לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


~

Avatarכינוי:  The Oncoming Storm

גיל: 29



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2024    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .


אתה יודע מה אני שונאת אצלך? שאתה תמיד צודק. 

ואתה יודע מה גרם לי להבין את זה? גם זה שדיברתי איתך בראש הבוקר - וגם זה שהיה לנו ערב סרט היום וראינו קונג פו פנדה. 

מדהים, אה?

אבל אתה בטח לא מופתע. 😘

נכתב על ידי The Oncoming Storm , 30/12/2014 20:25   בקטגוריות Mr. G, בני אדם, סרטים וטלוויזיה, צבא  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



The Human Nature Doesn't Change


"Mankind doesn't need warfare and bloodshed to prove itself. Everyday life can provide honor and valor. Let's hope that from now on this country can find its heroes in smaller places. In the most ordinary of deeds."
-John Smith, Doctor Who 3X08, "Human Nature"
~
אני חושבת שזאת הפעם הראשונה שאני רואה את הדאבל הזה מאז שהתגייסתי. 
כשראיתי את הפרק הזה בפעם הראשונה קצת הזדעזעתי. ברור שידעתי שככה חינכו את הילדים בתקופה הזו (אחרי הכל, תחילת המאה העשרים באירופה לא היתה תקופה קלה). ברור שידעתי גם שזה לא ייגמר בחינוך, ששנה אחרי זה תתרחש מלחמת העולם הראשונה ולא מעט מהילדים האלה ימותו, אבל זה עדיין לא הפך את הפרק הזה לקל יותר לצפייה. ילדים, אפילו לא בגילי כנראה, מחזיקים רובים ויורים במיומנות שלא היתה מביישת חייל ותיק. ילדים שאפילו לא יודעים מה זאת אהבה מתארגנים לקרב מהר יותר מחצי מהאנשים בבסיס שלי ומוכנים להרוג כל אחד שיעמוד בדרכם, ״For King and Country״. הנאמנות הבריטית למלוכה ולמדינה גובה את הנפשות של לא מעט ילדים, כמו גם את חייהם. 
וזה מזעזע כשחושבים על זה. וכשהדוקטור (ג׳ון סמית׳ בזמנו) אמר שיש כל כך הרבה אפשרויות, כל כך הרבה דברים שהמין האנושי יכול לעשות כדי להוכיח את עצמו, את היכולות שלו ואת הכוח שלו, לא יכולתי שלא להסכים. כי זה נכון. כי אנחנו באמת לא צריכים מלחמות והרג ודם בשביל להסתדר או בשביל להוכיח את עצמנו או כל דבר כזה. למין האנושי יש כזה פוטנציאל מדהים לכל כך הרבה דברים טובים - ובסופו של דבר אנחנו מוצאים את עצמנו הורגים אחד את השני, ולא פחות גרוע, כשאנחנו משתמשים ביכולות האלה לדברים רעים. מדהים. 
אבל... אני בצבא כבר כמעט חודשיים. חודשיים שלמים שאני לובשת מדים בצבע ירוק זית ומסתובבת עם כומתה וחוגר והכל. חודשיים שלמים שאני מייצגת את הצבא הזה, ואני מבינה כמה באמת זה קריטי. כי בסופו של דבר, אין לנו ברירה אחרת, לא כל עוד אנחנו רוצים לחיות כאן. ומה שהופך את זה ליותר גרוע זה שזאת בדיוק היתה הבעיה אז, ב-1913 (או 14, במקרה הזה), וזאת היתה אותה הבעיה ב-1939, וזאת היתה אותה הבעיה באינסוף מלחמות אחרות שהתרחשו בעולם. כן, זה יכול היה להיות אחרת; היינו יכולים לפתור את הבעיות האלה אחרת ולהגיע למלוא הפוטנציאל שלנו; אבל המין האנושי לכוד. לפעמים זה נראה כאילו אנחנו כבר לא לכודים - אז הכריחו את כל הבנים לעבור את האימונים הללו; היום יש לנו אפשרות לבחור לפעמים, תלוי באיזה מקרה ואיפה - אבל האמת היא שאנחנו לא פחות לכודים מהם. הכלא שלנו פשוט בלתי נראה. 
כל מה שצריך זה לחשוב על זה. זה כל כך ברור פתאום, אם רק מסתכלים על העובדות. אז כן, אותם הכריחו ללכת לשם בד ובבד עם החינוך הבלתי נגמר לנאמנות חסרת גבולות למלך (או למלכה, מאוחר יותר) ולמדינה. אצלנו אין ברירה אלא לגדול על זה, כי זה תמיד שם, וככל שמתבגרים להבין שאנחנו חייבים להתגייס כדי להגן על המדינה, בערך כמו אצלם - רק קצת יותר קיצוני. ובסופו של דבר, 100 שנים לאחר מכן, כלום לא השתנה.
אבל זה לא חדש. רוב הזמן היום אנחנו לכודים בדיוק כמו פעם, מלבד זה שהכלא בלתי נראה.
והדבר הכי עצוב הוא שהדוקטור צודק. אנחנו לכודים בתוך נטיות פסיכולוגיות טבעיות של בני אדם, נכון, אבל על אינסטינקטים ונטיות תמיד אפשר להתגבר. יש כל כך הרבה דברים שאנחנו יכולים לעשות אחרת. כל כך הרבה דרכים אחרות להגיע לכבוד ותהילה. חבל שזה לא קורה. 
ולמרות שאני חיילת, אני עדיין מסכימה איתו. 
נכתב על ידי The Oncoming Storm , 6/12/2014 11:36   בקטגוריות בני אדם, מד"ב ופנטזיה, מדינת ישראל, פילוסופיה, פסיכולוגיה, צבא  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



