לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


כל מה שעולה על רוחי וצלחתי בבלוג אחד ומיוחד

Avatarכינוי: 

בן: 41

MSN: 



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
10/2012

טורט שטפאניה


עוד עוגה מהמטבח ההונגרי, אחד הטובים והטעימים בעולם.

3 שכבות של עוגת ספוג רכה ונימוחה, ממולאת בקרם שוקולד על בסיס חמאה ושמנת מתוקה, כמו שכתוב בהקדמה למתכון הכתוב

"טורט שוקולד מאוד מקובל, קל לבצע וקשה לעמוד בפניו"

 

המתכון אומץ מהספר המעולה "פפריקה - יוסף טומי לפיד ז"ל ורות סירקיס".

 

 

7 ביצים מופרדות לחלבון וחלמון

 

טיפה מלח

 

1 כף מים קרים מאוד

 

3/4 כוס סוכר

 

2/3 כוס קמח

 

 

מקציפים את החלבונים עם כף המים והמלח לקצף נוקשה מאוד

 

מקציפים לחוד את החלמונים תוך הוספת הסוכר, כף אחרי כף. מקציפים 3 - 4 דקות נוספות

 

בוחשים פנימה באיטיות את הקמח וכמה כפות מהקצף חלבונים עד קבלת תערובת חלקה

 

מאחדים בעדינות את תערובת החלמונים עם הקצף לעיסה אחידה וקלה.

 

יוצקים את הבלילה לתבנית מרובעת 30X40 ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות ל 18 - 20 דקות או עד שהעוגה תקבל גוון זהוב

 

מצננים על רשת

 

 

מכינים את המלית:

 

200 גרם שוקולד מריר

 

1/2 כוס שמנת מתוקה

 

250 גרם חמאה מרוככת

 

1 כוס אבקת סוכר (120 גרם)

 

 

מרככים את השוקולד בסיר כפול על מים מבעבעים, מצננים לחלוטין

 

מקציפים את השמנת לקצפת יציבה

 

מקציפים לחוד את החמאה עם האבקת סוכר

 

מבליעים פנימה בעדינות את הקצפת. ומקפלים את השוקולד המקורר

 

מכניסים למקרר ל 15 דקות קירור

 

 

לאחר שהעוגה הצטננה חותכים ל 3 רצועות שוות.

מורחים את הרצועות בקרם, ומניחים זו על גבי זו, בשאר הקרם מצפים את צדי העוגה

 

מקשטים בעזרת 2 כפות אבקת סוכר מעורבב עם 1 כף אבקת קקאו.

 

 

שומרים במקרר, ומגישים קר.

 

*במילוי העוגה השתמשתי בשק זילוף עם מזלף כוכב, ליופי ושכבה אחידה של קרם.

 




































 

זהו, הצדקתי את ההשקעה בשק זילוף סיליקון יקר להחריד.

 

חג שמח ומועדים לשמחה. ביג-אל.

נכתב על ידי , 1/10/2012 20:09  
14 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ביג-אל ב-7/10/2012 23:37



הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לביג-אל אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על ביג-אל ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)