
השקשוקה המצוינת הזאת היא חגיגה אמיתית של טעמים ומרקמים. עבורי היא מהווה את הארוחה האולטימטיבית לארוחת בוקר שבת, עם חלה בצד או חצי פיתה חמה. הטעם מצוין, הריח משגע, ואם לרגע תהיתם - לא, זה לא דורש הרבה עבודה וזה הרבה פחות מפחיד ממה שזה נראה. למעשה, זה לא מפחיד בכלל. לכו לפי ההוראות ואני מבטיחה לכם ארוחת שבת פצצתית ומשביעה. יאמי!
המצרכים לשקשוקה:
3 עגבניות אדומות בגודל בינוני.
3 שיני שום קצוצות דק.
5 ביצים (אפשר גם 6).
1 בצל בינוני.
1 כף פפריקה.
1 כפית בהרט עיראקי.
חצי כפית כורכום.
4 כפות שמן זית.
מלח לפי הטעם.
מעט פלפל שחור גרוס.
אופציונאלי: 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ.
הכמות: 5-6 מנות מקסימות.

מתחילים עם הרוטב. בסיר בינוני מחממים את השמן ושמים בו את הבצל הקצוץ, השום ואם בא לכם חריף, אז גם את הפלפל הירוק. מטגנים למשך דקה או שתיים ומוסיפים את העגבניות, אותם יש לקצוץ לחתיכות בינוניות-קטנות.
מתחילים לתבל: שמים את הבהרט, המלח, הפפריקה, הכורכום (לא לוותר עליו!) והפלפל הגרוס ועוטפים איתם את תכולת הסיר היטב-היטב.

מוסיפים כוס מים-כוס וחצי ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות.

מוסיפים את הביצים, ועל אש נמוכה מאוד מכסים את הסיר ומבשלים עוד 20 דקות או עד שהביצים מתבשלות.

כמו שאתם יכולים לראות, לאחר חצי שעה של בישול לא יהיה לכם צל של ספק לגבי אם זה יצא טעים או לא. הריח מתפזר בבית והטעם... אחח. מדהים.
שיהיה לכם לבריאות, חברים! 