לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


מתכונים ממטבחה של בשלנית חובבנית.

Avatarכינוי: 

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2010    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
12/2010

עוגיות יו-יו מתוקות.



עוגיות יו-יו הן עוגיות שעשויות מהבצק הכי קל ביקום ללא צורך בהתפחה והן מטוגנות בשמן עמוק שנותן להם את המרקם הקריספי. הן די דומות לספינג', אני מודה, אבל ההבדלים ביניהם גדולים מאוד. העוגיות האלה נקראות גם עוגיות כעך, והן לקוחות מהמטבח התוניסאי והאלג'ירי.

הפוסט היום חגיגי, וכמובן, איך לא, טעים!!! יאם יאם יאמי.

 

לבצק:

3/4 4 כוסות קמח.

3 ביצים.

4-6 כפות שמן.

4-6 כפות מים.

2 כפות סוכר.

1 שקית אבקת אפייה.

1 שקית סוכר וניל.

הכמות: כ-13 עוגיות.

 

אופציות לציפוי העוגיות:

אבקת סוכר.

סירופ סוכר:

1 כוס סוכר.

1/2 1 כוס מים.

3 כפיות מיץ לימון.


 

מניחים בקערה את הקמח ומוסיפים את כל שאר החומרים לבצק מיד אחריו. מכיוון שאין לנו כאן עסק עם שמרים לא צריך להזהר מכלום, פשוט שמים הכל בקערה. אזהרה: תוהו ובוהו. כשאתם מניחים את הכל פתאום הבצק נראה לכם מסובך ללישה. אז זהו, שאל תבהלו ואל תגעלו. תתחילו ללוש ולאחד את הבצק, זה יזרום מעצמו.

 

 

אז כמו שאמרתי מקודם, אין כאן זכר לשמרים ואין כל צורך בהתפחה, אז יאללה לעבודה: מחממים שמן עמוק. זה הכי חשוב, לחמם אותו טוב. מדובר בהרבה שמן ולוקח לזה זמן להתחמם. 

לוקחים חתיכת בצק בגודל בינוני, מגלגלים בין הידיים עד ליצירת נקניק ומחברים את הקצוות. מותחים קצת את החור כדי להרחיב את העיגול. בעדינות, אל תהיו אגרסיביים. וזהו, בערך. עכשיו רק צריך לשים בשמן החם ולהנמיך ללהבה בינונית.

אגב, אם בחרתם לטבול אותם בסירופ סוכר כדאי שכבר עכשיו תכינו אותו כי לוקח לו לפחות רבע שעה עד שהוא מסמיך.


 

את העוגיות מטגנים עד שהן מזהיבות ומוציאים לנייר סופג. אפשר לטבול שניה מכל צד בסירופ, או לבזוק אבקת סוכר מעל. נתקלתי גם באנשים שאוכלים את זה עם סירופ מייפל. אני בעד המקור. 

בתיאבון לכולנו! חיבוק של הסוררת

נכתב על ידי , 1/12/2010 21:05   בקטגוריות עוגיות  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של שלינדה ב-10/1/2011 15:06



46,633

© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לבשלנית חובבנית אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על בשלנית חובבנית ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)