לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

ככל שאני מכירה יותר אנשים, אני נקשרת יותר לכלב שלי...



Avatarכינוי: 

מין: נקבה

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    פברואר 2010    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

2/2010

חיפוש משמעות


"כולנו עוטים מסכות, אבל רק בפורים כולנו מודים בזה".

 

תחפושת=חשפנית?

מסתבר שעם הגיל הדימיון שלנו נחלש, ואין פלא בהתחשב בעובדה שבמקום לדמיין אפשר פשוט לראות את הדבר האמיתי.

בכל שנה התחפושות הולכות ונהיות קטנות יותר (או צמודות וחושפניות יותר).

תגידו שרוח החג קטנה, אני טוענת שרוח החרמנות גדלה.

מקוריות שמקוריות- יותר חשיפה, יותר פרסום. בקרב הבנים.

 

ונעזוב לרגע את רקדניות העמודים, החג עצמו איבד ממזמן את משמעותו בשבילי.

שנה שעברה, עשיתי מחוייבות אישית בגן ילדים. התקופה הזאת יצאה במקרה על פורים (מפתיע ביותר לאור העובדה שהייתי שם כמעט שנה).

קיצר הגיע פורים, שישו ושימחו אנד סיים מור בולשיט, ועזרתי לזאטוטים, שהיו עסוקים עד לאותה שנייה במציאת אוצרות באף, להתכונן לקראת אחד הימים האהובים ביותר על כל ילד בגובה דרדס ממוצע. זה היה מאורע מאיר עיניים ופותח צ'אקרות. הגזמתי? טוב, פותח סתימות ביוב.

 

מה שבטוח, בגן יודעים איך לחגוג. ורק לידיעתכם סא"ס (סקס, אלכוהול וסמים), לא היו חלק מהתפריט. אפשר להנות גם בלעדיהם. ככה זה שאתה שיכור.

באותו יום, במקום לשמוע את שיר הפסטיגל הנוכחי בפעם ה- (המספר לא נכנס בשורה), שמענו שירי פורים. שירים שהשארתי בגן יחד עם האמונה בפיית השיניים. "היש צוהלת ושמחה כמוני מסכה חה חה?" "חג פורים, חג פורים, חג גדול לדרדסים", או בניסוח דומה.

ואז הגיע שלב שחיטת אוזנו של המן, ותאמינו לי, היא בחיים לא נשחטה טוב יותר וביתר התלהבות.

אני עצמי לא אוהבת לשחוט את אוזנו של המן. אני מעדיפה לסרס אותו ואת ילדיו (בשביל האיזון) וזהו. יותר מהיר, יותר מספק.

 

לאחר השחיטה, יצאנו החוצה לאתר הבנייה (ארגז החול), והגננות סיפרו להם את סיפור מגילת אסתר פלוס הדגמה חיה מצד ההוביטים. התלייה של המן מעולם לא נראתה טוב יותר. פתאום חזרתי לאותם ימים שבאמת ובתמים ידעתי למה כולם מסתובים פעם בשנה בתחפושות פרובוקטיביות במקרה הטוב, וצילומי רנטגן באיכות של MRI במקרה הרע.

אני עדיין זוכרת את הסיפור, אבל היה נחמד לשמוע אותו עוד פעם. אתם יודעים, להיזכר בפרט קטן או שניים (כל המגילה).

 

עם השנים פורים ובכלל כל חג, הופך לסתם עוד חג. טייס אוטומטי משהו.

הגמדים (ילדודס בסלנג) יודעים באמת איך לחגוג אותו. בלי פוזות ובלי תחפושות שמורכבת מזוג אוזניים וזנב בשביל הקטע. בלי פחד ממה יחשבו, פשוט נהנים מהחג עצמו, מהשירים והסיפורים. אני לא יודעת חצי מהם, ואלוהים יעזור לי אם אני זוכרת את הפעם האחרונה שנתתי למישהו משלוח מנות בלי לסנן בשקט "שתיחנק", או את הפעם האחרונה שהלבישו אותי בבגדי נסיכה וניסיתי להפוך את אחותי למשרתת.

