
הפעם הבאתי לכם מתכון מסורתי מצרפת. חברה צרפתייה שלי הסכימה לפצות את פיה (מיותר לציין שליבי התמלא אושר) ולגלות לי את המתכון הסודי. את הקרפ ניתן להכין בהמון וריאציות שונות. החל מתוספת בירה לבלילה עצמה למען אווריריות הקרפ, ועד למילוי של חמאת בוטנים (טוויסט אמריקאי), נתקלתי גם במילוי פירות יער וקצפת. ריבה, בקיצור. כמו שאתם רואים, יש הרבה אפשריות והמתכון פתוח לתוספות מיוחדות. אז אל חשש! קדימה לעבודה.
לבצק הקרפ:
2 ביצים.
2 כוסות חלב.
1 כוס קמח.
1 כף שמן (או 30 גרם חמאה).
2 כפות סוכר.
1 כפית תמצית וניל.
הכמות: כ-8 קרפים טעימים.
למילוי:
שוקולד.
חמאת בוטנים.
ריבה.
ריבת חלב.
חלבה.
קצפת (כתוספת בצד).
שמנת חמוצה (כתוספת בצד).

מתחילים עם קערה, אליה מוזגים את השמן (או לחילופין את החמאה הרכה או המומסת, זה לא משנה). אני אוהבת להשתמש בחמאה רכה ולא מומסת כי אחרי זה בקלייה החמאה, כביכול, נפתחת ומעניקה טעם משגע ומענג לקרפ. אבל זו דעתי, כמובן. אפשר הכל מהכל.
מוסיפים לחמאה את הביצים, תמצית הוניל, החלב והקמח. (שימו לב: עדיין לא הגיע תור הסוכר).

ערבבו היטב היטב.

הוסיפו את הסוכר. רואים את הגושים הלבנים הקטנים-קטנים בתערובת. זאת החמאה. יאם!

ערבבו שוב פעם טוב-טוב כדי להכניס אוויר לבלילה.
חממו מחבת ושפכו לתוכה שמן/חמאה ומרחו בעזרת נייר סופג. צקו לתוכה מצקת אחת מהבלילה והזיזו את המחבת בתנועות סיבוביות כדי לפרוס את הבלילה על פני מרבית השטח.

השחימו קלוֹת את הקרפ משני הצדדים. כמו כאן בתמונה.

מרחו בכל תוספת שתבחרו. אני הלכתי על הקרפ המסורתי שמילוי שוקולד. שמעתי שחמאת בוטנים זה מעולה. לא ניסיתי עדיין.

קפלו את הקרפ ותתחילו לאכול! ושיהיה לכולנו בתיאבון. 