Listen for the Shadows in the Dark


26.10.14
"What's that in the mirror
or the corner of your eye?
What's that footstep following
Never passing by?
Perhaps they're all just waiting
Perhaps when we're all dead
Out they'll come a-slithering
From underneath the bed."
-Doctor Who 8X04, "Listen".

יש משהו בפרק הזה.

לא, אם להודות באמת, יש הרבה בפרק הזה. למה אנחנו תמיד מפחדים מהחושך הזה, מהמפלצת מתחת למיטה? למה לכולנו יש את אותם הסיוטים, בלי קשר למי שאנחנו ומאיפה אנחנו ואיזו שפה אנחנו מדברים? למה אנחנו מדברים לעצמנו בקול גם כשאנחנו לבד? ואיך יכול להיות שבתהליך האבולוציה באמת לא נוצר שום יצור חי בעל הסוואה מושלמת?

אני מניחה שכדאי להתחיל בזה שאין באמת שום יצור חי בעל מיומנות מושלמת במובן הזה. אם באמת היה יצור בעל מיומנות הסוואה כל כך מושלמת, היו חייבים להיות גם ציידים בלתי מנוצחים ובעלי חיים שאי אפשר לגבור על ההגנות שלהם, נכון? אבל אין באמת כאלה, כי אפילו על המגנים המוצלחים ביותר אפשר לגבור, ואפשר לחמוק אפילו מהציידים המוצלחים ביותר. 

ובכל זאת, לא רואים דבר כזה בטבע, בשום מקום. אז לפי אותו ההיגיון שהניע את הדוקטור להסיק את זה מלכתחילה, אפשר להגיד שזה בעצם בלתי אפשרי שיהיה יצור כזה (אלא אם מכניסים את בני האדם ויכולת ההשתכללות וההתפתחות שלנו למשוואה, ואז אפשר להניח שיכולות ההסוואה וההתקפה שלנו מושלמות ביחס לשאר בעלי החיים). יש יצורים שמשנים צבע בהתאם לרקע שלהם, ולמרות שאפשר להגיד שיכולות ההסוואה שלהם לא מפותחות בהשוואה לפיתוח יכולות הצייד וההגנה של יצורים אחרים, יש להם יכולת הסוואה מסוימת. אבל כאמור, היא לעולם לא באמת תהיה היכולת שהדוקטור הניח שקיימת, כי זה בלתי אפשרי.

אבל בנוגע לשאר הדברים, זה מפחיד עד כמה הדוקטור צודק. למה אנחנו מודעים לעצמנו, למרות שאנחנו מודעים לזה שזה מטופש ואנחנו לא באמת צריכים את זה כי אנחנו לבד? יכול להיות שזאת דרך להישאר מרוכזים בנושא - אנשים שלומדים טוב בשמיעה, לדוגמה, בטח משתמשים בזה כדי למקד את עצמם במחשבות שלהם, לוודא שהם לא יסטו כל הזמן. אני יודעת שאני עושה את זה. מעניין לראות אם אנחנו האוכלוסיה שעושה את זה יותר מכולם. ובכל זאת, לא כל האנשים הם כאלה. אז למה באמת אנחנו מרגישים צורך לדבר לעצמנו? כי קשה לנו להיות לבד? כי אנחנו "החיה החברתית", ומבחינה אבולוציונית וחברתית אנחנו מתוכנתים לחפש אנשים אחרים, לרצות לשמוע קול אנושי ולראות פנים אנושיות? כי זאת הדרך שלנו להימנע מלהיות לבד באמת? (המעניין בהקשר הזה הוא שגם תינוקות מגיבים יותר לקולות אנושיים ולפנים אנושיות, מה שעשוי להצביע על קשר אפשרי - אבל מזה לכאן זאת דרך קצת ארוכה.)

