לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


מתכונים ממטבחה של בשלנית חובבנית.

Avatarכינוי: 

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    פברואר 2011    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
2/2011

עוגיות טחינה נימוחות.



לפעמים מתעוררים בי דחפים שגורמים לי לרצות באותו רגע משהו מתוק ונימוח לצד כוס תה גדולה וחמה. ככה זה עובד, איך שדחפים משתלטים לי על חוט המחשבה ואני מוצאת את עצמי גוררת את רגליי למטבח, מאלתרת מתכונים.

עוגיות הטחינה האלה הן רשמית האלתור הכי מוצלח שלי. להבדיל מפעמים אחרות, שבהן משהו היה חייב להיות חסר, הן יצאו פשוט מושלמות! כל כך טעימות, נמסות בפה, מריחות נפלא וממכרות בטירוף.

ממליצה בחום!

 

לבצק העוגיות:

2 כוסות קמח לבן.

100 גרם חמאה מומסת.

חצי כוס טחינה גולמית.

1 כוס סוכר (חום, לבן או חצי-חצי).

1 כפית תמצית וניל.

1 כף שמן לעסיסיות.

הכמות: כ-20 עוגיות.



 

מערבבים את כל מצרכי הבצק בקערה אחת. מתחילים בחמאה, אותה ממיסים במיקרוגל, וממשיכים לקמח וכל שאר המצרכים.

לגבי הסוכר - יש הבדל בטעם בין סוכר חום ללבן. האישיו פה הוא שלא חייב לשלב את הסוכר החום ואפשר להשתמש רק בלבן, אבל כאמור - זה טעים מאוד לשלב בין שני הסוגים.


 

מחממים תנור לחום בינוני (170-180 מעלות) ומתחילים:

יש, כמובן, כמה אפשרויות לעיצוב הבצק. את יכולים ללכת על עיגול רגיל או סהרון כמו שאני עשיתי. כדי ליצור את צורת הסהרון לוקחים כמות של בצק (בגודל כדור פינג-פונג) ומגלגלים תוך כדי הפעלת לחץ קל מאוד בין שתי כפות הידיים. הפעמים הראשונות יתפקששו מעט, אבל אל תוותרו, בעוגיה החמישית זה כבר יזרום לכם. 

 

מכניסים לתנור ל8-10 דקות, תלוי בעוצמת התנור שלכם. העוגיות אמורות לקבל הזהבה קלה ולא יותר מזה. תזהרו. 

 

 

יום מתוק לכולם. בתיאבון! קריצה

נכתב על ידי , 22/2/2011 13:10   בקטגוריות עוגיות  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של בשלנית חובבנית ב-8/3/2011 12:44
 



לדף הבא
דפים:  

46,633

© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לבשלנית חובבנית אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על בשלנית חובבנית ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)