כינוי:
בן: 42 Google:
פרטים נוספים:
אודות הבלוג
RSS: לקטעים
לתגובות
<<
ינואר 2011
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
| | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | | | | | |
הבלוג חבר בטבעות: |
קטעים בקטגוריה: .
לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .
בן דודו של הנשיא אסד: סוריה כפופה לטהראן
ריבאל אל-אסד, בן דודו של נשיא סוריה, בשאר אל-אסד, אמר כי דמשק נהייתה היום כפופה לטהראן וכי היא צריכה להקים ממשלת אחדות לאומית, שתאפשר לה לזכות בתמיכת העם.
בראיון עם השבועון הגרמני "דר שפיגל", אמר אל-אסד, כי איראן מפעילה את חזבאללה כדי לעורר בעיות באזור. הוא הוסיף, שאם הדיווחים על העברת טילי סקאד לחזבאללה נכונים, הדבר יסב נזק רב למוניטין של סוריה.
בנוגע לסוגיית הגרעין באיראן, אמר ריבאל אל-אסד, הנחשב לאחד התומכים בהפצת הדמוקרטיה בסוריה, שאחמדינז'אד קרוב מאוד להגשים את יעדו.

| |
לא רק כדורגל
על היחסים בין איראן לשכנותיה הערביות ניתן ללמוד מסיפור טרי שהתחולל הערב:
הנהלת מועדון הכדורגל של קבוצת "אל-אהלי" הסעודית הגישה תלונה רשמית למבקר השיפוט של משחקה מול קבוצת "אל-אסתקלאל" האיראנית, שהתקיים הערב (14.4) באצטדיון "אזאדי" בטהראן, במסגרת משחקי בית א' של ליגת אסיה לאלופות.
ומהי הסיבה? המועדון הסעודי התלונן כי המשחק שוחק בתנאים שאינם תנאים: אוטובוס הקבוצה נרגם באבנים על-ידי אוהדי הקבוצה המארחת, שאף השליכו חפצים לעבר ספסל הקבוצה לאחר שזו השיגה שער שוויון במהלך המשחק, דבר שלא עזר לה בהמשך והיא הפסידה בסיום בתוצאה 1:2.
בתקשורת הסעודית - סערה והתקפה חריפה על קבלת הפנים האיראנית לקבוצה שספגה שלל "הצקות" בעת שהייתה בטהראן: הקבוצה לא זכתה ליחס הולם במלון, השלטונות לא סיפקו אבטחה מתאימה ויתר על כן, הונפו סיסמאות פוליטיות המדגישות כי המפרץ הוא פרסי ולא ערבי כפי שנוהגת התקשורת הערבית לציין.
בפורומים הסעודיים, דרשו הגולשים מההתאחדות הסעודית להחרים את הטורנירים באסיה, אם לא יינתנו ערובות שהקבוצות הסעודיות יזכו ליחס רגיל ושהן ישוכנו במקומות נאותים. גם קטר זכתה למנה הוגנת וראש ההתאחדות הכדורגל האסייתית שמוצאו קטרי הואשם בהשפלת המועדונים הסעודיים.
| |
נחשפה רשת להלבנת כספים עבור משמרות המהפכה האיראניים
התקשורת הערבית מדווחת היום (22.3), כי בבחרין ובכוית מתנהלת חקירה משפטית בחשד שרשת להלבנת כספים פועלת למען משמרות המהפכה האיראניים, כדי לעקוף את העיצומים הכלכליים המוטלים על איראן. על-פי החשד, הרשת, המבצעת פעילות חשאית במדינות המפרץ, מוכרת אופיום מאיראן לגורמים חיצוניים במספר מדינות, כמו אזרבייג'ן וקולומביה.
הפרשה נחשפה כאשר התביעה הכללית בבחרין החלה לחקור את אחד משרי הממשלה, שנחשד במעורבות ברשת הפלילית. במקביל, בכוית נעצרה אישה ששמה עלה במהלך החקירה עם השר הבחריני.