ומה לגבי החושך? מה לגבי הסיוטים? אני מניחה שלפחות לגבי החושך, יש כאן איזשהו היגיון אבולוציוני. כמו שקלרה אמרה, אנחנו תמיד רגישים למשהו שנמצא מאחורינו, מן הסתם כי אין לנו ראיה של 360 מעלות, ובגלל שבחושך הראיה שלנו פחות טובה, סביר להניח שאנחנו מעוררים יותר. יכול להיות שיונג פשוט צודק ויש לנו איזושהי תודעה קולקטיבית שמוטבעת בגנים שלנו (אם כי אני לא בטוחה שהוא התכוון לזה ברמת הגנים), וזה מה שגורם לסיוטים שלנו ולפחד מהחושך. תמיד יכול להיות גם שהפחד מהחושך נובע מהסיוטים, שעשויים פשוט להציג פחדים "מודחקים", so to speak.

כי בואו נודה בזה, אי אפשר לדעת מה יש שם. מן הסתם גם לדוקטור היה סיוט כזה (אם כי זה לא באמת היה סיוט), כי מדובר ביצור חושב ומרגיש, בעל אינטלגנציה ויכולות אנושיות (או כמעט על אנושיות) מדהימות, ובהרבה מובנים הוא דומה לבני אדם. אפשר היה פשוט לפטור את זה כאינסטינקט אנושי או משהו, אבל משהו כאן עדיין לא לגמרי מסתדר לי - מציק, אולי. כאילו יש לי איזושהי תחושה פרנואידית שהדוקטור צודק ובאמת יש שם משהו שמסתכל, שמקשיב, שנושף לי בעורף... ואני תוהה אם יכול להיות שזו פשוט הקצנה של רגשות קיימים, של אינסטינקטים אנושיים, ובמיוחד ב"עידן האח הגדול", או דברים שנובעים מתוך בעיות נפשיות מוכרות... אבל מי באמת יודע? הרי אין באמת דרך לבדוק את זה. אפילו הדוקטור גילה את זה.

"Listen.
This is just a dream.
But very clever people can hear dreams. So please, just listen.
I know you're afraid, but being afraid is alright. Because didn't anyone ever tell you- fear is a superpower. Fear can make you faster, and cleverer, and stronger. Fear can bring you home.
One day, you are going to come back to this barn, and on that day you are going to be very afraid indeed. But that's okay. Because if you're very wise and very strong, fear doesn't have to make you cruel or cowardly. Fear can make you kind.
It doesn't matter if there's nothing under the bed or in the dark. So long as you know it's okay to be afraid of it. So listen. If you listen to nothing else, listen to this. You're always going to be afraid, even if you learn to hide it. Fear is like... a companion. A constant companion always there. But that's okay. Because fear can bring us together. Fear can bring you home.
I'm going to leave you something. Just so you always remember. Fear makes companions of us all."
-Clara Oswald, Doctor Who, "Listen".

משהו שכתבתי בטירונות מיד אחרי שראיתי את הפרק ועוד לא יצא לי לפרסם.
נכתב על ידי The Oncoming Storm , 29/11/2014 20:07   בקטגוריות בני אדם, מד"ב ופנטזיה, פילוסופיה, סרטים וטלוויזיה, פסיכולוגיה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



איך אתם חושבים שמשחקי הרעב שלנו ייראו?


מה משותף ל"משחקי הרעב", "פרנהייט 451" ו"עולם חדש ומופלא"? מעולם לא חשבתי שאני אגיד את זה, אבל כולם מציגים את העתיד שלנו, בצורה זו או אחרת.

 

כשראיתי היום את "עורבני חקיין (1)" בקולנוע והגענו לסצינה שבה הקפיטול מפציצים את מחוז 13, וכולם מתחבאים מתחת לאדמה, בבונקר הענק ההוא, ומחכים שההפצצה תיגמר ואפשר יהיה לצאת החוצה, חשבתי לעצמי פתאום שמי שרואה את זה רואה בעצם איך מרגישים כל האנשים שחיים בעוטף עזה. פה אלה טילים, שם רחפות; פה אנחנו מדינה לגיטימית, שם הם מורדים; אבל הכל היינו הך. בסופו של דבר, מלחמה היא מלחמה היא מלחמה, ושום דבר לא משתנה. הדבר היחיד ששונה פה הוא הנסיבות.

