יצאתי מהבית ב18:50 בערב למוד נסיון מפקקי הערב הקודם.
בערב הקודם אגב נסענו כאמור להדר יוסף והווייז הציע את החלופות האפשריות כשאת איילון הוא הגדיר כאופציה הכי רעה
היה לנו תור ב18:30 לרופא וסברתי שאם נצא ב17:45 נגיע
רק שלא לקחתי בחשבון את הפקק באיילון
הווייז הציע לנסוע ליפו ומשם ימינה לאורך כל רחוב הירקון בואכה שדרות רוקח ,רק ששם יש מלא רמזורים וההצעה לא נראתה לי
כשהגענו לצומת חולון הבנו שאין טעם לעלות על איילון ונסענו דרך רח הירקון,הגענו למרפאת מכבי בהדר יוסף ב18:35
וגם לא הייתה חניה
לכן הקשבתי אתמול ברב קשב לדיווחי גלגלצ וגם פתחתי וויז והוא הציע את כביש 4 כאלטרנטיבה המהירה
הכל הלך חלק עד רעננה צפון.
ברענננה צפון התנקזו כל הרעות החולות, ומרחק של כ10 דקות נסיעה עד למחלף שחוזר לכיון בני ציון לקח כמעט 40 דקות

אבל הגעתי וכבר היה חושך ולא מצאתי בקלות את המסעדה וברחוב הראשי אין אפילו כלב לשאול אותו ובסוף מצאתי.
לאט לאט התאספו כולם,המבנה ממש יפיפה ,מכיון שבמקור היינו צריכים להיות 10 אנשים,נשמר לנו שולחן בפנים,האמת שבגלל שהלילה ירד כבר אי אפשר היה לראות נוף ולכן זה לא היה משנה

בסופו של דבר היינו 8 אנשים,החבר מכרמיאל והחברה מירושלים לא הצליחו להגיע.
הגיעו אנשים מבנימינה,תלמי אלעזר(ליד קיבוץ גן שמואל),תל אביב,ירושלים,מתן (יישוב ליד כפר סבא)ועבדכם הנאמן מאזור
פתחתנו ביין,המלצרית הציעה ואנחנו קיבלנו ,היא עוד רצתה לתת לנו לטעום,אבל אנחנו מה אנחנו מבינים ביין,תמזגי אמרנו לה,תמזגי
אם הייתה תחושה רגעית של פלצנות כמו שהרבו להזהיר אותי כלפי המסעדה הזאת ,זה היה בקטע הזה ,אבל יחד עם זאת ,גם בורים ועמי ארצות כמונו במנהגי שולחן,הבנו שזה בסיסי העניין הזה ,ההצעה לטעום מהיין ולהביע דעה לפני ששותים
ולכן אני לא מחשיב את זה כפלצנות.
הזמנו אוכל,קוראי המסורים ודאי יודעים שאני לא אנין טעם,כלומר נחמד לי מידי פעם לאכול אוכל עם שמות משונים ועם מראות שאני לא רואה כל יום ואני גם מוכן להוציא על זה כסף כחוויה חד פעמית,אבל לא לעשות ממסעדות מהסוג הזה בית לחזור אליו כל שבוע נניח..
כך הגדרתי לעצמי את החוויה הזאת,באתי מוכן נפשית לעניין שהאוכל הוא בעל חשיבות פחותה במפגש הזה.
אגב חשיבותו של המפגש בהכללתה של אלמנתו של אחד מחברינו הטובים ביותר שהיה שותף חשוב במפגשים האלה .הוא הלך לעולמו לפני 3-4 חודשים ממחלת הסרטן הארורה והיה ברור שנשמור על קשר עם בת זוגתו
והמפגש אתמול היה המפגש הראשון שלה בחבורה שלנו שכשנפגשת לא כוללת בני ובנות זוג.
וגם דיברנו עליו,ספונטנית לגמרי,הכללנו אותו בארוחה ,סיפרנו לה דברים שהיא לא ידעה והיא סיפרה עליו דברים שלא ידענו
וזה היה נהדר לכולנו
באשר לאוכל
אני פצחתי במנה של קלמרי
הוא הוגדר בתפריט כקלאמרי סגול עם כרוב מעושן בגבינת גאודה
לפני שאומר משהו על המנה קבלו אותה

