טוב, במקור זאת הייתה אמורה להיות עוגת קיפוד, אבל מה לעשות וועדת הקישוט הגישה לי מכתב התפטרות.
בהיתי בתמונות לפני העריכה, ובזמן שאני טועם, לדעתי זה נראה כמו ארמדילו, למי אכפת?! הטעם הוא החשוב.
עוגת ספוג שוקולד, מכוסה בקרם חמאה ומקופלת, ארמדילו? קיפוד? מה זה משנה.
העוגה מחולקת ל 2 חלקים, עוגה קטנה ועוגה גדולה, הנאפות בקערות נירוסטה רגילות, כן אפשר לאפות בהם.
175 גרם מרגרינה רכה
1/2 כוס סוכר
4 כפות סירופ תירס/ גולדן סירופ
1/2 1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
2 כפות קקאו
3 ביצים.
מקציפים מרגרינה עם סוכר, סירופ וקקאו.
מנפים את הקמח עם המלח ואבקת האפיה לתערובת.
מוסיפים 3 ביצים. ומערבבים להטמעה.
אם התערובת נראה יבשה במעט, ניתן להוסיף טיפה חלב.
משמנים ומקמחים 2 קערות (14 ס"מ, 20 ס"מ)
מעבירים את התערובת לקערה שתכסה 2/3 מהקערה.
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, ל90 דקות
(הקטנה מוכנה אחרי 45 - 50 דקות)
דוקרים בקיסם, אם יוצא יבש, מוציאים הופכים ומצננים על רשת.
אחרי הצינון המלא של העוגות, חותכים את הקטנה כמתואר בתצלום.
מכינים את הקרם:
125 גרם חמאה רכה
300 גרם אבקת סוכר
1/2 1 כף קקאו
3/4 כפית תמצית ווניל
מערבבים את כל החומרים בעזרת מיקסר לקבלת קרם חלק.
מרכיסים את העוגה.
כפי שמתואר בתצלום השתמשתי במקופלת על מנת ליצור קוצים, אפשר לוותר.
זהו, תהנו.













זהו, שבוע טוב, ביג-אל