לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


~

Avatarכינוי:  The Oncoming Storm

גיל: 29



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2024    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

פאר היצירה


[About the Daleks]

Van Statten: Genetically engineered? By whom?

The Doctor: By a genius, Van Stattan. By a man who was king of his own little world. You'd like him.

-Doctor Who 1X06, "Dalek".

 

היום כשדיברתי עם כותבת לך דיברנו קצת על המין האנושי. הבעתי את אכזבתי מהעובדה שהמין האנושי לא משתנה מספיק מהר ושוב מצאתי את עצמי נזכרת במשפט של מר ג׳, שאמר לי שאני לא אצליח לשנות את האנושות, אז כדאי לי להשלים עם זה כבר עכשיו. זאת לא הפעם הראשונה שאני אומרת את זה או חושבת על המשפט הזה, וזה כנראה גם לא תהיה הפעם האחרונה. אבל בכל פעם שבה אני עושה את זה, אני מרגישה את התסכול המציק הזה מהידיעה שאני באמת לא יכולה לשנות כלום. 

ואז היום, כשישבנו בתחנת הרכבת, פתאום מצאתי את עצמי תוהה - מה אם מישהו (נגיד אני) יחליט להנדס בני אדם חדשים? מה אם אני אקח כל מיני תכונות, תכונה אחת מפה ותכונה אחת משם, ואצור גזע חדש של בני אדם? המין האנושי החדש. המין האנושי שיתפזר בגלקסיה ויגיע אל כל כוכב שיש. המין האנושי שלא יתעקש להרוס את עצמו. המין האנושי שיחשוב בצורה עצמאית. 

אז בסדר, הוא לא בדיוק יהיה אנושי. הוא יהיה semi-human. הרי גם ככה כשמתפזר בחלל וכדור הארץ יהרס אנחנו ניצור קשר עם גזעים אחרים ונתערבב. זאת התקופה האחרונה בהיסטוריה האנושית שבה יהיו ״בני אדם טהורים״. אז הם לא בדיוק יהיה אנושיים, והם גם לא בדיוק יהיו חייזרים, והם לא בדיוק יהיו מושלמים אבל גם לא בדיוק יהיו פגומים, והם לא בדיוק יהיו יותר או פחות. הם רק יהיו סוג של אנשים. כמו שיש סוגים שונים של אנשים, גם הם יהיו קיימים. 

ובני אדם לא ילכו אחרי כולם כי זה חוסך להם את הצורך לחשוב באופן עצמאי ואת הפחדים של להיות לבד, כי המושג לבד בקושי יתקיים. ובני אדם לא יחפשו לפגוע ולהרוג. ובני אדם יתנו לכל דבר לנסות להתקיים, כי רוב הדברים לא באמת מסוכנים. ולא תהיה חברה שתערער על כל דבר ותתעלל בכל מי שלא יציית לגחמות המגוחכות שלה. ואנשים יחשבו, באמת באמת יחשבו, ויעשו מה שהם אוהבים, ויתפתחו, ויהיו מאושרים. 

מה אם זה אפשרי?

 

אן.

נכתב על ידי The Oncoming Storm , 27/10/2013 20:00   בקטגוריות בני אדם, פילוסופיה, סרטים וטלוויזיה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



שאלה כללית לבלוגוספירה:


האם בנאדם שמתייחס אל אנשים עם מחלות נפשיות,

 

אנשים עם דיכאון, עם הפרעות אישיות, עם הפרעות חרדה, עם סכיזופרניה, עם פרנויות מטורפות וכו',

 

כ"חולי נפש", בזלזול הכי ברור שבעולם,

 

האם לבנאדם כזה מגיע איזשהו סוג של כבוד?

נכתב על ידי The Oncoming Storm , 22/10/2013 18:28   בקטגוריות בני אדם, תיכון  
5 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



Climb out of your holes, people!


"תאר לך בני אדם השוכנים מתחת לפני האדמה במעין מערה, שיש לה מבוי-כניסה ארוך הפתוח לרווחה כלפי האור, לרוחבה של המערה כולה. בתוכה הם אסורים בילדותם, כבולים בשוקיהם וצוואריהם, עד שאין בידם לשנות מקומם, ואינם רואים אלא לפניהם, כיון שאין ביכולתם להסב ראשם מפאת הנחושתיים, הרחק מאחוריהם, ולמעלה מהם, דולק אור של אש, ולמעלה, בין האש ובין האסירים, ישנה דרך שלאורכה נבנתה חומה, כאותן המחיצות המפרידות בין עושי הלהטים וקהל-הצופים, שמעליהן הם מראים את להטיהם". [...] ״ועוד ראה-נא שלאורך החומה הזאת נושאים בני אדם כלים למיניהם שבולטים מעל החומה, ופסלי אנשים ושאר בעלי חיים העשויים אבן ועץ וחומרים מחמרים שונים, וכדרכו של עולם –חלק מנושאי-הפסלים ישמיעו קולות, וחלקם – ישתוקו".