עיתון בחריני דיווח היום, כי השר שנחקר, מנצור בן רג'ב, העביר סכומי כסף גדולים בסך 15 מיליון דינר לחו"ל. השר נעדר מישיבת הממשלה שנערכה אתמול, וככל הנראה סמכויותיו יישללו ממנו.
בשיחת טלפון שקיים השר הבחריני עם ערוץ הטלוויזיה הלווייני "אל-ערביה", הוא הכחיש כל מעורבות ברשת הזו. בתוך כך, מפרטי החקירה עולה שתושב סודאני ואזרחים בחריניים נוספים מעורבים בפרשה.

| |
המן הרשע מבקר בדמשק
ביקורו של נשיא איראן כבש כצפוי את הכותרות הראשיות בישראל, וכמובן גם בלבנון לאחר הפגישה המשולשת בדמשק בין בשאר אל-אסד, חסן נסראללה ומחמוד אחמדינז'אד. להלן מקבץ דוגמאות מהקריקטורות בעיתונות הלבנונית (התרגומים מופיעים בלחיצה על הקריקטורה):
על רקע קריאתה של מזכירת המדינה האמריקנית, הילארי קלינטון, לסוריה להתרחק מאיראן, מפרסם עיתון "אל-לִוַאא"' את הקריקטורה הבאה:
עיתון "אל-נַהאר" מתייחס לנבואותיו של הנשיא האיראני לעמיתו הסורי:
ואילו העיתון "צדא אל-בַּלד" מציג באווירה מבודחת את ההסכם בין סוריה לאיראן בדבר ביטול אשרות הכניסה בין שתי המדינות: ההסכם למעשה מאפשר הברחות של טילים בין איראן לסוריה ללא בעיות...
| |
סוריה ואיראן מציגות חזית אחידה מול ישראל והמערב
נשיא איראן, מחמוד אחמדינז'אד, הזהיר היום (25.2) את ישראל מחזרה על "טעויות העבר" כהגדרתו, ואיים עליה במהלך ביקורו בדמשק ב"מוות וודאי" על-ידי עמי האזור. נשיא סוריה, בשאר אל-אסד, הגן על זכותה של איראן להשיג אנרגיה גרעינית למטרות שלום, והוסיף כי התמיכה בהתנגדות היא חובה מוסרית, לאומית ולגיטימית. במהלך הביקור שהחל היום, חתמו שתי המדינות על הסכמים רבים, ביניהם על ביטול הצורך בויזות.
אחמדינז'אד אמר, כי ביקורו בדמשק נועד לתיאום עמדות בין איראן וסוריה כדי לקבל את ההחלטות הנכונות נוכח המהלכים הישראליים האפשריים נגד כמה ממדינות האזור, לדבריו.
במסיבת עיתונאים משותפת עם הנשיא הסורי, הצהיר אחמדינז'אד כי עמי האזור יביאו לתקופה חדשה במזרח התיכון - "בלי ציונים ובלי קולוניאליסטים". באשר לאיומים שנשמעו לאחרונה מכיוון ישראל, אמר הנשיא אסד במסיבת העיתונאים "עלינו להיות מוכנים לתוקפנות ישראלית".

| |
איראן תבנה בחודשים הקרובים מתקני גרעין חדשים
איראן הודיעה היום (22.2), כי היא הגדירה 20 אתרים אפשריים להעשרת אורניום וייתכן כי שניים מהם יוקמו כבר השנה. יו"ר הסוכנות לאנרגיה אטומית באיראן, עלי אכּבר צאלחי, אמר כי הוא הגיש לנשיא איראן, מחמוד אחמדינז'אד, דו"ח בעניין זה.