האמת שמכל המנות הראשונות בתפריט הכרתי רק את הקלמארי שאני מאוד אוהב ,אבל את המנה הזאת פחות אהבתי,גם אהבתי פחות את העובדה שדי חשוך שם במסעדה,סוג של אווירה עלק , אבל ראבק יש אנשים שרוצים גם לראות מה הם אוכלים ולא רק למשש..
וכל התוספת המפוצצת הזה לקלאמרי חירב לי את הטעם בפה
המשכנו לשתות יין במידה (צריכים לנהוג בחזרה אתם יודעים) ואז הגיעה המנה העיקרית
אני הזמנתי פרגיות בלימון כוסברה צ'ילי וסלסת עגבניות על נאן וזה נראה ככה :

אז ככה ,ראשית שאלתי מה זה נאן,המלצרית ניסתה להסביר בגלל הרעש לא שמעתי..
ביקשתי להוריד את הצ'ילי ואת הכוסברה והיא הסבירה שהפרגיות באות עם כוסברה במרינדה וזה היה לי בסדר
באופן מעשי הגיעה מנה עם פרגיות עשויות היטב,רכות ונימוחות ומאוד טעימות,מתחתן שכבה חתיכת בשר מפרגית ובצד היו עגבניות שרי חצויות לשניים שמעליהן היו אנציצי בצל,לא נאן ולא נעליים
המנה הייתה מאוד טעימה רק שבאמצע האכילה נפל לי כתר פתאום ועד שמצאתי אותו היה קצת לחץ ואחרי רגע של חרדה המשכתי לאכול
כולם טעמו מהמנות של כולם ובאמת הייתה חגיגה של אוכל טעים.
לקינוח הזמנו במשותף כמה מוס שוקולד עם פאקנים ופיסטוקים מכורמלים,טארט טאן עם גלידה וניל והבית תרם את הפאבלובה של גילי שאותה כבר לא יכולתי לאכול וגם לא לצלם כי גם ככה חברי לא ראו בעין יפה שאני מתעד את הארוחה ,אז ויתרתי..
בכל פעם שאנחנו נפגשים במסעדה מהסוג הזה (סוגה עילית אם לא איכפת לכם) אנחנו מבטיחים לעצמנו שבפעם הבאה ניפגש במסעדה יותר עממית,שמרכיב החומוס לא יעדר מהארוחה ושיהיה שם גם אוכל שאנחנו מכירים וגם תאורה כדי לראות,לא רק למשש
לכן הפעם הבאה תיהיה כנראה בירושלים,היעד מסעדת המוציא של זוכה העונה השניה של מסטר שף אבי לוי,אבל עוד חזון למועד.
כל הארוחה הזאת עלתה 1235 שקל וכל אחד מאיתנו שילם 175 שקל כולל הטיפ למלצרית הנחמדה.
בכלל צוות המלצרים והעובדים היה נהדר,לא הלחיצו לסיים לאכול,כל הזמן עמדו בקשר עין,הייתה אווירה מאוד נעימה ומאוד נינוחה
המסעדה אגב הייתה מפוצצת ,גם בפנים וגם במרפסת,חבל שאי אפשר היה לראות נוף,אבל אולי בפעם אחרת נבוא באור יום
ב 11:30 יצאנו מהמסעדה ונסענו איש איש לביתו,היה אחלה
ועכשיו חוב קטן לקיימן ידידי,בקשה מהפוסט האחרון שלו:

מכיון שאין לי נסיון בצילום מסך,זה מה שיצא
אגב בהסבר שלך אמרת איפה ללחוץ שיעלה צילום מסך אבל בגלל הלחיצה זה מביא את המסך הזה בלי קשר לדף בו אני נמצא,ניסיתי לצלם שוב וזה יצא ככה שוב
זהו,מחר בצהריים יבואו להתארח כאן אחותה של אישתי ובתה שגרות בסלובניה לארוחת צהריים,אני אעשה קציצות טונה חריפות במידה, תפוחי אדמה בתנור עם לימון,מתכון שמצאתי לפני כמה ימים באינטרנט ונראה לי טעים
ואולי מקלובה ,אולי,אל תתפסו אותי במילה
יאללה את הפוסט לקח לי המון זמן לכתוב כי התמונות סרבו לרדת מהאינסטגראם למחשב ורק בסופו של דבר הבנתי שצריך להוריד אותם ממצלמת הסמרטפון
יום שישי
אני סיימתי ,תיהיו טובים