מצחיק אותי שכל אחד שעושה אוכל בטלויזיה מתישהו באמצע תוכנית הבישול פונה למצלמה ואומר:
אם גם לכם יש מתכון מנצח ,שלחו אלינו ואולי תזכו בפרס"
אני רוצה פעם אחת לדעת אם מישהו שלח מתכון לאיזו תוכנית בישול ובהפקת התוכנית אמרו לעצמם : מממ,,זה מתכון מנצח,שלחו לבחור תלושים לקניות ב"לגעת באוכל".
די כבר עם המנטרה הזאת,נצפה בתוענית גם אם לא תאמרו את המשפט הזה
אולי במקום זה כדאי שתפרטו יותר בשביל אנשים שפחות מבינים כמוני, עניני כמויות וזמני בישול
אצל אהרוני אין כמעט עינין של כמויות וזמן בישול,הלו בחורצ'יק,לא כולם כמוך
טוב נעזוב את זה
ביוום שישי ארחנו את המשפחה של אחותי וזו הייתה הפעם הראשונה שאחותי היקרה נחשפה לבישולים שלי לכן התאמצתי יותר
התפריט היה כזה:
חצילים ממולאים באורז ,בשר טחון ועגבניות
לקחתי 6 חצילים וחתכתי כל חציל לחצי ,אני מציע לפני שמתחילים לבשל לבדוק מה הגובה של החצילים כי אני נאלצתי לאקרובטיקה
כדי שהמים שבסיר יכסו את החצילים,אחרת צריך לעמוד רב זמן הבישול כדי לבדוק שהתערובת לא יוצאת מהחציל לא עלינו
אז קחו 6 חצילים כאמור תחתכו אותם לחצי ותוציאו את הבתוכו של החציל
פותנה ג'עבר החמודה והמתוקה מציעה לשמור את הבשר של החציל רק שהיא שכחה לומר מה לעשות איתו ובסוף זרקתי את הבתוכו לזבל
קחו 100 גרם בשר טחון,תנו לו תיבלון שאהוב עליכם,תוסיפו לתערובת כוס אורז ותחתכו עגבניה אחת לקוביות
תערבבו את התערובת ותכניסו אותה לתוך החציל
קחו סיר גדול ,קצצו בצל אחד,כמה שומים,תזהיבו ואחכ תכניסו את החצילים לסיר,אפשר להוסיף קופסה של רסק עגבניות,ערבבו,תמליחו ותפלפלו ותביאו לרתיחה
אחכ בשלו את הסיר על אש קטנה במשך כשעה וחצי

זה יוצא ככה וזה מאוד טעים וזה לא נורא אם זה קצת מתפרק כשמעבירים לצלחת הגשה
אכ עשיתי קוביות של בשר אסאדו עם חרדל ודבש
קניתי פעם ראשונה בשר אסאדו,בגלל שלא הכרתי את הטעם לקחתי רק חצי קילו.
קצצתי בצל ושום הזהבתי במחבת, קימחתי את קוביות האסאדו והשחמתי כ5 דקות באותו מחבת
זה המתכון המדוייק ויש גם את האופן ההכנה,יצאה לי מנה מצויינת,ממש תענוג לחיך ובפעם הבאה אקנה כמות גדולה יותר
השילוב של מריחת חרדל דיז'ון ודבש נותן למנה טעם גן עדן, על אמת
לצערי לא צילמתי את המנה.
המנה השלישית שעשיתי הייתה המנה שהפכה כבר למנת הדגל שלי ותשאלו למה עשיתי עוד מנת בשר?
כי במהלך יום שישי הודיעה פתאום הילדה הגדולה שתבוא אליה חברה כדי שאחרי זה הם יצאו להופעת סטנד אפ ,ששאלנו איך הן מתכוונות להגיע לתל אביב היא אמרה שיבואו גם 2 בחורים,שאחד מהם הוא ידיד של הבחורה והם יצאו איתם להופעה
נו,הרי לא יכולנו לשבת לאכול ולהשאיר את שלושת הצעירים בחדר בלי אוכל וכמובן אמרנו לילדה ששלושת הצעירים מוזמנים לאכול איתנו,בהתחלה לא היה לה נעים וזה אבל גם אני וגם אישתי אמרנו שאם באים אלינו אורחים בשישי בערב אין מצב שלא יצטרפו לשולחן השבת ובזאת תם הויכוח
לכן עשיתי גם עוף עם ערמונים
רק שקודם עשיתי מרינדה ,זה המתכון למרינדה
בכלל למדתי שכשעושים מרינדה כל אחד יכול להמציא מתכון משלו
למרינדה הזאת הוספתי לימון פרסי,השארתי את העוף במרינדה כ3 שעות במקרר ואחכ
בישלתי אותו בסיר על הכירים
זה המתכון של העוף וככה הוא נראה בסוף
וצריך בסוף הבישול להוציא את הלימון הפרסי כי לא אוכלים אותו

יצאה מנה מופלאה ומאוד טעימה
עשינו גם אורז,תפוחי אדמה בתנור,סלט חסה וסלט כרוב והיה מזל גדול שעשינו כי החברה של הילדה התגלתה כצמחונית והילדה לא עידכנה אותנו בחדשה הזאת
כל החבר'ה הצעירים ישבו לשולחן השבת,עשינו קידוש כחוק הבחורים הצעירים,חיילים מסתבר היו נורא נחמדים,לא התביישו בכלל,כולם אכלו ושתינו יין טוב (חוץ מהבחור שנהג באוטו,כמובן) וכולם הללו את המאכלים ושעשיתי ואף אחד לא יצא רעב
אגב בכל הבישולים גם של העוף וגם של האסדו קצצתי לתוך סיר הבישול פטרוזיליה ועלי סלרי וזה הוסיף בהחלט טעם למנות
בלי קשר:
לחבר שלי יש נחשים והוא רוצה למכור אותם,אין לי מושג בתחום הזה אבל אמרתי שאפרסם את רצונו למכור אותם בבלוג שלי,המחיר הוא כמה מאות שקלים,אם אני זוכר נכון מדובר ב5 נחשים,לא מזיקים בעליל
קטמון ללאומית
אני סיימתי,תיהיו טובים