בהתחלה היה את "הישרדות" חשבנו שזה רדוד, שזה גורם לאנשים להוציא את הצדדים הכי מגעילים ונחשיים שבהם.
היו את כל תוכניות המוזיקה למיניהן, שגרמו לנו להבין שבתעשיית המוזיקה היום קשה מאד להצליח בלי איזה סיפור קורע לב- כי לבד אתה במילא לא תצליח, אז לך לריאליטי ותספר איך לאמא שלך אבא שבר את הלב, ואתה בכלל חירש, יהודי שחי בכפר ערבי ושחברה שלך התאבדה לפני שבוע וחצי ואבא שלה בטוח שאתה אשם. זהו המתכון להצלחה בטוחה, לפחות ל-15 דקות.
הגיעו תוכניות האהבה למיניהן- דייט בחשכה, הרווק, 3, היו עוד כל מיני בארץ ובעולם.
אז אני רוצה לספר לכם שעוד לא נאמרה המילה האחרונה בתעשיית הריאליטי, אני שמעתי על התופעה המזעזעת הזו, והרגשתי שאני חייבת לעשות גוגל ולראות פרק מהדבר הזה. מדובר בתוכנית בריטית שנקראת Sexbox- הפורמט: זוג נכנס לתוך קופסה חצי שקופה, עושה בה סקס ומדסקס עם צוות השופטים על הפוזיציות שלהם, על מה הם עושים "לא נכון". כאילו שבאהבה יש משהו "לא נכון".
אתם יודעים, אני ילדה בת 17, אני גדלה בבית שבו מלמדים אותנו שסקס הוא ביטוי לשיאה את אהבה, לא דבר רדוד וחומרי כמו שאנחנו רואים בטלויזיה- אפילו מי שלא רואה מה שמוגדר כ"פורנו" נחשף מדי יום הודות לאינטרנט ולטלויזיות לתכניים שמראים לנו שסקס הוא לא יותר מצורך חומרי, פיזי של האדם. אין בו כל ביטוי לאהבה.
אולי אנחנו לא ממש רואים את הזוג הזה מבצע את האקט המיני, אבל זה לא באמת הופך את זה לפחות נוראי ממה שזה. ואתם יודעים, אני אפילו לא מאשימה את הזוגות. היום, בעידן הריאליטי, אנשים מבינים שאם הם רוצים להתפרסם באיזשהו תחום, זו הדרך היחידה שלהם להצליח. החברה שלנו היא שמאפשרת לדבר הזה לקרות. ואני חשבתי שסוזן קולינס רואה שחורות סתם- השלב הבא יהיה באמת להכניס ילדים לתוך זירה ולגרום להם להרוג אחד את השני. מה פה כל-כך שונה מהסקס בתוך קופסא חצי שקופה לעיני כל מי שיש לו נגישות לאינטרנט או לטלויזיה? עובדה, אני לא גרה בבריטניה ותוך שתי שניות, וגם זה כי האינטרנט שלי איטי, השגתי לי את הפרק הראשון לצפייה מהנה. איזה כיף לי.
עולם הריאליטי של היום הוא מעוות לחלוטין. זה נשמע לכם הגיוני? שזוג נכנס לתוך קופסא, עושה בה את הדבר הכי אינטימי בעולם לעיני העולם כולו, ועוד מקבל על זה ביקורת? מה השלב הבא? דו-קרב בין הזוגות? חילופי זוגות? שיתוף-פעולה ביניהם (שלא נאמר חלילה אורגיה)? תכף גם אנחנו נתחיל לשלוח SMSים ולהדיח את הזוג שפחות גירה אותנו, או אני לא יודעת מה. נשמע לי אבסורד שהדבר הזה לא זכה למספיק במה בתקשורת. גם הישראלית, אפילו שזה לא כאן, זה מאד מהר יכול להגיע גם לכאן. דתיים, לא דתיים, מה לא יעשו מנכ"לי רשת, קשת וערוץ 10 בשביל רייטינג. לחיים יבין אני לא דואגת, לא חושבת שהוא יתחיל לקיים סקס בשידור חי, או אפילו לא בשידור חי, זה לא פחות גרוע.
אני מזועזעת מהעולם הזה, מזה שהעובדה שדבר כזה קורה לא זוכה למספיק שיח ציבורי ומפה זה עוד יכול להחמיר. אנחנו חשבנו שהרווק זה חודרני ופולשני, שזו תוכנית שמוציאה את האדם כיצור הנורא מכל, אז לא- יש פה את הסקסבוקס, ואיכשהו אני רואה דברים גרועים יותר. כשאני רואה את האנשים האלו אני מרגישה כמו מוצג בגן חיות עבורם. זה כל-כך מביך. ואתם יודעים, יש לפעמים משהו כיף בלראות ריאליטי. גם לי כיף לראות אקס-פקטור, הכוכב הבא, דה וויס, המירוץ למיליון וכן מדי פעם גם הישרדות או הרווק או דייט בחשכה. מדי פעם גם לי כיף לנקות את הראש, אתם יודעים? מודה, אני אנושית. אבל אני חושבת שאנחנו צריכים איכשהו לעצור את זה, אתם יודעים מה? שאני אוכל לנקות את הראש עם תוכנית שהיא לא ריאליטי, שתהיה בשעה 21:00 בערב תוכנית סטייל איך פגשתי את אמא, דברים מצחיקים וכייפים לכל המשפחה, משפחת סימפסון, שני גברים וחצי, או אפילו גם סדרות דרמה איכותיות, כל ערב ז'אנר אחר- פה יהיה מתח, שם יהיה קומדיה, שם דרמה. ושזה לא יהיה בערוץ שולי שצריך לשלם עליו. צריך להפסיק לתת לרייטינג להניע לנו את החיים, אתם קולטים למה אנחנו נהפכים?! אנחנו מאבדים צלם אנוש, אנחנו הופכים לחיות. אני מתחילה להבין למה התכוונו כשאמרו שהאדם בא מן הקוף.
זה הקישור לפרק הראשון של הסקסבוקס, תשפטו בעצמכם.