עוד עוגה מהמטבח ההונגרי, אחד הטובים והטעימים בעולם.
3 שכבות של עוגת ספוג רכה ונימוחה, ממולאת בקרם שוקולד על בסיס חמאה ושמנת מתוקה, כמו שכתוב בהקדמה למתכון הכתוב
"טורט שוקולד מאוד מקובל, קל לבצע וקשה לעמוד בפניו"
המתכון אומץ מהספר המעולה "פפריקה - יוסף טומי לפיד ז"ל ורות סירקיס".
7 ביצים מופרדות לחלבון וחלמון
טיפה מלח
1 כף מים קרים מאוד
3/4 כוס סוכר
2/3 כוס קמח
מקציפים את החלבונים עם כף המים והמלח לקצף נוקשה מאוד
מקציפים לחוד את החלמונים תוך הוספת הסוכר, כף אחרי כף. מקציפים 3 - 4 דקות נוספות
בוחשים פנימה באיטיות את הקמח וכמה כפות מהקצף חלבונים עד קבלת תערובת חלקה
מאחדים בעדינות את תערובת החלמונים עם הקצף לעיסה אחידה וקלה.
יוצקים את הבלילה לתבנית מרובעת 30X40 ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות ל 18 - 20 דקות או עד שהעוגה תקבל גוון זהוב
מצננים על רשת
מכינים את המלית:
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה
250 גרם חמאה מרוככת
1 כוס אבקת סוכר (120 גרם)
מרככים את השוקולד בסיר כפול על מים מבעבעים, מצננים לחלוטין
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה
מקציפים לחוד את החמאה עם האבקת סוכר
מבליעים פנימה בעדינות את הקצפת. ומקפלים את השוקולד המקורר
מכניסים למקרר ל 15 דקות קירור
לאחר שהעוגה הצטננה חותכים ל 3 רצועות שוות.
מורחים את הרצועות בקרם, ומניחים זו על גבי זו, בשאר הקרם מצפים את צדי העוגה
מקשטים בעזרת 2 כפות אבקת סוכר מעורבב עם 1 כף אבקת קקאו.
שומרים במקרר, ומגישים קר.
*במילוי העוגה השתמשתי בשק זילוף עם מזלף כוכב, ליופי ושכבה אחידה של קרם.


















זהו, הצדקתי את ההשקעה בשק זילוף סיליקון יקר להחריד.
חג שמח ומועדים לשמחה. ביג-אל.