אהמ...עוגת שוקולד עם שקדים, מצופה גנאש שוקולד. הייתכן שיש משהו טוב יותר? עוגת מלכת שבא.
עוגה צרפתית, לא גבוהה, לחה ומלאה בטעם. ללקק את האצבעות, ולקקל את האופה על הקילוגרמים שמעלים :)
100 גרם שקדים (אפשר טחונים)
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס קמח
115 גרם חמאה רכה
150 גרם שוקולד ממומס
3 ביצים, מופרדות (לא אחת מהשנייה, אלא לחלבון וחלמון)
2 כפיות תמצית שקדים או אמרטו (לא בטעם!, האמיתי. ) לא חובה.
קצת שקדים גרוסים לקישוט
גורסים את השקדים עם 2 כפות סוכר דק.
מקציפים חמאה עד קבלת מרקם קרמי, מוסיפים חצי מהסוכר הנשאר ומערבבים עוד כ 2 דקות.
מוסיפים שוקולד ממומס ומקציפים לאיחוד התערובת,
מוסיפים את החלבונים.
מערבבים פנימה את התמצית ומקציפים היטב.
בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עד לקבלת קוצים, מוסיפים את שאר הסוכר ומקציפים עוד קבלת מרקם יציב ונוצץ.
מוסיפים רבע מהחלמונים לתערובת השוקולד, ומקפלים בעדינות.
מוסיפים את הקמח והשקדים ומקפלים ביחד עם שאר החלמונים לקבלת תערובת עדינה.
שופכים לתבנית עגולה של 21 ס"מ, מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל30 - 35 דקות.
העוגה מוכנה כאשר הקצוות יבשים בהחדרת קיסם, והאמצע נראה לא אפוי (כמו כרס
). מוציאים ומשאירים בתבנית עוד כרבע שעה של קירור
מוציאים והופכים את העוגה לצינון על רשת.










לגנאש:
3/4 כוס שמנת מתוקה
225 גרם שוקולד
25 גרם חמאה
2 כפיות אמרטו , לא חובה.
מרתיחים את השמנת.
שופכים על השוקולד ומערבבים עד המסת השוקולד.
מערבבים פנימה את החמאה. והאמרטו, (אם משתמשים)
מצננים כחצי שעה, מערבבים מעט מדי פעם
שמים את העוגה על רשת, ושופכים את הגנאש עד לציפוי.
מהדקים מעט שקדים גרוסים בפינות, ואם נשאר גנאש, מקשטים בעזרת שק זילוף.
מצננים את העוגה במקרר כשעה, עד התייצבות הגנאש.






קישוט זה לא הצד החזק שלי, אבל הטעם של העוגה זה כן חזק אצלי.
שבוע טוב, ביג-אל