לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


מתכונים ממטבחה של בשלנית חובבנית.

Avatarכינוי: 

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2011    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
5/2011

סופלה שוקולד חם וטעים.



סופלה שוקולד חם הוא הקינוח המושלם שאף פעם לא מאכזב. וכן, אני יודעת, סופלה הוא החטא הכי גדול שיכול להיות. סופלה אמיתי מכינים עם שוקולד איכותי וחמאה, אלא שבסך הכל אם קוראים את המתכון אפשר לראות שלא מדובר בכמויות עצומות של סוכרים.

לא מדובר בתהליך מסובך - מקסימום 20 דקות של עבודה, לא יותר. את שאר העבודה משאירים לתנור. הדיוק והתזמון הנכון במהלך האפייה הם אלה שייקבעו, בסופו של דבר, את התוצאה הסופית ולכן חשוב לקחת זמן. 

שווה לנסות, ממליצה בחום! 

 

לבלילת הסופלה:

100 גרם חמאה (רכה או קפואה).

150 גרם שוקולד מריר איכותי.

2 ביצים.

2 חלמונים ("הצהוב").

3 כפות קמח.

4 וחצי כפות סוכר. 

כפית תמצית וניל.

כפית קליפה מגורדת של תפוז (אופציונאלי).

קורט מלח.

הכמות: 12 כוסות סופלה נהדרות. 



 

אמבט מרים. אתם בטח מכירים את זה כ"בן-מארי" - קערה מונחת על סיר שבתוכו נמצאים מים חמים. מכניסים את השוקולד קודם ודואגים שהמים החמים לא נוגעים בקערה, אחרת השוקולד יישרף. האדים, לעומת זאת, הם החלק הפעיל.



 

מחכים ומערבבים מעט עד שחלקים מהשוקולד נמסים ומוסיפים את החמאה. שאותה, אגב, אני מציעה שתחתכו לקוביות, ככה התהליך יהיה מהיר יותר.

אם אתם רואים שמרבית החמאה נעלמה ונשארו עוד כמה חתיכות בגודל של צנוברים אפשר להסיר מהאש, הן כבר ישתלבו מעצמן בעזרת החום של השוקולד.

 

עכשיו כשהבלילה שלכם לגמרי אחידה, מוסיפים לתוכה את הביצים השלמות (לא מופרדות) וקורט מלח. אני ממליצה קודם להוסיף ביצה אחת, לטרוף ורק אחרי שהיא נעלמת להוסיף את הביצה השנייה יחד עם המלח. וכמובן, טורפים היטב.

 

 

מוסיפים את שני החלמונים יחד ומערבבים כאילו אין מחר.

אבל רגע, עצרו - מסתבר שיש מחר! איזה קטע! אחרי שעירבבתם טוב-טוב מוסיפים את הסוכר, תמצית הוניל והתפוז (לא חובה) ונחשו מה... כן! מערבבים טוב-טוב-טוב.

לסיום - מוסיפים את הקמח ושימו לב: מחליפים את המטרפה בלקקן ונזהרים שלא לערבב את כל הבלילה יותר מדי. ברגע שנפרדתם מהקמח ואתם לא רואים יותר שלג, אפשר להפסיק.

 

מחממים תנור ל-180 מעלות ומתחילים לשפוך את הבלילה לכוסות עמידות בחום. אם אין לכם כאלה בבית, אפשר להשתמש בכוסות/מגש גומי שמשמש גם להכנת מאפינס. המלצה שלי: אחרי שמוזגים את הבלילה אל תוך הכוס הטביעו קוביית שוקולד (מריר, חלב או לבן) לאקסטרה נוזליות וטעם טוב. שוקולד לבן יכול להיות שילוב מאוד מעניין (וטעים) של צבעים. 

מכניסים לתנור חם ל8-11 דקות. קחו זמן. אצלי זה לקח 10 דקות בדיוק, יכול להיות שבתנור אחר זה ייקח 9 או אפילו 11. נסו 8 דקות, בדקו את הסופלה, אם הנוזל מבפנים עדיין משתולל כשאתם מטלטלים את המגש סימן שהוא לא מוכן, תנו לו עוד דקה-שתיים.

כמו שאמרתי, כל עניין האפייה בסופלה הוא מאוד קריטי!!!



 

אחרי שאתם מוציאים את הסופלה מהתנור אל תצננו אותו עד הסוף, סופלה הכי טעים לאכול חם עם כדור גלידת וניל בצד. 

בהצלחה ובתיאבון! סבבי



 

מתכון הבא: עוגת גבינה עם פירורים. תבואו, יהיה טעים!

נכתב על ידי , 9/5/2011 11:51   בקטגוריות מתוק ומושחת, עוגות  
10 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של בשלנית חובבנית ב-12/5/2011 00:13



46,633

© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לבשלנית חובבנית אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על בשלנית חובבנית ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)