חנוכה,חנוכה,חג יפה כל כך!
(זיכרו,כל מה שכתוב כאן לא מועתק ונכתב על ידינו,רק המתכונים לוקחו מאתרים ,טוב כי אנחנו עדיין לא ברמה של להמציא מתכונים בעצמנו)
כן כן ניחשתן נכון,הפעם יש לנו פוסט שכולו חנוכה
אז מה יש לנו בפוסט?:
-איפור חנוכה
-איך להתלבש נכון למסיבת חנוכה(עם חברים\משפחה)
-פונדו חנוכה
-משעמם?לא בבית סיפרנו!
-איך להפוך את החג הכל כך משמין הזה לקצת יותר בריא..
פונדו חנוכה(לקוח מהאתר המיייצוין שימרית)
מתכון מיוחד לאירוח לחנוכה יפה, צבעוני ומקורי: מיני סופגניות על קיסם עם רוטב שוקולד ובציפוי אגוזי פקאן סיני, סוכריות, שבבי שוקולד וקוקוס.
חומרים (כ-25 יחידות)
לבצק:
· כ-3 ½ כוסות קמח (1/2 ק"ג)
· ½ שקית או ½ קוביית שמרית (25 גרם)
· 4 כפות גדושות סוכר (80 גרם)
· ¾ כוס + 2 כפות חלב (200 מ"ל)
· 2 ביצים
· ½ כפית מלח (5 גרם)
· גרידא מתפוז אחד
· 5 כפות חמאה (80 גרם)
לפונדו - רוטב שוקולד:
· 150 גרם שוקולד מריר
· 2/3 מיכל שמנת מתוקה (150 מ"ל)
· 1 כף חמאה (20 גרם)
אופן ההכנה:
לבצק :
1 שמים בקערת מערבל את החלב, הסוכר והשמרים ומערבבים בעזרת וו הגיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.
2 מוסיפים את שאר החומרים, למעט המלח, ולשים בעזרת וו הלישה 5 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את המלח ולשים במהירות גבוהה כ-4 דקות נוספות עד לקבלת בצק אלסטי.
3 עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח.
4 לאחר התפיחה מוציאים את האוויר ויוצרים כ-25 כדורים במשקל כ-15-20 גרם כל אחד. או לחילופין מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 3 ס"מ. מניחים את הכדורים או העיגולים על תבנית משומנת (עם שמן תירס או מזולה) ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
לטיגון :
5 מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד להזהבה. מסננים מהשמן,
6 נועצים בקיסמים ומניחים בקערה לצד רוטב השוקולד לפונדו
לרוטב שוקולד.
7 מרתיחים בסיר קטן את השמנת ומסירים מהלהבה מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד.
להגשה:
8 מכינים קעריות עם הציפויים השונים לפי בחירתכם ומניחים לצד הסופגניות ורוטב השוקולד.
9 טובלים כל סופגנייה ברוטב ואח"כ בציפוי הנבחר.
מה ללבוש למסיבת חנוכה?
אז ככה,בואו נתחיל במסיבה עם חברים..
מאוד חשוב פרט אחד,את מארחת או אורחת?
אם את אורחת עדיף לא להיראות יותר יפה מהמארחת כי זה קצת יפגע במארחת.
אם המארח הוא בן ויש ביניכם משהו תלבשי משהו שהוא לא יותר מדי,כמו חולצה יפה וג'ינס מיוחד(זאת סה"כ מסיבת חנוכה,לא צריך להגזים)
ובקשר לאיפור את יכולה להשתמש במדריך איפור מדליק למסיבה(אפשר למצוא ברשימות) או לבחור 2 צבעים שיש בבגדים ולשים את הצבע הבהיר על החלק הפינימי של העפעף והכהה בחיצוני(לטשטש את המעבר כן?!) ותצאו טיפטיפה מעל שקע העיןלא לשכוח עיפרון מסקרה וליפגלוס):
*הצבעים הם רק לשם המחשה*
(איזה כישרון בצייר אני הא?אפילו ריסים עשיתי!)