נקודת האור היחידה במצב היא שמכאן אפשר רק לעלות (אם הייתי חיה בסרט מצוייר, היה מתחיל לרדת עליי גשם).

 

מה פורים באמת אומר בשבילכם? מסיבות עד אור הבוקר עם שמלות שנראות כמו חולצות בטן? השתכרות חגיגית? אורגיה חייתית?

באמת מה? אני רוצה לדעת.

 

אני מתגעגעת לזאטוטים. לא עושה לי טוב להתרחק מהם, כמו שלא עשה לי טוב להתרחק מפיית השיניים.

 לכל החוגגים את חג הפלייבוי, את חג ה"נשים אוזניים, עניבת פרפר וזנב ואנשים יאמינו שבאמת התחפשנו", או את חג ה"התחפשנו לעצמנו", אני מציעה לכם לעשות טיול קצר לגן הילדים הקרוב לביתכם. ואם לא מצאתם שם תחפושת במידה גדולה יותר מXXXXXXXXXXS, לפחות תיזכרו מאיפה באתם, ומה כבר מזמן שכחתם. רק תזכרו להרעיש ברעשן כל פעם שמוזכר שמו של המן, אחרת הם לא יסלחו לכם על זה.

 

אנשים קטנים (לא, לא גמדים) מזכירים לי מחברת חלקה שהרגע הוצאה מהדפוס, ובמשך הזמן, כאשר כותבים בה יותר ויותר היא מתחילה להתקלף בצדדים, להתקמט, ולאבד את הרעננות . ככל שהיא מתמלאת יותר ונעשה בה שימוש, היא מתבלה יותר. כל הזיכרונות שמורים במקום קטן ומקומט.

 קטן מכדי שתבינו מה כתוב בו. נשאר רק הטעם של ריח הנייר שיצא לאור לפני יותר מידי שנים, אבל הוא מספיק בכדי לעוות לכם את הזיכרונות כך שתהיו בטוחים שפעם היה טוב יותר.

 

אני אוהבת לראות את הילדים הקטנים שמתחפשים לתחפושות מקוריות במיוחד כמו ספיידרמן, סופרמן, באטמן, ועוד כמה "מנים". 

ובנות שמתחפשות לכל נסיכה אפשרית שהופיעה אי פעם באגדה של האחים גרים (למזלן, הן לא יודעות את הגירסה המקורית).

ילדים נכנסים לתוך התחפושת, נכנסים במובן שתחפושת של סופרמן מעניקה להם את היכולת לעוף, ותחפושת של נסיכה מביאה להן במשלוח את האביר בן ה4 על הסוס הלבן בקניון.

 

שלא תבינו לא נכון, אני נהנת בפורים, אבל לשים מסכה אני יכולה גם במציאות, אני לא צריכה חג מיוחד בשביל זה.

איבדתי מזמן את המשמעות. 

לא נורא, כשאני אקטן אני אבין.

 

Nevermind

נכתב על ידי , 26/2/2010 01:05  
138 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



גם אתכם זה מצחיק כשחברת נעליים פושטת את הרגל?


הפוסט כמו הכותרת, לא קשור לכלום. לא נורא, זרמו. 

 

נענתי בחיוב להצעתה של קוזל *ריביט, ריביט*, והסכמתי בברוב טובי לכתוב פוסט שלם

מלא בקישורים. אחח... אם היה לכם אפילו מושג קלוש כמה עצלנית אני יכולה להיות, הייתם מסירים בפני את הכובע.

לעצלנים שאפילו לא טרחו לקרוא את השורה הקודמת, שאלוהים יעזור לכם. לא, לא אלוהים, הוא בדיוק באיזה טורניר גולף עם השטן.

צפו לצונאמי אם הוא מפסיד. המזכירה שלו ביקשה להשאיר לו פתק, ואולי הוא יתפנה אליכם בהמשך.

