחשבה שניה גיליתי שהתשובה, כרגיל, היא במהופך. אז כדי שלא תהפכו את הצג עשיתי לכם את השירות הקטן הזה (כן, אתם מוזמנים להקליק ולראות את הצילום הזה בהגדלה טובה יותר):







מתוך ויקיפדיה: השם "עגבנייה", שמקורו בשורש ע-ג-ב – במשמעות 'חיזור' – ניתן לה על ידי יחיאל מיכל פינס בהקבלה לכינויהּ העממי באירופה "תפוח אהבה". הצעות נוספות לשם הירק ניתנו על ידי הרב קוק שהתנגד לשם בעל האופי המיני והציע "אדמונייה", ואליעזר בן יהודה שהציע את השם "בַּדּוּרָה", צורה עברית למילה הערבית "בנדורה".

 

אבל אדריאנה לימה, האנדרואידית מהפוסט הקודם, היתה אומרת לי "זה הלב שלך!" לפני שהיתה מפנה לי את גבה העירום ומתרחקת בצעדים גמישים מדלת ביתי הנעולה.



אדריאנה לימה (Adriana Lima) בעירום: I'll be back.

יותר יפה מביונסה, או מכל אחת אחרת שתבחרו (חוץ מהסוכנת החשאית סבתא חביבה שלהבדיל מאדריאנה - עתידה לקרוא את הפוסט הזה).

נכתב על ידי , 11/1/2011 08:36   בקטגוריות חדשים, שכונה, תמונות שעשו היסטוריה, אל תנסו בבית, זה זה זה, זה זה, מה זה זה, תמונות שלא תראו יותר, ידועה בציבור, הנבחרת  
9 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



יסודות בגוגל אנליטיקס: 1. מבוא ופתיחת חשבון


הפוסטים שבמדריך יסודות בגוגל אנליטיקס:

 

1. מבוא ופתיחת חשבון  

2. Overview

3. ה-Dashboard

 

מבוא

בפוסט הזה, כמו כמה פוסטים נוספים שיבואו בעקבותיו, אני אציג את הנסיון שלי עם כלי חיצוני לניתוח התעבורה בבלוג - Google Analytics. אז אם אין לכם בלוג בישרא, או שאין לכם ענין לנתח את הכניסות אליו, אתם מוזמנים לקרוע את לסתותיכם בפיהוק רחב ולפנות לעיסוקים אחרים. הפוסט הזה, כמו כמה מאלה שיבואו אחריו הולך להיות מאד טכני ומעיק. אני מועיד אותו לאנשים אחרים - לא לכם. לכו, לכו תארגנו לעצמכם חיים. מה תעשו בחיים האלה? למרבה הצער המדריך שלהלן לא מכסה תחום זה.

 

למה צריך את זה?

אז זהו שכמו את כל שאר הדברים בחיים שלכם - לא צריך את זה. מלכתחילה, לא הייתם צריכים להקים בלוג ולספר לכל העולם מה אתם חושבים או מרגישים. ההגיגים שלכם לא מעניינים את אף אחד. גם שלי לא.

אבל אם כבר הקמתם בלוג ואתם רוצים לנסות ולהבין מי קורא אותו, יכול להיות שתמצאו ענין בכלי חזק יותר מכלי הסטטיסטיקה שישרא מציעה.

לפני זמן מה, אחרי שהבחנתי בכך שאנשים מגיעים אלי גם דרך מנועי החיפוש, הבנתי שאם אני אדע מה הם מחפשים, אוכל לקדם את הרייטינג של הבלוג הזה ולהגדיל, באופן משמעותי, את מספר הכניסות. בכמה להגדיל? אני מעריך שבסדר גודל אחד או אפילו שניים. 

 

מה אני יודע על גוגל אנליטיקס

כמעט כלום. אבל מאחר שאני מתפרנס מללמד אנשים נושאים שאני ממש לא מבין בהם, אין לי שום בעיה לדבר גם על הנושא הזה. בסדרת הפוסטים הקצרה הזו אני עומד לתאר רק את נסיוני עם הכלי הזה. אבל, להבדיל ממערכת התמיכה הטכנית של ישרא, בכוונתי לעדכן את המדריך ולנסות לענות על שאלותיכם.