אם את מארחת תלבשי משהו יפה,כמו שמלה מיוחדת או טוניקה עם טייס ,מאוד חמוד ומחמאות יתקבלו..
לאיפור אפשר יותר להשקיע, את יכולה לעשות מה למעלה ולהוסיף איילינר,צללית חומה בקצה ולבן איפו שמסומן באדום:
אם המסיבה היא עם משפחה טוניקה וטייס זה המתכון המושלם.:)
בקשר לאיפור את יכולה לבחור מלמעלה^^ או לשים בעדינות עיפרון שחור(גם לזה יש מדריך@! איזה קטע)
איילינר וצללית לבנה,זה מאודדדדדד מבליט את העיניים אבל גם מקטין אותן
ואל תישכחי להיזהר בלא ללכלך את הבגדים שלך בריבה או סוכר..XD
איפור חנוכה
הפעם אירגנו לכן איפור מדהים שצועק חנוכה!
הצבעים שמזכירים לנו חנוכה הם אדום וכתום כי הם מזכירים לנו אש,ולרוב האנשים ורוד מזכיר סופגניות(טוב,לזללנים שבינינו).
אז נתחיל:
האיפור שנתשמש בו הוא:צללית ורודה נצנצים של מאק(אפשר להשיג אותה בעזריאלי ובקניון רמת אביב ,כתחליף אפשר לקחת נצנצים פשוטים אבל לקחת ממש קצת כי הם נידבקים בקלות.)
צללית כתומה רגילה ופשוטה וצללית קרם זהובה לא חייב,מסקרה,מברשות,עיפרון סגול(אפשר שחור\חום\כחול) וצללית בסיס.
שלב 1:מורחים צללית בסיס.
שלב 2:מורחים צללית כתומה על בערך חצי עין *אפשר צללית קרם זהובה על העפעף כדי
שתיתן עומק*.
שלב 3:מורחים את צללית הנצנצים לאורך החלק עליון של העין וסיימנו.
עכשיו רק נשאר לשים עיפרון ומסקרה . מקוות שתקבלו מחמאות ^^
משעמם ? לא בבית סיפרנו..:)
אם גם את נתקעת מול המחשב ,ואין לך מושג אפילו מה לעשות,טוב שפנית אלינו.
אצלי לפחות,אין כל כך זמן פנוי השבוע אז נעזור לכן לתכנן את החופש שלכן כמו שצריך.
אז התיכנון המומלץ הוא:יום 1 :שיעורים ושינה.XD אפשר גם לקרוא איזה ספר טוב.
ובימים הבאים לקבוע עם חברה לסרט\טיול בפארק\סופרלנד\לונפארק ועוד מלא בילויים שאתן אוהבות.
כמובן אם קבעתן כבר מראש זה הכי טוב כי אז אתן לא מתאכזבות אם מישהי פתאום מבטלת,או לא יכולה
כשאתן שואלות אותה.
2-3 ימים לפני תקבעו,ורוב הסיכויים שיסיכמו לכן.
אם יש לכן חבר,עוד יותר טוב,תקבוע איתו משהו ותכייפו :)
תוודאו שיהיה לכם כל יום משהו לעשות כי זה המתכון הכי טוב לחופש מוצלח.
חברה ביטלה ברגע האחרון?לא נורא,תקבעו ביום אחר ותנסו למצוא מישהי שיכולה,או תצאו לבילוי עם אחותכם\אחיכם\אמא שלכם\אבא שלכם.
אם גם הם לא יכולים אתן יכולות לצאת לשכונה שלכן ואולי תמצאו מישהו שאתן מכירות.
אם לא מצאתן ,אתן יכולות לכייף לבד או להשלים שיעורים.
עוד אפשרויות מאוד טובות הן,לקנות משהו כמו פימו או פלסטלינה ולעשות דברים מגניבים וזולים שאתן יכולות להשתמש בהם
גם בביצפר כמו שרשראות,עגילים,קופסאות וטבעות.
אפשר גם לעסוק בספורט ולעשות מתיחות ,ריצות וכל מה שעולה בראש שלכן.
אתן יכולות לקחת את החברות ליום כיף!