 

קצת באיחור, סיום ולנטייז שמח לכל הרווקים/רווקות למיניהם. תתנחמו שתעבור שנה שלמה לפני שתאלצו לבהות בכל אנשי הקוצי-מוצי-שמוצי-נו, יו האנג אפ.

כמובן, אם לא מחשיבים את טו באב. אבל זה חג עברי. פאסה. לגמרי פאסהיותר פאסה מלהגיד פאסה

יש איזשהו הסכם-לא רישמי-לא חתום-אבל תקף בכל זאת שבולנטייז מביאים לבן/בת הזוג בונבוניירה/פרחים/דובון פרווה.

אני טוענת שזו חבלה מקסימה ברשעותה של אנשי ממשל אינטרסנטים. הכל כדי לגרום לכם להוציא כסף על בונבוניירה שתשמין את בת הזוג שלכם, פרחים שמסתתר בתוכם נחיל של דבורים רעבות בעלות נטיות התאבדותיות.  

הממשל אשם בכל. דמגוגים מגעילים.

 

 לאלה שנעלו את עצמם בפריזר עם טונות גלידה, אל דאגה. אני יודעת שאין לכם שעון בפריזר (שעון שעובד, אם הוא קפא לא נחשב), אז רציתי להודיע לכם שהיום נגמר (וגם זה שאחריו), אפשר לצאת. ותביאו קצת גלידה. שמנים.

אני יודעת שזה מאוד הגיוני שיהיה לכם לפטופ בפריזר בלי שעון בתוכו כך שתוכלו לקרוא משם את הבלוג שלי. הערכתי הכל מראש. מתמטיקה פשוטה- הסתברות וכאלה.

 

 ואם כבר מדברים על ולנטייז, אז במקרה (או שלא) הייתי שלשום בחתונה של אנשים שאני אפילו לא יודעת את הקירבה המשפחתית שלהם אלי, אבל הם קרובים.

לפחות ככה אמא אומרת. קרובים קרובים.

 מכירים את זה שהמשפחה המורחבת שמחה מאוד לראות אתכם, למרות שהנסיבות היחידות נטו שאתם רואים אחד את השני הן חתונה והלוויה? בשביל זה יש קרובים רחוקים שבעצם הם קרובים קרובים.

 בנוסף, יש תמיד את אלה שבאים ומפציצים את המשפט שכ"כ חיכיתם לו: "אני מכיר אותך מאז שהיית כזה קטן."

יש באותם אנשים ציפייה בלתי ברורה שתזכור אותם רק בגלל שבגיל חודשיים וחצי ירקתם עליהם את שאריות גרבר האפונה שאכלתם קודם.

 

אבל למרות כל זאת, החתן הכי מסכן בסופו של יום. כמובן, אם לא כוללים את החשפנית במסיבת הרווקים שלו , כל שאר מסכת הייסורים שהוא עובר בהכנות לחתונה שוות לפחות לעשירית לידה (פתיחה של סנטימטר). כלומר סבל נוראי שאותו חתן מסכן לא חווה קודם לכן.

 הכלה בוחרת הכל, אחראית על הכל, ובעיקרון שולטת בכל. החתן נדרש רק להגיע לחתונה. בתור קישוט.

ואם זה לא מספיק, הדבר היחידי שהוא צריך לעשות באמת זה לשבור את הכוס. נכון שבדיעבד נראה כאילו הוא בר מזל (לאקי באסטר, במילים אחרות), אך הבעיה מתחילה כשאפילו את התפקיד הזה הוא לא מצליח לעשות כמו שצריך. כוס שלא נשברת בפעם הראשונה= חודשיים של התנזרות מסקס מצד הכלה. שום חתן חרמן נורמלי לא יסכים לדיקטטורה הזאת.   

אז לכל החתנים לעתיד- על הפעם הראשונה תשברו את הכוס, אחרת לא תקבלו אותו.

