לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


מתכונים ממטבחה של בשלנית חובבנית.

Avatarכינוי: 

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2013    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

מאפינס דבש חלוֹמי.



תמיד שנאתי עוגות דבש. אהבתי דבש, אל תטעו, אבל לא כשזה בא בצורת עוגה. משהו במרקם ובטעם לא הרגיש לי טעים ונכון, זה היה או יבש מדי או דביק מדי, והטעם לא הרגיש לי כמו דבש בכלל. עד שהכרתי את העוגה הזאת. מדובר בעוגה עסיסית וטעימה, מלאה בטעם עשיר ומפנק, אני אישית אוהבת את העוגה ביום למחרת לאחר שהות במקרר, כך טעמי העוגה מתחזקים פי 10 והעסיסיות שמתלווה לכל העניין נותנת תחושה נפלאה לצד איזה כוס נס-קפה. את העוגה ניתן להכין כעוגות אישיות וכעוגת אינגליש קייק אחת גדולה, ההבדל הוא בזמן האפייה.

סקרנים? בואו נתחיל:

 

לבלילת העוגה: 

1 כוס קמח תופח.

2 ביצים גדולות.

1/2 כוס סוכר חום.

1/2 כוס דבש.

3/4 כוס שמן.

1 כפית קינמון.

הכמות: 11 עוגות אישיות או עוגה אחת בתבנית אינגליש-קייק.


 

מתחילים עם החומרים ה"רטובים" - שוברים את שתי הביצים ומתחילים בהקצפה כ-15 שניות ותוך כדי מוסיפים את הסוכר החום וממשיכים בהקצפה עד לקבלת תערובת תפוחה ויפה. עכשיו אתם בטח שואלים את עצמכם למה דווקא סוכר חום, מה רע בלבן? אז האמת שלבן זה בכלל לא רע, ואתם יכולים בכיף לחלק חצי לבן וחצי חום, או אפילו להשתמש בסוכר לבן בלבד, העניין הוא שסוכר חום נותן לנו יופי של צבע לעוגה, טעם קרמלי שונה, מה גם שהוא פחות מתוק מסוכר לבן. שימו לב שיש לנו את המתיקות הענקית של הדבש (!), ולכן על מנת שלא תצא לנו עוגה מתוקה-שבא-לי-למות אנחנו ממתנים את זה בעזרת הסוכר החום. ואם בריאות עושה לכם את זה, אז: סוכר חום הרבה יותר בריא מסוכר לבן. עכשיו השתכנעתם?

 

ממשיכים בהקצפה ומוסיפים את הדבש, מערבבים היטב, ותוך כדי ערבוב מוסיפים בזרם איטי את השמן. ומקציפים. לא לשכוח לערבב כל הזמן.
עוברים לחומרים היבשים, שזה כלום בעצם: קמח וקינמון. מערבבים היטב ולאחר מכן מוסיפים את קערת החומרים הרטובים על קערת החומרים היבשים ובעזרת לקקן או כף עץ פשוטה מערבבים לכדי תערובת אחידה. יש לזכור שלא לערבב יותר מדי את הבלילה.



 

מחממים תנור ל180 מעלות, מוזגים לתבניות ונותנים דפיקה קלה כדי לפוצץ בועות אוויר.



 

אופים כ15 דקות (אם מדובר בתבניות אישיות) וכ 35-40 דקות אם מדובר בתבנית אינגליש-קייק.

טיפ קטן: ממליצה בחום לצפות את העוגה לאו דוקא בציפוי דבש, אלא בציפוי מייפל, שנותן טעם מיוחד לעוגה וטעים הרבה יותר מהדבש.

 

בהצלחה ושיהיה לכם בתיאבון! סבבי

נכתב על ידי , 25/10/2011 17:54   בקטגוריות מתוק ומושחת, עוגות, מתוקים וחגיגיים  
12 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של בשלנית חובבנית ב-12/12/2011 23:04
 




דפים:  
46,633

© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לבשלנית חובבנית אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על בשלנית חובבנית ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)