אם אתן אוהבות לבשל אתן יכולות להכין עוגה ולקנות מצרכים לקישוט! להכין ורדים מבצק סוכר ולעשות לעוגה מסגרת של קרם,
אם אתן אוהבות לצייר אפשר לקנות קנבס ממש גדול וצבעי אקריליק ובלונים,את כל החדר תרפדו בעיתונים וניילונים ותשעינו את
הקנבס על הקיר,קחו בלונים ותמלאו בצבע ותצמידו עם סיכת ביטחון לקנבס ותפוצצו עם מחט או משהו! אחר כך
אפשר לגזור בדים בצורות שונות ולהדביק רנדומלי,לקחת לקים ולהשפריץ,לקחת טוליפ ולעשות קווים ספונטנים.אפשר לקחת איפור
שהתכוונתן חזרוק וגם איתו להשתמש...
ומה יצא? דבר ראשון אתן הוצאתן את העצבים לי אישית זה כל כך עזר והיה לי כל כך כיף,זה כיף ברמות מטורפות ומה שיצא זה אבטרקציה
(ציור שכל אחד רואה בו משהו אחר(דמויות נופים וכאלה))שאפשר למכור ביותר ממאה שקל,תשדלו לכסות כל חלק שלא ישאר חלקים לבנים
בקנבס.
אם אתן אוהבות לנגן ואתן לא מתביישות צאו לרחוב ונגנו,אולי תקבלו על זה כסףחח
או שתלכו לים עם חברים ותשירו ביחד שירים שאתן יכולות לנגן בגיטרה ולשיר גם
איך להפוך את החג הכל כך משמין הזה לקצת יותר בריא..?
גם אתן אוהבות סופגניות ולביבות?
גם אתן שמתן לב שהעילתן קילו או שניים בזמן האחרון ?
אז לנו יש כמה טיפים שיעזרו לנו לישמור על הגיזרה שלנו.
טיפ 1:לא חייב לטגן את הסופגניות!
אפשר לאפות אותן והן כבר יותר בריאות.
טיפ 2:להפחית את כמות הסוכר בסופגניות .
טיפ 3:לא לאכול עד שאתן מתפוצצות בארוחות,פשוט תאכלו עד שאתן שביעות ולא רעבות.
טיפ 4:בלביבות אפשר להוסיף ירקות שאתן אוהבות כמו גזר,סלרי ועוד.
פחות משמין ויותר בריא.
טיפ 5:לתגן את הלביבות בשמן זית.
לדוגמה הבאנו לכן מתכון:
יד מרדכי מציגה מתכון להכנת לביבות תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי בשמן זית יד מרדכי
המצרכים לכ- 20 לביבות (ל 6 אנשים):
- 6 תפוחי אדמה בינוניים
- 2 ארטישוק ירושלמי בינונייים (לחילופין ניתן להשתמש בגזר, סלק או בטטה)
- 3 ביצים
- 1 כוס קמח
- 1 כפית מלח,חצי כפית פלפל
- שמן זית כתית מעולה יד מרדכי לתיבול מעודן
אופן ההכנה:
לגרר בפומפיה את תפוחי האדמה והארטישוק הירושלמי לקערה גדולה, להוסיף את יתר החומרים ולערבב.
ליצור כדורים מהתערובת ולשטחם (למחוץ מעט ביד ולסנן את הנוזלים מהתערובת). למזוג למחבת כבדה שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של יד מרדכי, בגובה של 1 ס"מ ולחמם על אש בינונית. לטגן את הלביבות משני הצדדים במספר סבבים (תלוי בגודל המחבת) על מנת שלא להוריד את טמפרטורת השמן. לספוג היטב את שאריות השמן בנייר סופג.
להגיש חם בליווי של שמנת חמוצה או רוטב יוגורט.
טיפ: ניתן להוסיף לתערובת מעט גבינה מלוחה או גבינת עיזים לפי הטעם.
בתאבון!!
(אמא שלי מכינה ררק עם תפוח אדמה ומטגנת בשמן קנולה,אנחנו אוכלים את זה ככה וזה אחד הטעימים!)