"משונה", אמר, "תמונתך, ומשונים אסיריך".
"הם דומים לנו", אמרתי אני; "שכן הגע עצמך: שמא סובר אתה, ראשית-כל, שאנשים הנתונים במצב זה כבר ראו שמץ דבר משל עצמם ומשל חבריהם לכלא, חוץ מצלליהם, הנופלים אל קיר המערה שלמולם, מחמת האש (שמאחוריהם)?"
"וכי כיצד יראו יותר מזה", אמר, "כשיהיו אנוסים כל ימיהם לבלתי הניע ראשם?"
 "ומשל הדברים הנישאים (ובולטים מעל החומה)? כלום יראו יותר מצלליהם?" - "מובן שלא".
"ואם יוכלו לדבר איש עם רעהו, כלום לא יהיו מובטחים במה שיראו, שאלה הם הדברים עצמם?" [...] "ואם גם הד יהא בו באותו הכלא, מהקיר שלמולם? שמא יהיו סבורים, לדעתך, שעה שאחד העובדים ישמיע קולו, שלא הצל העובר לפניהם השמיע את הקול, אלא מה שהוא אחר?" - "חי זיוס! לדעתי, לא!"
"ומכל הבחינות אפוא", אמרתי אני, "יראו אנשים אלה את צללי החפצים כאמת שאין בילתה?" - "הכרח גמור", אמר.
"התבונן-נא אפוא", אמרתי אני, "בדרך בה ישתחררו מכבליהם ויירפאו מסכלותם, אם לפי טבע הדברים לא תהא עשויה כדלהלן: שעה שאחד מהם יותר מכבליו ויוכרח לפתע לקום, להפנות צווארו, ללכת והביט כלפי האור, ובכל אלה יתייסר בייסורים, ומחמת הנצנוץ לא יוכל להביט אל הדברים הללו, שאז ראה צלליהם [...] דומני, אפוא, שיהא עליו צורך בהרגל, אם הוא עתיד לראות את שלמעלה. ובתחילה יקל עליו ביותר להסתכל בצללים, ולאחר מכן, בבבואות שעל פני המים של בני אדם וכל השאר, ואזי – בהם עצמם; וכן יקל לו יותר להתבונן בלילה בתופעות השמיים ובשמיים עצמם, כשהוא מביט אל אורם של הכוכבים והירח, ומשיביט ביום אל השמש ואור השמש." [...] "ובסופו של דבר, דומני, יראה את השמש – לא דמיונותיו על פני המים ובמקומות שאינם מושבו, אלא אותו כשהוא לעצמו, במקומו שלו, יוכל לראות, ולחזות בו כמו שהוא". [...] "אם האיש שכך עלה לו, ישוב וירד, וישב במושבו הישן – כלום לא תחשכנה עיניו, כשלפתע יבוא לשם מאור השמש?" [...] "ואם שוב יצטרך להתחרות עם אסירי עולם אלו בהבחנת הצלילים הללו, בעודו מוכה סנוורים, ובטרם ירגיל את עיניו, ואם ארוך למדי יהיה הזמן עד שיסכין – כלום לא יהא לצחוק, ויאמרו עליו שחזר מעלייתו למעלה בעיניים מקולקלות, ואף הניסיון להגיע למעלה אינו כדאי? וכל השולח ידו להתירם ולהוליכם אל על – כלום לא יהרגוהו, אילו יכלו באיזו דרך שהיא לתפוס אותו ולהרגו?" - "בוודאי", אמר.
"והנה", אמרתי אני, "את המשל הזה, גלאוקון יקירי, יש לייחס על כל פרטיו למה שנאמר קודם: המְשֶל את המדור המתגלה לראייה – למשכן שבכלא, ואת אור האש שבו – לכוח השמש; ואם תשווה את העלייה למעלה ואת חזות הדברים שלמעלה לדרך הנשמה אל-על, אל תחום המושכל, תפרש אל-נכון את תקוות נפשי, והרי זאת ביקשת לשמוע."

 

בחרתי במשל המערה של אפלטון (מתוך הפוליטיאה) כדי להציג איזושהי מציאות שאני רואה מולי. 

שאלתי פעם את מר ג׳ אם העובדה שאנחנו שונים מהחברה וחיצוניים במידה מסוימת לא מאפשרת לנו לראות דברים מנקודת מבט אחרת, ככה שמצד אחד אנחנו יכולים לעזור יותר ומצד שני קשה לנו יותר להעריך את החברה, כי אנחנו מוצאים בה המון פגמים שרוב האנשים לא רואים. הוא אמר לי שכן. 

