למרות השם טורט זאת היא אינה עוגה גבוה או ממולאת בקרם, אלא עוגה קלילה של בצק פריך ממולאת בקונפיטורת פטר מתוקה ולרוב באה עם רצועות בצק בדגם סורג, או כל דגם אחר (כמו שאמרתי, קישוטים זה ממני והלאה...אני מתעסק בטעמים.
לעוגה טורט הנ"ל הרבה גרסאות, לטעמי זאת טובה ביותר.
לאחר שניסיתי כמה פעמים בשנים עברו, החלטתי היום לחזור על הטורט הזה, אורח שהיה בביתי טעם, תגובה תקראו בהמשך.
כדור גלידה, או קצפת ישדרגו אותה פלאים, וזאת על פי האורח, דעתו נתקבלה, ואכן שיפר את הטעם. לכן על שדרוג תודתי לפרוסקריפטור.
2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
3 חלמונים
250 גרם חמאה
1 כוס שקדים טחונים
1 כפית קינמון
קליפה מגוררת ומיץ מ 1/2 לימון
1/2 1 כוס קונפיטורה או ריבת פטל
1 חלבון ביצה טרוף קלות
במעבד מזון שמים הקמח והסוכר, מערבבים מעט
חותכים החמאה לקוביות, מוסיפים למעבד מזון עם החלמונים, ומעבדים בפולסים קצרים עד קבלת בצק אחיד
כאשר הבצק אחיד מוסיפים את השקדים, לימון, גרידת לימון וקינמון, ומעבדים עד איחוד החומרים.
יוצרים כדור מהבצק ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר ל שעתיים לפחות
מחלקים את הבצק ל 1/3 ו 2/3 (השליש ישמש ליצירת הסורג)
מרדדים את ה 2/3 בצק לעיגול שיכסה ואף קצת יותר את תבנית האפיה העגולה (24 ס"מ קוטר- תבנית פאי)
מורחים את הקונפיטורה או ריבת הפטל על הבצק.
מרדדים את ה1/3 בצק למלבן, חותכים רצועות
מניחים את הרצועות לאורך ולרוחב העוגה
מברישים בחלבון ביצה
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות ל 45 דקות
מצננים לחלוטים לפני שמוציאים מהתבנית
*רצוי לא לאפות יתר על המידה, כאשר אפיית יתר תגרום לשקדים להיות מרים *
זהו, הפעם חזרתי קצת למטבח האוסטרו-הונגרי שאני מאוד אוהב, מקווה שגם קוראיי יסכימו איתי.
שבוע טוב, ביג-אל.