
עוגיות נפלאות שהולכות מצוין לצד חלב על-הבוקר, או קפה, או כל דבר אחר. קלות להכנה, טעימות עד מוות, זולות ומקסימות. אני הבנתי שיש שני סוגים של עוגיות שוקולד צ'יפס, רכות או פריכות. וזה תלוי בהרבה דברים. אני אישית אוהבת אותן פריכות, לכן הקטנתי את גודלן ואפיתי יותר זמן. שימו לב למצרכים, מצויין שיש להשתמש ב-200 גרם חמאה. עצה שלי - לא להוריד מהכמות הזו. ניסיתי את המתכון הזה כבר לא מעט פעמים וכשהשתמשתי ב-150 ג' העוגיות פשוט יצאו נוראיות. אז אל.
מה אתם אומרים, שנתחיל?
לבצק העוגיות:
200 גרם חמאה רכה.
2 כוסות קמח.
2 ביצים.
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה.
1 כוס סוכר לבן.
1/2 כוס סוכר חום.
2 כפיות תמצית וניל.
300 ג' שוקולד צ'יפס ( כלומר - חבילה שלמה).
הכמות: 25 עוגיות מקסימות.

בקערת מיקסם עם וו גיטרה (או בקערה ידנית עם כף עץ) שמים חמאה ושני סוגי סוכר עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה. התהליך לוקח משהו כמו 3 דקות. ערבבו היטב.

מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה יחד עם תמצית הוניל ומערבבים היטב. מוסיפים ביצה אחת וברגע שהיא נעלמת בתוך התערובת מוסיפים את השנייה. מדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומנקים את הדפנות. מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת לקקן כמה שפחות. לסיום, מוסיפים את השוקולד צ'יפס (כמו שאתם רואים, חבילת השוקולד צ'יפס שלי לא הספיקה ולכן נאלצתי לאלתר עם מה שהיה באותו זמן. אבל יצא טעים, וזה מה שחשוב).
מילה על השוקולד צ'יפס: אני אישית לא אוהבת שוקולד מריר, לכן השוקולד שלי היה חלב, ולא מריר. אני יותר ממליצה להשתמש בשוקולד חלב (אגב, אפשר פשוט לקנות חבילה של 300 גרם, מהמשטחים, ולקצוץ את השוקולד דק-דק והופה, יש לכם שוקולד צ'יפס).

בעזרת כף שמים את החיילים שלנו על גבי מגש האפייה, מחכים לתנור שיתחמם ל-180 מעלות. בינתיים משטחים אותם מעט על גבי המגש. יש להניח אותם במרווחים די גדולים כיוון שקוטר העיגול גדל ומתרחב בזמן האפייה, ולא, לא בא לכם על עוגיות דבוקות.
אם נשארו לכם שוקולדים מיותרים, פזרו מעט שוקולד צ'יפס גם מלמעלה לפני האפייה.

מכניסים לתנור ואופים במשך 10 דקות או עד הזהבה קלה ומוציאים לצינון. כאשר מוציאים אותן מהתנור, העוגיות עדיין רכות למגע, אך הן מתייצבות כשהן מתקררות. לא לדאוג.
אוכלים בהנאה! בתיאבון! 
המתכון הבא: קינוח אטייף עשיר ומתוק! עוד לא ראיתם כלום.