
לפעמים מתעוררים בי דחפים שגורמים לי לרצות באותו רגע משהו מתוק ונימוח לצד כוס תה גדולה וחמה. ככה זה עובד, איך שדחפים משתלטים לי על חוט המחשבה ואני מוצאת את עצמי גוררת את רגליי למטבח, מאלתרת מתכונים.
עוגיות הטחינה האלה הן רשמית האלתור הכי מוצלח שלי. להבדיל מפעמים אחרות, שבהן משהו היה חייב להיות חסר, הן יצאו פשוט מושלמות! כל כך טעימות, נמסות בפה, מריחות נפלא וממכרות בטירוף.
ממליצה בחום!
לבצק העוגיות:
2 כוסות קמח לבן.
100 גרם חמאה מומסת.
חצי כוס טחינה גולמית.
1 כוס סוכר (חום, לבן או חצי-חצי).
1 כפית תמצית וניל.
1 כף שמן לעסיסיות.
הכמות: כ-20 עוגיות.

מערבבים את כל מצרכי הבצק בקערה אחת. מתחילים בחמאה, אותה ממיסים במיקרוגל, וממשיכים לקמח וכל שאר המצרכים.
לגבי הסוכר - יש הבדל בטעם בין סוכר חום ללבן. האישיו פה הוא שלא חייב לשלב את הסוכר החום ואפשר להשתמש רק בלבן, אבל כאמור - זה טעים מאוד לשלב בין שני הסוגים.

מחממים תנור לחום בינוני (170-180 מעלות) ומתחילים:
יש, כמובן, כמה אפשרויות לעיצוב הבצק. את יכולים ללכת על עיגול רגיל או סהרון כמו שאני עשיתי. כדי ליצור את צורת הסהרון לוקחים כמות של בצק (בגודל כדור פינג-פונג) ומגלגלים תוך כדי הפעלת לחץ קל מאוד בין שתי כפות הידיים. הפעמים הראשונות יתפקששו מעט, אבל אל תוותרו, בעוגיה החמישית זה כבר יזרום לכם.
מכניסים לתנור ל8-10 דקות, תלוי בעוצמת התנור שלכם. העוגיות אמורות לקבל הזהבה קלה ולא יותר מזה. תזהרו.

יום מתוק לכולם. בתיאבון! 