לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


מתכונים ממטבחה של בשלנית חובבנית.

Avatarכינוי: 

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2011    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
6/2011

עוגת ריבת חלב בחושה.



מי לא מכיר את הימים העמוסים האלה, שבסופם אתם מחפשים משהו מתוק לאכול, רק מה הבעיה? אין. אין כלום. לא במקרר ולא בארון, ולא, גם לא במגירות. הנה לכם מתכון מנצח של עוגת ריבת חלב מתקתקה ומשגעת, עסיסית וכמובן טעימה. המצרכים פשוטים, ההכנה מהירה, תהיה לכם עוגה בבדיוק 35 דקות (כולל אפייה). כל אחד יכול להכין אותה והיא לא דורשת תארים מטבחיים מיוחדים, רק שתי ידיים ומצרכים.

העוגה עצמה טעימה גם כשהיא חמה וגם כשהיא קרה, ואם תגישו אותה לאורחים הם עוד עלולים לחשוב שהיא קנויה. תאמינו לי, עוגה פשוט מעולה!  

מי שלא מכין, מפסיד. מתחילים: 

 

לבלילת העוגה:

2 כפות גדושות של ריבת חלב. 

3/4 כוס סוכר.

125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי מיכל).

2 ביצים.

1 כוס קמח תופח.

1 כפית תמצית וניל.  

 

לקישוט (אופציונאלי): 

3 כפיות גדושות שוקולד נוטלה (ישר מהצנצנת). 

אגוזי ברס (אגוזי לוז מרוסקים ומקורמלים, ניתן להשיג בחנויות המתמחות).

פקאנים ואגוזי מלך שבורים לחתיכות גסות.

הכמות: עוגה אחת מקסימה בתבנית אינגליש קייק.

 

בקערה שמים את ריבת החלב. אם היא קשה (בגלל ששהתה במקרר) שולחים לבערך 10 שניות למיקרו והיא תתרכך. אליה מוסיפים את הסוכר, תמצית הוניל והביצים. מערבבים בעזרת מטרפה היטב היטב.

מצרפים את השמנת המתוקה וממשיכים לערבב עד לקבלת בלילה תפוחה ויפה.

 

מוסיפים את הקמח בבת אחת ובעזרת לקקן מקפלים את הקמח פנימה אל הבלילה. ברגע שנעלמו חלקיקי הקמח מעיניכם מפסיקים את הערבוב ומניחים לבלילה בשקט. ערבוב מינימלי, כמה שפחות - יותר טוב.  

 

יוצקים לתוך תבנית אינגליש קייק ומעל מפזרים את התוספות הרצויות. אני בחרתי שלא להוסיף את האגוזים אלא לשים רק שוקולד נוטלה. השוקולד שוקע לתחתית ומבצבץ מעט מלמעלה, לאחר האפייה בעת החיתוך ניתן יהיה לראות (ולטעום) את השוקולד יחד עם ריבת החלב, והשילוב, טוב, אני לא צריכה להסביר ולתאר כמה שהוא מדהים. 

 

שולחים לתנור לחום של 170 מעלות (לא יותר!!!) למשך 30-35 דקות. לי זה לקח בדיוק 30 דקות, קחו לכם טיימר ל-25 דקות, תראו מה המצב ואם זה עדיין לא מוכן קחו טיימר לעוד 5 דקות ותבדקו שוב. קחו בחשבון שלכל אחד יש עוצמת תנור שונה, אפיית-יתר הוא אחד הגורמים לעוגה יבשה. חבל. 

 

שימו לב לכמה שהיא עסיסית ולחה. ככה העוגה שלכם צריכה להיראות.

העוגה עצמה, אם אתם שואלים את עצמכם, נשארת עסיסית ומדהימה גם ביום שלמחרת בשמירה במקרר.

 

בהצלחה ושיהיה לכם לבריאות אנשים יקרים! סבבי

 

*הודעה חשובה: אני נוסעת בקרוב לביקור משפחתי ולכן אעלם למספר לא מועט של ימים (זאת הסיבה גם שלא כתבתי ספויילר למתכון הבא). אני לא בטוחה ולא מבטיחה כלום, אבל אם ייצא לי לצלם אני אעלה מתכונים ואפילו אדאג לבקר במסעדות ולהמליץ לכם על הטובות ביותר (עם תמונות, כמובן!). קריצה  

אל תספידו אותי, אני עוד אחזור, ובגדול!!!

נכתב על ידי , 18/6/2011 17:43   בקטגוריות עוגות, מתוק ומושחת  
25 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של הודיה ב-9/12/2012 18:31
 



לדף הבא
דפים:  

46,633

© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לבשלנית חובבנית אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על בשלנית חובבנית ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)