 


 

ציטוט השבוע:

 

"האמת חשובה מידי בכדי לגרור אותה לעניינים של מה בכך..."

 

 ולבסוף סיפור אחרון חביב:

 

מכירים מקצוע בשם חיבור? אז וואנס אפון א טיים, המורה לחיבור הסבירה על מודלים שונים של חיבורים, ביניהם מודל 3-יתרונות מול חסרונות.

עד כאן הכל טוב ויפה, אך היא סיפרה לנו למה לא כדאי לדבוק במודל הזה בכל מחיר. מסתבר שהיה לה פעם תלמיד שהחליט להשתמש במודל הנ"ל בהקשר של תאונות דרכים. כלומר החסרונות והיתרונות של תאונות הדרכים. מסתבר שלתאונות דרכים, לטענתו, יש גם יתרונות. למשל, הן מספקות עבודה לעובדי חברות הביטוח ומצמצמות את מספר האנשים ההולך וגדל בעולם.

פעם הבאה שתבצעו תאונת דכים אנשים, תשתדלו לראות את חצי הכוס המלאה. אתם מעלים את המשכורת החודשית של עובד חברת ביטוח החי מתחת לקו העוני, ובמקביל, איפ יו אר לאקי, אתה מוחק עוד 2-3 אנשים מעל כדור הארץ. מה אפשר להגיד, צפוף פה.

מיותר להגיד שהחיבור של אותו האיינשטיין נכנס לסטטיסטיקה השבועית בתור עוד תאונת דרכים.

 

עד כאן להיום, ואני משחררת אתכם במשפט נדוש ופלצני, אך מחנך:

"תקראו ספרים, תצליחו בחיים." זה בדוק.

 

 Nevermind

נכתב על ידי , 16/2/2010 08:03  
52 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פוסט מיוחד


כל נרקיסיסט ממוצע יודע שהוא שונה מכולם. לא, לא חושב. יודע.

כמובן אצלו זה בכלל לא מהווה סוגיה, הוא יודע שהוא מיוחד כי הוא זה הוא, וזה מספיק לו.

האנשים הנורמליים, לעומת זאת, מקווים (הנואשים גם מתפללים) שהם לא כמו השאר.

מקווים שהם מאין ציפור מיוחדת ונדירה שלא נראתה כמותה מעולם.

 התופעה הרווחת באה לידי ביטוי במשפטים כמו: "אף אחד לא מכיר אותי באמת",

"יש בי רבדים עמוקים (עמוק עמוק עמוק עמוק עמוק בפנים) ", "יש בתוכי עולם שלם שאף אחד לא יודע על קיומו."

 אני בטוחה שכל האנשים מסובכים כמו פאזל של 3000 חלקים, חלקם גם עם כיתוב סיני.

 

למרות העובדה המרשימה שאין ביכולתו של אדם (כולל נוכלים סטייל אורי גלר למיניהם) לקרוא מחשבות, אתה מניח שכאשר נבראת בצלם אלוהים כמו כולם, קיבלו בטעות נגיעה אלוהית שהפרידה אותך מהשאר. אומנם אתה לא יודע מה עובר (או לא עובר) במוח של האנשים מסביבך, אבל מה שבטוח, הם לא מגיעים לקרסולייך (ואני לא מדברת על הננסים).

 

הרבה אנשים כותבים למגירה הגיגים, שירים, קומיקסים על פלוצים וכו', כי הם מקווים שיום יבוא (בדר"כ כלל לאחר מותם) ומישהו ימצא את כתביהם ויגלה את הכישרון שהיה עצור בהם במשך כל השנים, ואלי גם על הדרך,יפרסם את כתביהם כספר. אז לא, לא כל אחד הוא אנה פרנק. ג'וין דה קלאב.  