וכשאני רואה את העולם וחווה אותו על בסיס יומיומי, כשאני רואה את כל מה שלא נכון בחברה שלנו (ויש בזה יותר שמרוב אנשים מודעים לו), המשל הזה של אפלטון מיד עובר לי בראש. כי בני אדם לא מודעים ולא רוצים להיות מודעים לכל הדברים האלה. ויש לי הרבה מה להגיד על זה, בנוגע לחברה, וחינוך, וכלכלה, ותרבות, ומה לא. אני יכולה לדבר על זה במשך שעות, אבל עכשיו אני בוחרת להתמקד דווקא בנושא אחר: בבעיית הדמוקרטיה. 

בני אדם תמיד יעדיפו את הדמוקרטיה. אני מסוגלת להבין למה - היא מאפשרת להם ״להשפיע״ על התנהלות המדינה, ״לבקר״ את התנהלות המדינה וכו׳. אני מדגישה את העובדה שאני משתמשת במירכאות, כי זה לא בטעות, אלא מכוון - כי בתיאוריה, זה באמת מה שהדמוקרטיה נותנת, אבל במציאות, זה לא מה שקורה, ולא משנה איך תסתכלו על זה. 

לפני שאתם ממהרים למחות, תנו לי להסביר. 

בתיאוריה, המבנה הייחודי של הדמוקרטיה מאפשר לאנשים לשנות. הוא מאפשר הצבעה בכל מספר שנים. הוא מאפשר מחאה (חופש השביתה, חופש הבעת דעה, וכו׳). הוא מאפשר ביקורת, הן של האזרחים (נציב תלונות הציבור, התקשורת וכדומה) והן של משרדים אחרים של המדינה (שאילתות בכנסת, משרד מבקר המדינה וכדומה). הוא מאפשר לאזרחים להביע את דעתם ולהביא לשינוי במדינה שבה הם חיים, שהרי דמוקרטיה משמעותה שלטון העם. 

אבל זה לא מה שקורה בפועל. נכון שהמשרדים לא מתפקדים משהו, ונכון שיש בעיות גם בהתנהלות של המדינה שלנו והדרך שבה הם מצפצפים על האזרחים, אבל תנו לי לגלות לכם משהו: הסיבה העיקרית שבגללה הם עושים את זה היא שאתם מאפשרים להם. כן, אתם מתלוננים בלי הפסקה, אבל לא בפני הממשל, אלא אחד בפני השני. אתם בוכים אחד בפני השני ומחנכים את הילדים שלכם לעשות את אותו הדבר. במקום להשפיע על הדרך שבה המדינה הזאת נראית ומתנהלת, אתם בוחרים לחיות בעולמות הקטנים שלכם, להתלונן בלי הפסקה ולחכות שמישהו אחר יבוא לעשות את השינוי בשבילכם. 

אז, יקיריי, אם לצטט את האוס - צאו מהחורים שבהם אתם חיים! Stop enabling! אם אתם רוצים שיהיה שינוי, אם אתם לא מרוצים מאיך שדברים נראים, תתחילו לעבוד! 

החיים לא משתנים רק כי ביקשנו יפה. לברוח זה לא הפתרון. לשבת בשקט ולחכות שיעבור זה גם לא הפתרון. קומו מהכורסאות והכיסאות שעליהם אתם יושבים כל היום, ותתחילו לעבוד.

 

אן.

נכתב על ידי The Oncoming Storm , 18/10/2013 20:26   בקטגוריות בני אדם, אזרחות, מדינת ישראל, פוליטיקה וממשל, פילוסופיה  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



אילו רק...


הדבר הנכון לא היה תמיד הדבר הכואב. 

היה אפשר לציית לרגש ולא תמיד לכללי החברה. 

כל אדם היה יכול להתנהג כמו שהוא רוצה בגבולות הסביר ואף אחד לא היה מותח עליו ביקורת. 

אנשים לא היו נדחפים לעניינים שלא קשורים אליהם. 

בני אדם היו לומדים להתבגר. 

 

אילו רק. 

 

אן.

 

לא, האמת היא שדברים סופסוף בסדר. זה הבוקר הראשון השבוע שאני מרגישה בו אנושית מבחינה נפשית. אלה סתם הרהורים. 

נכתב על ידי The Oncoming Storm , 10/10/2013 09:41   בקטגוריות בני אדם, פילוסופיה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



  
דפים:  
21,555
הבלוג משוייך לקטגוריות: סטודנטים , אקטואליה ופוליטיקה , פילוסופיית חיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לThe Oncoming Storm אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על The Oncoming Storm ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)