כבר מ6 בבוקר אני על הרגליים,הבאתי ב06:15 אני בני יובל מקורס החובשים בצריפין
אתמול בערב השרתי 4 חתיכות עוף (2 שוקיים ו2 כרעיים,אפשר עוד כמובןתלוי איזה עוד סוגי בשר יש על השולחן,אצלנו אלה השניצלים הנצחיים)) במרינדה (חצי כוס סילאן או דבש,חצי כוס חרדל או רוטב שום, תבלין עוף,חצי כף פפריקה מלח ופלפל לפי הטעם,את הקערה הכנסתי למקרר ללילה.
כשחזרתי עם הבן העברתי את העוף לתבנית אפיה,זרקתי עליו את המרינדה ,הוספתי שמן זית בטעם שום ובזיליקום והכנסתי לתנור לכשעה ועשרים בחום של 180 מעלות
עשיתי רוטב איולי:
קצצתי שתי שיני שום, ריסקתי אותם ,שמתי קורט מלח ,ערבבתי והעברתי לקערית ,לקערית הוספתי חלמון ביצה,2 כפיות מיץ לימון
את התערובת טרפתי עם בלנדר ידני בעודי מוסיף באיטיות חצי כוס שמן זית ואחרי שכל הבלילה נראתה לי מעורבבת דיה,הנחתי בצד
את התערובת אפשר למרוח על פרוסות של לחם צרפתי אחרי שצרבתי אותו בתנור,אפשר כמובן לצרוב עם האיולי
עשיתי הום פרייז:
זרקתי תפוחי אדמה בסיר עם מים,הוספתי חצי לימון ונתתי לו לרתוח כשרתח ,ציננתי את תפוחי האדמה,(הלימון אמור לתת לתפוחי האדמה לא להיות רכים מידי)
חתכתי את תפוחי האדמה לקוביות (בקטע הזה צריך לחשוב כמה אנשים אוכלים ולפי הכמות לעשות את המתכון)
זרקתי למחבת עם שמן והשחמתי אותם,כשהישחימו ,הוספתי צ'ילי מתוק (חצי כוס) ואחרי שהכל התחיל להצטצמצם ,הוספתי חצי מיכל שמנת מתוקה,המשכתי לצמצמם,כשהרגשתי שהצטמצם מספיק ,פיזרתי שוםשום,כיביתי את האש ופיזרתי מעל כמה עלים של נענע
בתוכנית להמשך:
להכין טפנד של זיתים ירוקים
פותחים קופסת שימורים של זיתים ללא גלעינים,שוטפים את הזיתים,לבלנדר זורקים 2 שיני שום,2 כפות שמן זית ואת הזיתים ,טוחנים הכל ומוציאים לצלחת ועושים מרקם שקל וכיף למרוח אותו, בדומה לאיולי,אפשר למרוח על פרוסת לחם ולצרוב אותה יחד עם הטפנד בתנור ואפשר גם לא אגב ..
המנה האחרונה שאעשה הוא לחמעג'ון תורכי
ומכיון שזה די הרבה עבודה ,הנה המתכון,אגב אני אשתדל לאפות עוד לחם או לחמניות בשביל האיולי והטפנד
אבל את זה אעשה אחרי שנ"צ כמובן
צילומי המנות,חוויות מהטעימות ,מחר בפוסטשבת
הירי לדרום התחיל שוב,אני מקווה שצהל ילמד אותם לקח את הצבועים (זה בשביל שולה..)האלה
ספרו מה אתם מבשלים לשבת
היום עידו בני הצעיר והאהוב חוגג 16
אני סיימתי,תיהיו טובים