לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


מתכונים ממטבחה של בשלנית חובבנית.

Avatarכינוי: 

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2010    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
11/2010

סופגניות קלאסיות.



חנוכה הגיע ואיתו גם הסופגניות הקלאסיות שכולנו אוהבים. כל כך קשה לעמוד בפניהן כשהן מחייכות אליך ככה בעונג. כולם נכנעים בסופו של דבר, נותנים ביס והפה מתמלא שמחה ואושר. תודו. 

בשנים האחרונות הסופגנייה עברה שדרוגים משודרגים, ואפילו את הריבה הקלאסית אפשר למצוא מחוץ לזירה לטובת חלבה או שוקולד כזה או אחר. אבקת הסוכר מלמעלה כבר מזמן לא האופצייה היחידה, אליה הצטרפו גם השוקולד, ריבת החלב, חלבה, קרמים בטעמים שונים וסוכריות (אני נתקלתי גם בפוקפורן מסוכר מעל ציפוי חלבה). 

כיום כבר כמעט והפסיקו להכין אותם בבית ומי שמעז נחשב לבשלן מדופלם, דבר שהוא לא נכון בעליל. אז אני העזתי, ולא, אין לי תעודה של קונדיטורית מוכשרת, ובכל זאת הצליח לי כך שאין שום סיבה שזה לא יצליח גם לכם.

מומלץ לעצב את הסופגניות קטנות וכך להנות מהן בלי יסוריי מצפון.

 

לבצק:

3 כוסות קמח מנופה.

כף שמרים יבשים (או קוביית שמרים טריים).

4 כפות סוכר.

1 כפית מלח.

2 ביצים.

3 כפות שמן.

2 כפיות ברנדי (לא חייב).

1 קליפת לימון או תפוז מגורדת (לא חייב).

1-3/4 כוסות מים.

1 כפית תמצית וניל.

הכמות: כ- 15 סופגניות קטנות.

 

לטיגון:

שמן קנולה. (לא שמן זית!)

 

לציפוי:

אבקת סוכר.

ריבה.



מניחים בקערת מיקסר את הקמח, השמרים והסוכר. אני לא עשיתי את זה במיקסר כי פשוט לא יכולתי לוותר על הלישה של הבצק, אם אתם רוצים לעשות את החיים שלכם קלים לכו על המיקסר (תשתמשו בוו לישה, כמובן), ההחלטה היא שלכם.

מערבבים קלות עד להעלמות השמרים בקמח ורק אז מוסיפים את המלח (המלח פוגע בתפקוד השמרים).



 

שברו ביצים אל תוך כוס (כדי לבדוק שהיא בסדר מבפנים ולא לקחת סיכון) והוסיפו אותם אל תוך הקערה יחד עם כל שאר החומרים. אגב, אם החלטתם לגרד פנימה קליפת לימון אני ממליצה לשטוף אותו טוב טוב בזרם מים חמים וסקוץ'. כן כן, ממש כמו שטיפת כלים. טריק נורא נבזי של רשתות המזון הוא לרסס את הלימון או התפוז בשעווה כדי שיראה טוב יותר, כך שאם אתם מגרדים אותו ככה סתם בלי שטיפה אתם בעצם אוכלים קליפת לימון עם שעווה. בעע. לא טעים.


 

הבצק (עדיין ללא המים) יהיה פירורי ולא מאוחד. קצת כמו בצק פריך, רק שכאן הוא לא מתאחד בסוף והוא נואש לכוס מים.

את המים שופכים בהדרגה. התוצאה הסופית צריכה להיות בצק חלק ואחיד. מתחילים בחצי כוס, ולאט לאט מוסיפים עוד מים, עד שמגיעים לתוצאה המתבקשת. אם הבצק שלכם דביק (אני מתכוונת ללישה ידנית) תוציאו אותו ותתפרעו על משטח רחב ומקומח. הוא יסתדר מעצמו. לממוקסרים - הבצק מוכן כשהוא ניתק מדפנות המיקסר. 

עכשיו רק נותר להעביר לקערה, לאטום בניילון נצמד ולהתפיח את הבצק במשך שעה-שעה וחצי.



 

לאחר שהבצק הכפיל את גודלו הגיע הזמן ליצור כדורים. כמו שאמרתי בהתחלה, מומלץ ליצור כדורים קטנים ולחסוך את כל הקלוריות של סופגנייה גדולה.

סדרו אותם על מגש ברווחים די גדולים והתפיחו כ-20 דקות.


 

חממו שמן לטיגון עמוק על הגז הכי קטן בכריים שלכם ותחליקו כמה סופגניות פנימה כשהצד התפוח כלפי מטה (כך הם יתפחו גם בצד התחתון). כסו את הסיר וטגנו כדקה על האש נמוכה. מסירים את המכסה, מטגנים חצי דקה נוספת והופכים את הסופגנייה לצידה השני בלי לכסות את הסיר (הדבר ייצור את הפס הלבן מסביבן).

מוציאים את הסופגניות לנייר סופג, ממלאים בריבה בעזרת שק זילוף או מזרק ובוזקים מעל אבקת סוכר.

 

חג שמח מתוק וטעים. סבבי

נכתב על ידי , 29/11/2010 17:21   בקטגוריות מתוקים וחגיגיים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

46,633

© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לבשלנית חובבנית אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על בשלנית חובבנית ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)