לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


מתכונים ממטבחה של בשלנית חובבנית.

Avatarכינוי: 

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2011    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
5/2011

אורז חגיגי עם צנוברים.



האורז הוא אמנם אורז לבן פשוט, אבל התוספות הן שעושות אותו שמח וטעים. אם חיפשתם מתכון לאירוח או סתם מתכון מצוין לשישי - המתכון הזה בול בשבילכם!

המנה הזאת היא מנה טעימה, יפה, פשוטה להכנה וכמובן - היא לא לוקחת הרבה זמן להכנה. האורז הזה הוא פשוט קרנבל טעמים בפה, שווה לנסות!

 

לאורז:

3 כפות שמן צמחי.

2 כוסות אורז לבן.

4 כוסות מים.

חצי שקית צנוברים.  

חצי כפית קינמון. (כן כן, אל תוותרו עליו)

חצי כפית בהרט.

1 כפית מרק עוף.

מלח לפי הטעם.

 

 

מתחילים עם הצנוברים, אותם קולים על מחבת עם מעט שמן צמחי (לא שמן זית) עד שהם מזהיבים קלות. חשוב לציין שלא מדובר בשניצל, במקרה הזה אתם חייבים לעמוד ליד המחבת ולערבב מדי פעם כדי לדאוג שהצנוברים לא יישרפו. לא עוזבים אותם לבד. ברגע שהם מזהירים מסירים את המחבת מהאש, מסננים מהשמן (אם יש. אבל תמיד עדיף לסנן) ומניחים בצד.

 

 

ממשיכים עם האורז. שופכים לתוך סיר את השמן ובינתיים שוטפים את האורז היטב ומסננים. מוסיפים את האורז וברגע שרואים שהאורז מבריק משמן מוסיפים את התבלינים לחגיגה - מרק עוף, בהרט, קינמון, מלח וכמובן - הצנוברים (מומלץ להשאיר חופן קטן לפיזור מעל האורז בעת ההגשה). מוסיפים את המים, מערבבים מעט, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וסוגרים את מכסה הסיר. כל התהליך לוקח בערך 20 דקות.

 

לגבי כמות המים - כמות תמיד תמיד תהיה כפולה מכמות האורז. מה זאת אומרת? למשל, על כוס אחת של אורז נשים 2 כוסות מים. על 4 כוסות אורז נשים 8 כוסות מים. יש מבין?

 

 

זהו, האורז מוכן! רואים כמה זה קל (וטעים)?

בתיאבון קול

נכתב על ידי , 2/5/2011 22:57   בקטגוריות ארוחה בהשקעה  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של בשלנית חובבנית ב-4/5/2011 20:53



46,633

© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לבשלנית חובבנית אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על בשלנית חובבנית ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)