 

אנחנו רואים אנשים מסביבנו ובטוחים שכולם שיבוטי דולי אחד של השני, אך אחרי כמה זמן נמאס היה לאלוהים לשבט אנשים אחד אחד, אז הוא יצר אדם מיוחד ונבון כמוך. יהלום בלתי מלוטש שעם קצת עזרה, השמיים הם הגבול. לא סתם לאנשים מסויימים האף סולד לשמיים, לשם הם מכוונים את השאיפות שלהם.

זה מזכיר לי את האנשים שבאים לאודישנים של כוכב נולד (american idol, אם אתם מתעקשים), ובטוחים שלא רק השמש, גם הירח, הכוכבים והגלקסיות זורחים להם מהתחת. לקרוא לשירה של חלקם "קרקור עורב", יהיה בושה לעורב המסכן.

 

אני מניחה שכל אדם חושב שהוא דבר יחיד ומיוחד שאיש עדיין לא גילה. כמעט כל אחד מקווה שיום יבוא ומישהו יראה אותו ברחוב, ואחרי שיבין איזו תופעת טבע מדהימה הוא, ישנה לו את החיים (ועל הדרך גם ימדוד לו נעל מזכוכית).

לא שלא היו דברים מעולם, אבל קצת קשה לגלות 7 מיליארד אנשים.  

"כל אחד מיוחד, בדיוק כמו כל האחרים." די ממצה הכול, לא?

 


 ציטוט השבוע (או היחידי שאני זוכרת)-

 

  מורה לספרות על משוררת: "היא כתבה את השיר הזה לפני מותה."

 (בטוחה שהיא לא הספיקה לצאת מהקבר כדי לכתוב עוד כמה שירים?)

  


  שונאת חורף. הכל מחריף בחורף, חרף העובדה המחפירה שחורף לא נוטה להחריף דברים,רק לחרפן (עוד מישהו מרגיש מבולבל?). 

  לפחות במקומות אחרים אנשים עושים מלאכי שלג. הדבר הקרוב ביותר לשלג שיש פה זה ברד אננס. מרתק משהו.

  כאן קופאות הביצים/ביציות בלי כל מטרה ממשית (ביצית קרח, מישהו?).

  מסקנה: אני צריכה מעיל חדש. רצוי מפרוות יטי, או מפרוות 101 כלבים. קרואלה דה וויל מאחוריי.  

 

  ובנושא אחר, אני פונה לכל אלו שראו את הסרט הזה.

  אם אתם יודעים איפה ניתן להשיג שלט כזה, אנא צרו עימי קשר בהקדם האפשרי (קצת רשמיות לא מזיקה לאף אחד).    

  בא לי לעצור את הזמן וללכת לקנות בייגל. או סתם לקנות בייגל.

  עוד פוש אחרון ואז צבא- המנוחה האולטימטיבית. עדיף על טיול באמזונס. כך או כך, הנוף ירוק.  

  קיצר תשיגו לי שלט. ובייגל.

 

בנוסף לכל הצרות, גם התעוורתי מהעיצוב החדש של נענע ( A.K.A נוני).

 הייתי שמה קישור, אבל אני לא רוצה להיות הכלבה שתעולל לכם את זה.

 אני מעדיפה לראות את פיקולו ערום מאשר את מה-שמו לואיס (פיקולו, תעשה לי עתודאי קטן!).

  

לסיכום-  

צריכה: אנשים שלא חושבים שמערכת השמש זורחת להם מהתחת, שלט, בייגל, שלג (או חום), מעיל מפרוות יטי/101 כלבים, 1 פיקולו ערום.

  

לא צריכה: מערכת שמש זורחת מהתחת, עיצוב סטייל נוני, מה-שמו לואיס, חורף, ברד אננס, מעיל מפרווה סינטטית, 1 פיקולו לבוש.

 

 

*הערה לעצמי- קראתי שוב את הפוסט, ונראה לי שאני שרויה במצב רוח מוזר במיוחד, אבל זו רק השערה.

 

 

Nevermind

נכתב על ידי , 7/2/2010 09:23  
93 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   2 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





27,416

© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לNevermind. אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Nevermind. ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)