 

כלי הסטטיסטיקה של ישרא

הסטטיסטיקה שהכלי של ישרא מציג לבלוגר כאן היא ממש לא מספקת. על פניו, כל מה שאני יכול ללמוד ממנה, הוא:

  • מספר הכניסות היומי (הכלי של ישרא מציג את שבעת הימים האחרונים בלבד).
  • מספר הכניסות החדשי (הוא מציג את ששת החודשים האחרונים בלבד).
  • מספר הכניסות המצטבר (מאז שהבלוג הוקם).
  •  מה היה הדף הקודם בו ביקר הגולש שהגיע אלי.

למעשה ניתן לדלות ממנו הרבה יותר. ע"י עיון בקוד ה-HTML של דף הסטטיסטיקה ניתן לדעת גם מה חיפשו אלה שהגיעו אלי דרך מנועי החיפש ומה הם מצאו. אבל זה תהליך מסורבל, לא אינטואיטיבי (ע"ע דורש קריאת קוד) וניתן לבצע אותו באופן מדגמי על כניסה זו או אחרת, אבל לא לקבל תמונה רחבה יותר (שלא לדבר על ניתוחים סטטיסטיים).

  

גוגל אנליטיקס (Google Analytics) 

שלשום פתחתי חשבון בגוגל אנליטיקס. אני מקווה שהכלי הזה (לא יודע איזו חברה פיתחה אותו, אבל הוא חינמי) שעל פניו נראה מרשים ביותר, יוכל לבצע עבורי ניתוחים שיעזרו לי בהגדלת המידרוג.

כדי לבצע את ההתקנה נעזרתי במדריך הלאקוני שישרא כתבו בנושא. המסר היחיד שאני מבקש להעביר למי שכתב אותו הוא שהמדריך למשתמש איננו משחק  Quest (ע"ע בוא נאתגר את המשתמשים - הם מתים על זה). לא, לא. על המדריך לקחת את הקורא בידו ולהוביל אותו צעד אחר צעד דרך המהלכים, תיבות השיחה והמסכים של התוכנה.

ואם כבר כתבתם מדריך, אנא עדכנו אותו מעת לעת (כדי לעקוב אחרי השינויים שחלו בתוכנה) ולא פחות חשוב - דאגו שמומחה שלכם יענה על שאלות הקוראים. 

  

פתיחת חשבון בגוגל אנילטיקס


הקמת חשבון Gmail

לפני שאתם מתחילים בכלל עם הכלי הזה, עליכם להיות בעלי חשבון Gmail. המדריך שלהלן לא מכסה את השלב הזה (למרות שכדי להציג את צילום המסכים שלהלן, פתחתי חשבון דוגמה נוסף ב-Gmail. כן, אני משקיע בכם).

 

המסכים הראשונים להקמת החשבון של גוגל אנליטקס

אני בטוח שיש דרך ישירה להגיע אל מסכי הקמת החשבון בגוגל אנליטיקס, אלא שאני לא מצאתי אותה. על כן הקלדתי במנוע החיפוש של גוגל את המחרוזת Google Analytics וקיבלתי את המסך הבא:





 

כניסה לחשבון בגוגל

אחרי שהקלקתי על הקישור הממומן הראשון הגעתי למסך שדרש ממני שוב את סיסמת הכניסה לחשבון שלי בגוגל:





כאן הזנתי את סיסמת החשבון שלי ולחצתי על כפתור ה-Sign in (זה שמכניס אותי לחשבון שלי בגוגל).

 

פתיחת החשבון בגוגל אנליטיק

כעת הציגה לי המערכת את המסך הראשון בפתיחת החשבון בגוגל אנליטיק:





זה כמובן היה מהלך סרק שנועד לעודד אותי לפתוח את החשבון. הלחיצה על כפתור ה-Sign up הביאה אותי למסך הזנת נתוני האתר:

 

הזנת נתוני האתר

 


כאן הזנתי בשדה העליון את הכתובת של ישראבלוג (עדין לא זו של הבלוג שלי), ולאחר מכן נתתי שם לחשבון, בחרתי את ישראל בשדה אזור הזמן וסיימתי בהקשה על כפתור ה-Continue.

 

נתונים אישיים 

 כעת הציגה לי המערכת מסך שבו עלי להזין את נתוני האישיים:





אחרי הזנת הנתונים הקשתי שוב על כפתור ה-Continue והמערכת הציגה לי את חלון ההצהרה:





כאן תייגתי את ההצהרה (שאני מקבל עלי את תנאי החברה) ולחצתי על הכפתור Crate New Account.

