 ~ |
כינוי:
The Oncoming Storm גיל: 29 פרטים נוספים:
אודות הבלוג
RSS: לקטעים
לתגובות
<<
מרץ 2013
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
| | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | | | | | | |
הבלוג חבר בטבעות: הוסף מסר | 3/2013
תשובות לשאלון השבועי האם את או מישהי בקרבתך המיידית סובלת מהפרעה נפשית? כן.
האם הפרעה נפשית זקוקה לאבחון רופא או רק מחלה נפשית? יש בכלל הבדל ביניהן? מחלה נפשית זאת הפרעה נפשית. "מחלת נפש" "חולי נפש" אלה רק כינויים עם קונוטציה שלילית לאותו הדבר - כינויים שעדיף שאני לא אתחיל לדבר עליהם כרגע. אבל כן, הפרעה נפשית צריכה אבחון פסיכיאטר דחוף. כל הפרעה נפשית שהיא- מדיכאון ועד הפרעה דו קוטבית או סכיזופרניה. האבחון הרפואי הוא החלק הקריטי.
מנסיונך מישהי עם הפרעה נפשית פוגעת יותר בעצמה או בסביבתה? בעיקר בעצמה. היא פוגעת בסביבה, אבל בתהליך היא פוגעת בעיקר בעצמה. היא לא מבינה, היא מתייאשת, היא מאבדת רצון לחיות. התקפי זעם או בכי (תלוי באנשים) שפוגעים גם בסביבה אבל גם בקשר שלה עם הסביבה - וכך בה. זה מחזק, באמת, אבל זה מחזק רק אחרי שעוברים את זה באמצעות פסיכולוג/פסיכיאטר. לאורך הדרך זה פגיעה עצמית בלתי פוסקת.
האם נעזרת פעם בטיפול פסיכולוגי? פסיכיאטרי? רוחני? בהקשר של הפרעה נפשית הכוונה פסיכולוגי.
נניח ואת מכירה מישהי שסובלת מהפרעה נפשית אבל לא מוכנה לקבל עזרה. מה את יכולה לעשות? אני אעשה כל שביכולתי לשכנע אותה. אני אספר לה כל מה שאני יודעת, אסביר לה איך יהיה, אחלוק מהניסיון שלי. אם היא פוגעת בעצמה, אני פשוט אדבר.
את בעד שימוש בתרופות פסיכיאטריות להפרעות נפשיות? כמובן. הפרעה נפשית זה בדיוק כמו כל מחלה אחרת בגוף- בין אם היא נגרמת על ידי חוסר בסרטונין או על ידי פעילות נמוכה באונה הקדמית, זאת מחלה שהיא פיזית לא פחות מכל דבר אחר. בדיוק כמו שלוקחים תרופה לצינון, צריך לקחת תרופה להפרעה נפשית אם היא מוצעת.
את חושבת שמי שלוקה בהפרעה נפשית יכולה "להוציא את עצמה מזה" לבד? מלבד דיכאון קל, חד וחלק לא. מדיכאון אפשר לצאת - גם זה לא תמיד. הפרעה נפשית קבועה זה לא משהו שאפשר פשוט לצאת ממנו. זה בדיוק כמו שאי אפשר פשוט לצאת מסרטן כי מתחשק לנו.
האם הלוקות בהפרעות נפשיות מתוייגות שונה על ידי החברה? בשביל לענות על זה לא צריך 2000 תווים, צריך 2000 מילים. כן. שוב, חד וחלק, כן. כמו שכתבתי בתשובה לשאלה קודמת, החברה קוראת לאנשים האלה חולי נפש. כשטכנית זה נכון שהם חולים בנפשם, אבל יש לזה קונוטציה שלילית והמטרה היא לעג. לוקות בהפרעות נפשיות מתויגות כבעייתיות, כחלשות, ככאלה שלא מסוגלות לחיות כמו שצריך.
מה לדעתך ההבדל בין מחלה גופנית להפרעה נפשית? אין.
| |
|