לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


מתכונים ממטבחה של בשלנית חובבנית.

Avatarכינוי: 

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2011    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
4/2011

נשנושי חומוס ישר מהתנור



כן, אני יודעת, אתם בטח חושבים לעצמכם "מה היא נותנת לנו מתכונים שאין סיכוי שנכין, הא? שתביא משהו כייפי, טעים, משהו כזה שאפשר אפילו לתת לאורחים או לנשנש באמצע משחק של ריאל מדריד עם בקבוק בירה בצד". אז זהו, שאפשר וחצי. המתכון הזה כל כך קל שאפילו הרווקים המתוסכלים הכי גדולים יצליחו להכין אותו. כל מה שצריך הוא בסך הכל שקית, קופסת שימורים של חומוס ושפע תבלינים. גרגירי החומוס הקטנים יוצאים פריכים כל כך, מלאים בטעמים, וממכרים בטירוף.

אז מה אתם אומרים, חבריי הטבחים, שנתחיל להכין? 

 

1 פחית שימורים של גרגירי חומוס (בשום אופן לא גרגירי חומוס יבשים משקית!!!).

3 כפות שמן זית.

1 כף כמון.

1 כף פפריקה מתוקה.

חצי כפית-כפית מלח.

פלפל שחור לפי הטעם. 

1 כפית בהרט (לא חובה).

הכמות: בערך כמו קערה קורנפלקס.


 

מסננים את החומוס היטב היטב היטב מהמים בהם שהה בפחית.


 

מכניסים את החומוס לתוך שקית. אני השתמשתי בשקית קוקי כדי למנוע פאשלות, אבל אפשר להשתמש גם בשקיות מהסופר בלי בעיה. אגב, כל העניין עם השקית לא חייב להתבצע. אפשר לשים את גרגירי החומוס בתוך קערה, לזרוק פנימה את התבלינים, לערבב ולשים בתבנית. מה שכן, השקית חוסכת לנו כלים מיותרים ולכלוכי ידיים, אז אם אתם שואלים אותי - לכו על שקית.

 

לגבי השמן, אני ממליצה לשים 3 כפות, אם אתם לא יכולים להרשות לעצמם אפשר להסתפק בכף אחת, שזה המינימום. השמן משחק תפקיד חשוב: הוא זה שהופך את כל העסק לפריך וטעים.




זהו, בעיקרון. מחממים תנור לחום של 200 מעלות, פורסים את הגרגרים בשכבה אחידה על תבנית עם נייר אפייה וממתינים שהתנור יתחמם היטב.


 

אופים למשך 15-20 דקות עד שהם שחומים וקריספיים, אבל כמובן שלא יותר מדי. המנעו מתקלות.

מצננים מעט ומגישים!

 

*המתכון נכתב בהשראת הבלוג של חני הראל, בו נתקלתי במתכון דומה ונזכרתי שגם לי יש מתכון פרטי דומה לזה.

 

בתיאבון. סבבי

נכתב על ידי , 16/4/2011 17:16   בקטגוריות כללי  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של בשלנית חובבנית ב-27/4/2011 12:45
 





46,633

© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לבשלנית חובבנית אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על בשלנית חובבנית ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)