 

ככל שהסרט המשיך הבנתי פתאום כמה המציאות שלנו דומה ל"משחקי הרעב". קצת בדומה ל"פרנהייט 451" ול"עולם חדש ומופלא", הסדרה עצמה מדברת על דיכוי. נכון, הדיכוי שם מוצג מהעיניים של נערה צעירה, לא יותר, והוא אפילו קיצוני יותר מאשר ב"פרנהייט 451", ובטח ובטח שמהעולם ב"עולם חדש ומופלא", אבל עדיין מדובר בדיכוי. ב"פרנהייט 451" וב"עולם חדש ומופלא" הם מרוצים מזה; הם אפילו לא מבינים שהם עוברים שטיפת מוח, שמדכאים את החשיבה שלהם יום אחרי יום, מהרגע שבו הם נולדים ועד שהם מתים. ב"משחקי הרעב" הם יודעים שהם מדוכאים, והם יודעים שאין להם ברירה (או שלפחות ככה הם חושבים) אלא להמשיך בחיים האומללים שלהם, לכאורה עבור הגנה אבל בפועל על מנת לשרת את הקפיטול. 

 

וזה מוכר. מאוד.

 

אני לא אגיד שמכריחים אותנו למות בתוכנית בידור לחברה הגבוהה. אני לא אגיד שמכריחים אותנו להרוג אחד את השני ולגנוב אחד מהשני ולפגוע אחד בשני, אם כי אנחנו עושים את זה לא רע בעצמנו. אני לא אגיד שכל ניסיון לשינוי מדוכא באמצעות הרג. כי כל זה לא נכון. בסופו של דבר, אף אחד כאן לא פוגע בנו פיזית (בערך), אף אחד כאן לא מכריח אותנו לפגוע אחד בשני ואף אחד לא מכריח אותנו להרוג עבור מזון. אי אפשר להגיד שזאת המציאות שבה אנחנו חיים. לא, אצלנו הדיכוי עדין יותר.

 

ב"פרנהייט 451" הם דיכאו את האוכלוסיה בצורה פעילה, באמצעות שריפה של כל החומר שסיכן את השלטון. ב"עולם חדש ומופלא" הם אפילו לא נותנים את האפשרות להיוולד עם דעה חופשית, וגם את המעט שמסוגלים לחשוב הם משכנעים שהשינוי הקדם-לידתי הוא הדבר המוצלח, שהמערכת מושלמת ושאם יש להם זמן לחשוב, עדיף שיצרכו את המוצרים השונים שהם מוכרים. ב"משחקי הרעב" הם השאירו להם פירורי מזון, הכריחו אותם לעבוד קשה ולבדר את הקפיטול בשביל לשרוד. זה הכל היינו הך, וזה הכל לא רחוק כל כך מהמציאות שלנו.

 

כי כשהעולם שלנו סובב סביב סדרות כמו "האח הגדול" וריאליטי; כשכולם עסוקים בלקנות את הדבר הבא, בלהחליף מוצר שיש להם בקושי חצי שנה במוצר חדש יותר רק כי הוא חדש יותר; כשהחברה עסוקה בצריכה וצריכה ועוד קצת צריכה; כשהממשל "לא שם" על אלפי האנשים שבקושי מצליחים להרוויח מספיק כסף בשביל לאכול ומעלה את המשכורת שלו עצמו; כשאנשים מעדיפים לדאוג לעצמם ולמשפחה שלהם על פני לבדוק מה קורה במדינה ובעולם, מה אפשר לשנות, פשוט כי אחרת הם ירעבו... זה מצביע על שילוב מעוות כלשהו של ההווה שמתואר בכל אחד משלושת הספרים האלו, גם אם הוא פחות קיצוני מהמתואר שם.

 

כמה קל לראות שם את פאנם, את מחוז 12?

 

אז כן, אני לא אומרת שככה העולם שלנו יראה עוד עשרים שנה. אולי זה יקח יותר, אולי פחות. אולי לעולם לא נגיע למצב הזה, כי נשמיד את עצמנו הרבה קודם לכן. אבל כן, אין ספק שאנחנו בכיוון הזה. אין ספק שאנחנו כבר עם רגל אחת בתוך כל אחד מהספרים האלה - ואנחנו הולכים ושוקעים.

 

אז איך נראה לכם שמשחקי הרעב ייראו במציאות?

נכתב על ידי The Oncoming Storm , 29/11/2014 18:53   בקטגוריות בני אדם, מדינת ישראל, פוליטיקה וממשל  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



  
דפים:  
21,555
הבלוג משוייך לקטגוריות: סטודנטים , אקטואליה ופוליטיקה , פילוסופיית חיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לThe Oncoming Storm אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על The Oncoming Storm ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)