לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


כל מה שעולה על רוחי וצלחתי בבלוג אחד ומיוחד

Avatarכינוי: 

בן: 41

MSN: 



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
8/2012

עוגת "מלכת שבא"


אהמ...עוגת שוקולד עם שקדים, מצופה גנאש שוקולד. הייתכן שיש משהו טוב יותר? עוגת מלכת שבא.

עוגה צרפתית, לא גבוהה, לחה ומלאה בטעם. ללקק את האצבעות, ולקקל את האופה על הקילוגרמים שמעלים :)

 

 

100 גרם שקדים (אפשר טחונים)

 

1/2 כוס סוכר

 

1/3 כוס קמח

 

115 גרם חמאה רכה

 

150 גרם שוקולד ממומס

 

3 ביצים, מופרדות (לא אחת מהשנייה, אלא לחלבון וחלמון)

 

2 כפיות תמצית שקדים או אמרטו (לא בטעם!, האמיתי. ) לא חובה.

 

קצת שקדים גרוסים לקישוט

 

 

גורסים את השקדים עם 2 כפות סוכר דק.

מקציפים חמאה עד קבלת מרקם קרמי, מוסיפים חצי מהסוכר הנשאר ומערבבים עוד כ 2 דקות.

מוסיפים שוקולד ממומס ומקציפים לאיחוד התערובת, 

מוסיפים את החלבונים.

מערבבים פנימה את התמצית ומקציפים היטב.

 

בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עד לקבלת קוצים, מוסיפים את שאר הסוכר ומקציפים עוד קבלת מרקם יציב ונוצץ.

מוסיפים רבע מהחלמונים לתערובת השוקולד, ומקפלים בעדינות.

מוסיפים את הקמח והשקדים ומקפלים ביחד עם שאר החלמונים לקבלת תערובת עדינה.

 

שופכים לתבנית עגולה של 21 ס"מ, מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל30 - 35 דקות.

העוגה מוכנה כאשר הקצוות יבשים בהחדרת קיסם, והאמצע נראה לא אפוי (כמו כרס חיוך). מוציאים ומשאירים בתבנית עוד כרבע שעה של קירור

מוציאים והופכים את העוגה לצינון על רשת.

 




















 

לגנאש:

 

3/4 כוס שמנת מתוקה

 

225 גרם שוקולד

 

25 גרם חמאה

 

2 כפיות אמרטו , לא חובה.

 

 

מרתיחים את השמנת.

שופכים על השוקולד ומערבבים עד המסת השוקולד.

מערבבים פנימה את החמאה. והאמרטו, (אם משתמשים)

מצננים כחצי שעה, מערבבים מעט מדי פעם

 

שמים את העוגה על רשת, ושופכים את הגנאש עד לציפוי.

מהדקים מעט שקדים גרוסים בפינות, ואם נשאר גנאש, מקשטים בעזרת שק זילוף.

מצננים את העוגה במקרר כשעה, עד התייצבות הגנאש.

 












 

קישוט זה לא הצד החזק שלי, אבל הטעם של העוגה זה כן חזק אצלי.

 

שבוע טוב, ביג-אל

נכתב על ידי , 18/8/2012 23:32  
36 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ביג-אל ב-23/8/2012 19:55



הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לביג-אל אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על ביג-אל ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)