לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


כל מה שעולה על רוחי וצלחתי בבלוג אחד ומיוחד

Avatarכינוי: 

בן: 41

MSN: 



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
9/2012

עוגת ארמדילו


טוב, במקור זאת הייתה אמורה להיות עוגת קיפוד, אבל מה לעשות וועדת הקישוט הגישה לי מכתב התפטרות.

בהיתי בתמונות לפני העריכה, ובזמן שאני טועם, לדעתי זה נראה כמו ארמדילו, למי אכפת?! הטעם הוא החשוב.

עוגת ספוג שוקולד, מכוסה בקרם חמאה ומקופלת, ארמדילו? קיפוד? מה זה משנה.

 

העוגה מחולקת ל 2 חלקים, עוגה קטנה ועוגה גדולה, הנאפות בקערות נירוסטה רגילות, כן אפשר לאפות בהם.

 

175 גרם מרגרינה רכה

 

1/2 כוס סוכר

 

4 כפות סירופ תירס/ גולדן סירופ

 

1/2 1 כוס קמח

 

1/2 כפית אבקת אפיה

 

1/2 כפית מלח

 

2 כפות קקאו

 

3 ביצים.

 

 

מקציפים מרגרינה עם סוכר, סירופ וקקאו.

מנפים את הקמח עם המלח ואבקת האפיה לתערובת.

מוסיפים 3 ביצים. ומערבבים להטמעה.

 

אם התערובת נראה יבשה במעט, ניתן להוסיף טיפה חלב.

 

משמנים ומקמחים 2 קערות (14 ס"מ, 20 ס"מ)

מעבירים את התערובת לקערה שתכסה 2/3 מהקערה.

ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, ל90 דקות

(הקטנה מוכנה אחרי 45 - 50 דקות)

דוקרים בקיסם, אם יוצא יבש, מוציאים הופכים ומצננים על רשת.

 

 

אחרי הצינון המלא של העוגות, חותכים את הקטנה כמתואר בתצלום.

 

מכינים את הקרם:

 

125 גרם חמאה רכה

 

300 גרם אבקת סוכר

 

1/2 1 כף קקאו

 

3/4 כפית תמצית ווניל

 

מערבבים את כל החומרים בעזרת מיקסר לקבלת קרם חלק.

 

מרכיסים את העוגה.

 

 

כפי שמתואר בתצלום השתמשתי במקופלת על מנת ליצור קוצים, אפשר לוותר.

 

זהו, תהנו.

 


























 

זהו, שבוע טוב, ביג-אל

נכתב על ידי , 22/9/2012 17:32  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ביג-אל ב-24/9/2012 17:01



הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לביג-אל אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על ביג-אל ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)