
אין כמו שווארמה ביתית שחוסכת לנו גם כסף וגם שומנים מיותרים. מתכון קל ופשוט להכנה, מהיר והכי חשוב - טעים!!! הבשר נותר עסיסי ומשגע, וביחד עם הטחינה הטעימה מדובר בשילוב שיוצר קרנבל בפה. המתכון הוא של אמא שלי, היא הכינה ואני צילמתי. עבודת צוות לעניין ממש. זה מתכון שחביב עלי במיוחד, וניתן גם להשתמש בנתחי חזה עוף או בפרגיות (עדיף פרגיות) אם לא רוצים להשתמש בבשר הודו. בכל מקרה או מקרה, אני ממליצה בחום ובלהט להשתמש בבשר הודו. למתחילים: הימנעו מחזה עוף כי יש לו נטיה להפוך לסיבי ויבש בצורה מהירה אם לא שמים לב.
טוב, ידידיי, שנתחיל?
לשווארמה:
חצי קילו בשר הודו/פרגית.
1 כף תבלין לשווארמה.
1 כף כורכום.
1 כף בהרט.
מעט אבקת שום.
מלח לפי הטעם.
2-3 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות.
הכמות: כ-5 כריכים גדולים.
לטחינה:
חצי כוס טחינה.
מיץ מלימון שלם.
מלח לפי הטעם.
מעט מים.
פטרוזליה קצוצה (אופציונאלי).
1-2 שיני שום (אופציונאלי).

חותכים את הבשר לרצועות (עדיף בגודל בינוני) ומעבירים לקערה אחת. אם נותרו לכם בפריזר חתיכות של שומן כבש מה"על-האש" שעשיתם לפני שבוע ושמרתם את השומן (שומן טרי, לא כזה שצליתם כבר), הוסיפו אותו לערימה. לא צריך הרבה, רק קצת, בשביל הטעם. מי שלא אוהב לא חייב, ברור.

מתבלים בתבלינים ומערבבים היטב עד שכל הרצועות מכוסות בתבלינים. מכניסים למקרר לשעה. לממהרים: חצי-עשרים דקות יספיקו, אבל כמובן, כמה שיותר - יותר טעים.

מוציאים מהמקרר ושמים את הרצועות במחבת ללא שמן בכלל. הבשר יגיר את נוזליו ויהיו לכם המון המון המון נוזלים במחבת. חבל על השומן המיותר, באמת.
ערבבו על אש בינונית-גבוהה עד שהבשר משנה את צבעו לאפור ובעצם אפשר לכבות את האש. אם אתם רוצים, אגב, את השווארמה שלכם עם בצל (אני לא הוספתי) אז חותכים כמה בצלים לפני הוספת השווארמה ומוסיפים אל המחבת. במקרה הזה תצטרכו להוסיף מעט (3-2 כפות) שמן זית כדי שהבצלים ייטגנו היטב. לאחר מכן מוסיפים את הרצועות ומטגנים.
היזהרו שלא לייבש אותם. אתם מוזמנים לטעום חתיכה אחת ולראות מה המצב. הבשר אמור להיות רך ועסיסי.

אם אתם אוהבים טחינה ורוצים להכין, אז בבקשה: מערבבים טחינה גולמית עם מיץ לימון ומעט מים עד לקבלת תערובת דלילה. מוסיפים מלח ושום אם תרצו. אני אישית ממליצה מאוד להוסיף גם פטרוזיליה קצוצה. אבל שוב, הכל עניין של טעם.

הסנדוויץ' המוכן. חומוס בתחתית, שווארמה, סלט חצילים של אמא והטחינה שהכנו. מממממ, כמה שזה טעים!

בהצלחה ובתיאבון חברים, שיהיה לכולנו לבריאות. 
המתכון הבא: עוגת ג'לי ערבית (כָבִּיסַא). חכו כשתראו אותה!