 

העתקת מספר החשבון לבלוג

בשלב הזה המערכת יצרה את החשבון שלי והעניקה לו מס' סידורי יחודי. כעת היא הציגה לי מסך שבו יש קוד בג'אוה סקריפט אותו צריך לשלב באתר.




בישרא אין צורך להעתיק את כל הקוד אלא רק את המספר הסידורי שלו (זה שמתחיל באותיות UA). העתקתי את המספר, ולחצתי על הכפתור Save and Finish.

 

כעת הציגה לי המערכת את החשבון שלי:




בשלב הזה, מאחר שעדין חסרים נתונים, הן בחשבון של גוגל אנליטיק (עדין לא הזנתי את כתובת הבלוג) והן בבלוג (שבו עלי להזין את מס' החשבון שזה עתה הקמתי), מופיע על המסך אות האזהרה (סימן קריאה בתוך משולש צהוב) שמראה לי שהחשבון עוד לא יצר קשר עם הבלוג שלי.

 

הוספת מספר החשבון לבלוג

בשלב הזה הצגתי בבלוג שלי את מסך הרשימות ויצרתי רשימה חדשה:

 


כן אני יודע, אצלכם המסכים לא צבועים בגוונים של ורוד פוקסיה. אני מזמין אתכם לוותר לרגע על החשש לתדמיתכם המסוקסת ולנסות את ערכת הצבע הזו. זה יסובב את הבלוג שלכם ב-365 מעלות (בצל).

 

הקמת רשימה מסוג Widget

הלחיצה על הכפתור הוסף כותרת רשימה חדשה הציגה את המסך הבא:




כאן בחרתי  להקים רשימה מסוג Widget, דילגתי על שדה השם (כדי שכותרת הרשימה לא תזהם את כל דפי הבלוג שלי), נתתי לה מס' סידורי ולחצתי על הקישור שמור וערוך פרטים.

 

הוספת הקוד לרשימה

כעת הציגה לי המערכת את המסך הבא:

 


הדבקתי כאן את מס' החשבון של גוגל אנליטיק ולחצתי על הכפתור שמור.

עכשיו משהקמתי את הרשימה, סיימתי את העבודה בישרא ופניתי להשלים את המלאכה בגוגל.

 

 הוספת כתובת הבלוג לגוגל אנליטיק

זוכרים שעד עכשיו הזנתי בחשבון שלי בגוגל אנליטיק רק את הכתובת של ישרא? עכשיו הגיע הזמן להזין את כתובת הבלוג שלי.

 



 במסך ה-Overview לחצתי על הקישור Edit.

 

בתגובה הציגה לי המערכת את מסך הפרופיל הראשי של האתר:





כאן היה עלי להכניס את כתובת האתר בשדה ה-Websit URL. על מנת לעשות זאת לחצתי על הקישור Edit. בתגובה, המערכת הציגה לי את המסך הבא:





אחרי שהכנסתי את כתובת הבלוג לשדה Website URL (בשלב הזה דילגתי על השדות שב-Site search, אבל יתכן שבעתיד, אחרי שאלמד עליהם משהו, עוד אחזור לכאן ואשנה אותם) לחצתי על הכפתור Save changes.  

 

הפעולה הזו סיימה את הקמת החשבון. על מנת לוודא שהכל פועל לחצתי על הכפתור Check status והמערכת הודיעה לי שהיא התחילה לאסוף נתונים. איסוף הנתונים הראשוני לקח למערכת כמה שעות לפני שהתחילה להציג אותם.

בגלל שהקמת החשבון אותה תעדתי כאן, היא עבור חשבון שני לבלוג (נוסף על זה שהפעלתי לפני יומיים), לא יכולתי לתעד את השלב הקריטי הזה.  

 

ומה עכשיו

בשלב הראשון, אני נותן לכלי הזה כמה ימים לאסוף נתונים. בזמן הזה אני מתכוון ללמוד עליו דברים נוספים. כשיהיה לי משהו מענין לספר, אני אכתוב את ההמשך של הסדרה המשמימה הזו.

הפרק הבא בסדרה: 2.: Overview יציע לכם טיפ איך להציג את התאריכים באנליטיקס בפורמט אירופי ויתאר את מסך ה-Overview. 

Stay tuned.

נכתב על ידי , 29/12/2010 07:11   בקטגוריות אל תנסו בבית, מדריכים  
41 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   3 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



  
דפים:  
149,677
הבלוג משוייך לקטגוריות: 40 פלוס , פילוסופיית חיים , צילום
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאלישע דביר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אלישע דביר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)