צאלחי אמר בהצהרות לתקשורת האיראנית, כי "עלינו להתחיל לבנות שני אתרים להעשרה בשנה הבאה". יש לציין, כי השנה האיראנית החדשה מתחילה ב-21 במרץ 2010. סוכנות הידיעות הצרפתית דיווחה, כי שני האתרים החדשים יוקמו בין ההרים כדי להגן עליהם מפני תקיפה אפשרית.
כזכור, לפני שלושה חודשים, בנובמבר 2009, הצהירה איראן כי היא מתכוונת לבנות עשרה מתקנים חדשים להעשרת אורניום.

| |
עיכוב באספקת טילי ה-300-S לאיראן
אספקת מערכת ההגנה האווירית 300-S לאיראן מתעכבת מ"סיבות טכניות", כך אמר היום (17.2) בכיר רוסי, שהוסיף כי העסקה תצא אל הפועל כאשר הבעיות ייפתרו.
סוכנות הידיעות הרוסית אינטרפקס ציטטה הבוקר את אלכסנדר פומין, סגן מנהל השירות הפדרלי לשיתוף פעולה צבאי וטכני ברוסיה (אשר אחראי על ייצוא הנשק מהמדינה), שהודיע על העיכוב בעסקה. בהצהרות שמסר בשולי תערוכת ביטחון בבירת הודו ניו-דלהי, הוא לא ציין מהן הבעיות שמעכבות את השלמת העסקה וגם לא נקב במועד חדש לאספקת הטילים.
כזכור, רוסיה חתמה על הסכם לאספקת מערכת הטילים לאיראן ב-2007, אולם עד כה נמנעה מלהשלים את העסקה. רוסיה מעולם לא חשפה את פרטי העסקה, אך סוכנות הידיעות אינטרפקס ציינה כי במסגרתה יסופקו לאיראן חמש סוללות של טילי S-300PMU-1, בעלות של כ-800 מיליון דולר.
ייתכן שהסיבה לעיכוב היא הלחץ שהפעילו ארצות הברית וישראל על השלטון ברוסיה, שכן אספקת הטילים המתקדמים לאיראן עלולה לפגוע קשות ביכולת לתקוף את מתקני הגרעין האיראניים. בהקשר זה יש להוסיף, כי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ביקר השבוע ברוסיה וככל הנראה העלה סוגיה זו בשיחותיו עם הצמרת הרוסית.

| |
יום השנה ה-31 למהפכה האסלאמית באיראן
נשיא איראן, מחמוד אחמדינז'אד, נאם הבוקר (11.2) לרגל יום השנה ה-31 למהפכה האסלאמית והודיע כי טהראן סיימה להעשיר מקבץ אורניום ראשון לרמה של 20%. בנאומו בפני מאות אלפי תומכים שהתאספו בכיכר המרכזית בטהראן, הוא תקף את המערב והבטיח כי לאיראן יש יכולת להעשיר אורניום בכמויות רבות ובדרגות גבוהות יותר אף מ-80%.
במקביל לנאומו של הנשיא האיראני, מקורות ערביים מדווחים על מעצרים של דמויות בכירות באופוזיציה, כמו גם ירי לעבר מפגינים. כבר בשעות הבוקר נעצרו בכירים במחנה הרפורמיסטי, שהגיעו להשתתף בתהלוכת יום המהפכה. בין העצורים - נכדתו של האיתוללה ח'ומיני, אבי המהפכה, ואחיו של הנשיא לשעבר מחמד ח'אתמי. קודם לכן, נעצר גם בנו של אחד ממנהיגי האופוזיציה, מהדי כרובי, שהותקף על-ידי שמרנים קיצוניים וכוחות הביטחון. נוסף על-כך, מכוניותיהם של ח'אתמי וכרובי הותקפו גם כן על-ידי כוחות הביטחון האיראניים, כשעשו דרכם להפגנות האופוזיציה.
