לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


כל מה שעולה על רוחי וצלחתי בבלוג אחד ומיוחד

Avatarכינוי: 

בן: 41

MSN: 



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
8/2012

עוגת היער השחור


עוגת היער השחור, שילוב של עוגת שוקולד, דובדבנים חמצמצים וקצפת, אהבה מהביס הראשון, ומבטי שנאה מאנשים בדיאטה.

וריאציות רבות ישנם לעוגה זו, קראתי חלק נרחב, ולבסוף הגעתי למסקנה שהכל כמעט אותו דבר, חלק עושים בסיס דחוס, ולק אוורירי, נתקלתי גם בבסיסים של עוגה בחושה (מישהו שמע על ספר שמדריך לאפות עוגות בחושות במיקרו? או שאני מתחיל לדמיין דברים) הקצפת והמילוי קצפת זה אותו הדבר מכאן זה החלטה של האופה האנרגטי לדעת מה הוא אוהב..אני הלכתי על עוגה טיפה דחוסה, כי אני מעדיף זאת כך. בנוסף כמה טיפות רום מרככות את הבסיס ונותנות לו ארומה וטעם נהדר, המתכון המקורי מבקש להשתמש בקירש, (ליקר דובדבנים) מכוון שאני לא מחזיק דברים כאלו, השתמשתי ברום. כמו כן לעוגה נטולה מאלכוהול, ניתן להשתמש בסירופ של הדובדבנים.

מה שכן, גיליתי שאני ממש צריך להתחיל לקחת את המשקפי קריאה שלי לסופר, כי אם הייתי עושה זאת לא הייתי קונה דובדבנים עם גרעינים, ומבזבז שעה וחצי בלגלען אותם..אבל, ניחא, העוגה מפצה על זה.

 

 

בסיס: 

 

6 ביצים

 

1 כוס סוכר לבן

 

1 כפית תמצית ווניל

 

1/2 כוס קמח

 

1/2 כוס קקאו לא ממותק

 

115 גרם חמאה רכה

 

 

מקציפים את הביצים עם הסוכר והוניל עד לקבלת מרקם עבה וחיוור.

מעבירים דרך מסננת את הקקאו והקמח, ומקפלים בעדינות

מוסיפים חמאה, ומקפלים אותה לתוך התערובת, עד להבלעתה, 

שופכים כוס ו 1/3 מהתערובת לתבנית קפיצית עגולה בגודל 21 ס"מ חוזרים על זה עוד פעמיים.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 15 - 18 דקות, מוציאים מצננים בתבנית 5 דקות ושמים על רשת לקירור

 

*מהבלילה יוצא 4 כוסות תערובת. ו 3 שכבות אפויות.

 













 

קרם ומילוי.

 

600 מ"ל שמנת לקצפת 38%

 

4 כפות רום/קירש/מיץ מהדובדבנים.

 

2 כפות אבקת סוכר 

 

1 כפית תמצית ווניל

 

1 צנצנת גדולה (כ 700 גרם) דובדבנים בלי גרעינים

 

שוקולד 

 

מורחים או בוזקים בעדינות על השכבות את הרום

מערבבים בבלנדר את השמנת הסוכר והווניל עד קבלת קצפת 

מורחים שכבה של קצפת על השכבה הראשונה, ומוסיפים דובדבנים

חוזרים על פעולה זו עד גמר העוגה, מורחים קצפת מסביב העוגה.

מוסיפים דובדבנים בחלק העליון, ומגררים שוקולד מעל.

מכניסים לקירור של שעתיים מינימום.

 








 

זהו אחרי כל הברדעק, הכלים והעבודה, בבקשה עוגת היער השחור...תהנו.
ביג-אל

 

שבוע טוב, ביג-אל.

נכתב על ידי , 11/8/2012 15:49  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ביג-אל ב-12/8/2012 10:13



הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לביג-אל אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על ביג-אל ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)