
האטייף הן בעצם פנקייקים ערביים ממולאים, ככה אני לפחות קוראת להם, שלרוב מכינים בחגים ובסיום צום הרמאדן (שזה כל ערב בחודש הרמאדן). מדובר בבלילת בצק קלה להכנה שלוקחת בדיוק 25 דקות (כולל התפחה), במילוי של אגוזים סוכר וקינמון מתוקים ונהדרים (יש גם גרסה של גבינת עיזים מתוקה עם קינמון). כל מה שצריך הוא מעט סבלנות והרבה אהבה. אה, כן, ושרירי רגליים טובים. כי כמו פנקייקים - צריך לעמוד וליצור עיגולים על המחבת, וזה אמנם לוקח זמן, אבל תאמינו לי - זה שווה את זה.
באינטרנט תמצאו את המתכון אם תקלידו "עטייף". אני אישית לא אהבתי את מתכוני האטייף שמציעים ברשת, לכן אני מביאה לכם את המתכון המשפחתי שלנו. בינתיים - תיהנו!
לבלילה:
חצי קילו קמח (2.5 כוסות).
שקית שלמה של אבקת אפייה.
כף שמרים יבשים.
קורט מלח.
3 כוסות מים.
הכמות: כ- 15 אטייף מתוקות.
למילוי:
200 גרם אגוזים.
חצי כוס סוכר.
חצי כפית קינמון.
50 גרם חמאה מומסת.
לסירופ:
1.5 כוסות סוכר.
2 כוסות מים.
5 טיפות מי ורדים (אופציונאלי).

שמים בקערה את הקמח, המלח, השמרים ואבקת האפייה ומערבבים. מרתיחים קומקום ושופכים בקערה נפרדת, מוסיפים מים בהברז כדי ליצור מים חמימים (מים קרים או חמים מדי פוגעים בתפקוד השמרים).
מוסימים את המים בהדרגה עד להיווצרות בלילה די נוזלית (כמו בלילה של פנקייק). אני מערבבת את זה בידיים ולבסוף מסננת את זה לקערה אחרת כדי ליצור בלילה חלקה וחסרת גושים.

שימו לב למרקם, ממש כמו של פנקייק. מניחים בצד לתפיחה של חצי שעה בערך. (לא חייב לכסות בניילון נצמד)

בינתיים מתרכזים במילוי. קוצצים אגוזי מלך בצורה גס ומכניסים לקערה ביחד עם שאר התבלינים והחמאה המומסת. מערבבים היטב היטב ומשאירים בצד עד שיגיעו תפקידו.

הנה עברה וחלפה לה חצי שעה ואנחנו מתחילים ל"טגן" את האטייף. בעזרת נייר סופג מורחים מעט שמן צמחי על מחבת על אש בינונית, שופכים כמות קטנה-בינונית של הבלילה ולא נוגעים!!! הסוד הוא לתת לאטייף את החופשיות שלהן. לא לגעת ולא להזיז.

שימו לב מה קורה לאטייף לאחר כחצי דקה. בועות אוויר מחוררות את האטייף.

התוצאה הסופית! חובה להשאיר את האטייף לחים ולא לייבש אותם לגמרי, אל תשכחו שאנחנו הולכים לסגור אותם והלחות תשמש לנו כדבק. וזאת, אגב, הסיבה למה לא הופכים אותם.

שימו לב למרקם האוורירי. ממממ, אני מוכנה לאכול את זה כבר ככה!
הערה חשובה: יש להניח להצטננות לפני הכנסת המילוי, אחרת האטייף תתפרק. וחבל.

אופן המילוי פשוט מאוד. מקפלים את האטייף כך שהצד החיצוני הוא הצד שנגע במחבת ולא הצד המחורר והלח, סוגרים קצה אחד בגובה של בערך ס"מ אחד (שימו לב לתמונה למעלה), שמים שתי כפיות או כפית וחצי ממילוי האגוזים, ואוטמים הרמטית (!) את שאר הסהרון שלנו עד לקבלת התוצאה הזאת:

קל, נכון? אין בעיה. ממשיכים.

מכינים את הסירופ בעזרת שילוב החומרים ועל אש גבוהה מרתיחים הכל למשך 5-8 דקות. אגב, אני ממליצה בחום להוסיף את מי הורדים אשר יעניקו לסירופ טעם וריח נהדר!
מניחים בצד לצינון ובינתיים מחממים מחבת ולתוכה שופכים שמן בנדיבות (כשאני אומרת נדיבות אני מתכוונת לס"מ-ס"מ וחצי בערך).
את האטייף המוכנים למחצה שלנו אנחנו מכניסים אל תוך השמן החם ובדיוק כמו בשניצל, מחכים שיקבל גוון זהוב עמוק. בסיום הטיגון מעבירים לצלחת עם נייר סופג על מנת להיפטר משומנים עודפים. לאחר מכן מעבירים לצלחת הגשה.
עכשיו כשהסירופ התקרר, בעזרת כף בוזקים אותו מעל האטייף (אפשר גם לטבול אחד-אחד בתוך הסירופ) החמים ומגישים!
הערה: לא לשפוך סירופ חם על אטייף חמים, או לחילופין לא לשפוך סירופ קר על אטייף קרים. זה תמיד או-או.

קחו ביס ותבינו כמה שזה טעים!!! בהצלחה חברים, ושיהיה לבריאות. 