ברקע לכל זה, הודעת הממשל האמריקני על שורה של סנקציות כלכליות חדשות נגד חברות הקשורות למשמרות המהפכה באיראן, כחלק מהמאמצים המוגברים להשיג החלטה באו"ם שתאפשר הטלת סנקציות חריפות על טהראן. משרד האוצר האמריקני הכריז על הקפאת נכסיו של הגנרל במשמרות המהפכה, רוסתם קאסמי. הצעדים נגדו קשורים לארבע חברות-בת של חברת בנייה שבבעלותו, החשודה בסיוע ייצור והפצה של נשק להשמדה המונית.
| |
התפתחויות בסוגיה האיראנית
אתמול (3.2) השתתפנו בכנס הרצליה בפאנל שכותרתו הייתה: "איראן כמדינת סף גרעינית - השלכות אסטרטגיות". בפאנל דיברו מספר מכובדים, שהסכימו פה אחד כי התרחיש הגרוע ביותר לאזור הוא היותה של איראן בעלת יכולת גרעינית. הם קראו לפתור את המשבר בדרכים דיפלומטיות, תוך שהם טוענים כי הטלת סנקציות לא תביא להפסקת מירוץ החימוש של איראן.
אחריהם דיבר המשנה לראש הממשלה והשר לעניינים אסטרטגיים, משה (בוגי) יעלון, שהתייחס לאיום הקיומי שמציבה איראן על ישראל. בסוף דבריו, רמז יעלון לאפשרות שישראל תתקוף את איראן ואמר: "על מדינת ישראל לנהוג בסוגיה האיראנית מתוך ציפייה שצדיקים מלאכתם נעשית על-ידי אחרים, אך להיערך על-פי עצת אבותינו 'אם אין אני לי - מי לי'."
בתוך כך, הודיע שלשום נשיא איראן, מחמוד אחמדינז'אד, כי ארצו מוכנה לשלוח אורניום להעשרה מחוץ לגבולותיה בתמורה לדלק גרעיני. הודעה זו מהווה שינוי במדיניות האיראנית, שכן עד כה הסכימה טהראן להעביר את האורניום רק בשלבים, וגם זאת בשטח איראן ולא במדינה זרה. אולם, מדינות המערב לא "קפצו משמחה" נוכח הכרזה זו של אחמדניז'אד והטילו ספק בכנותה.
בנוסף, דיווחה אתמול איראן על ניסוי מוצלח שערכה בשיגור טיל לנשיאת לוויינים לחלל וחשפה שלושה לוויינים חדשים מתוצרתה. דובר הבית הלבן אמר בתגובה, כי מדובר ב"מעשה פרובוקטיבי".

| |
איראן שבה לכותרות?
ראש פיקוד המרכז האמריקני, הגנרל דיוויד פטראוס, שאחראי על פעילות הצבא האמריקני במזרח התיכון, אמר אתמול (10.1) בראיון טלוויזיוני, כי לארצות הברית יש תכניות חלופיות כדי להתמודד עם תכנית הגרעין האיראנית, מלבד החרפת הסנקציות. הוא לא פירט מהן אותן חלופות, אך הבהיר כי הצבא האמריקני בוחן את ההשלכות של כל פעולה שיכולה להינקט נגד התכנית האיראנית.
בהצהרות שהשמיע היום (11.1) לתקשורת, הפחית דובר משרד החוץ האיראני, ראמין מהמנבראסת, מחשיבות דבריו של הגנרל פטראוס והגדיר את איומיו כחסרי משמעות.
בתוך כך, פרסם היום היומון הפלסטיני "אל-חַיאת אל-גַ'דידה" ("החיים החדשים") קריקטורה המותחת ביקורת על המשטר האיראני, אשר מדכא בכוח את קולות האופוזיציה. בימים האחרונים פחתו אמנם הדיווחים על המתרחש ברחובות איראן, אך המצב עודנו נפיץ ודומה שבכל רגע המהומות יכולות לפרוץ מחדש.
| |
דפים:
|