לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


מתכונים ממטבחה של בשלנית חובבנית.

Avatarכינוי: 

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2011    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
9/2011

עוגת המייפל של אמא.


קבלו עוגה מיוחדת ליום עסוק, כזה שאין בו זמן לנשום ובכל זאת בא לכם משהו מתוק וטעים. העוגה הזאת נורא פשוטה להכנה ובלי הרבה סיבוכים. המצרכים, אתם יכולים לנחש, עולים גרושים בודדים. בקיצור, אין פה מקום לתירוצים, אתם חייבים לנסות אותה!

לעוגה ניתן להוסיף כל תוספת שרק תרצו, במקור זה אמור להכיל אגוזי מלך חתוכים גס, אבל אני קצת אילתרתי והשתמשתי בריבת חלב שריככתי מעט במיקרוגל ו"טיפטפתי" מעל העוגה לפני ההכנסה לתנור.

סקרנים? בואו נתחיל: 

 

לבלילת העוגה:

2 ביצים.

2/3 כוס סוכר.

3 כפות סירופ מייפל.

1/2 כוס שמן.

1 כוס קמח תופח.  

הכמות: עוגה אחת בתבנית אינגליש-קייק.


 

מתחילים עם הביצים והסוכר, אותם מכניסים יחד לקערה בעזרת מטרפה מאחדים הכל עד לקבלת תערובת תפוחה ויפה. מה שכן, נסו שלא לערבב יותר מדי. ברגע שהתערובת קיבלה קצת גובה תמשיכו הלאה, לא להתעסק בזה הרבה. מיד לאחר מכן מכניסים את סירופ המייפל וטורפים עד שהוא נעלם לנו בתערובת.


 

מוסיפים את השמן ומערבבים היטב כדי לדאוג לאיחוד מלא של השמן עם תערובת הביצים הסוכר והמייפל. שוב, בלי להגזים, זה לוקח משהו כמו חצי דקה ואפילו פחות. אין סיבה שתערבבו את זה במשך 5 דקות כמו מטורפים. חבל.

אם החלטתם שאתם רוצים לצרף גם אגוזים - זה השלב.

 

 

השלב האחרון: מוסיפים את הקמח התופח ובעזרת לקקן או כף עץ מקפלים את הבלילה עד להעלמות הקמח. חשוב לא להתעסק עם הבלילה הרבה ולהתמקד בערבוב מינימלי.

 

שופכים את הבלילה לתוך תבנית אינגליש קייק ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 30-35 דקות או עד שהעוגה מוכנה. איך בודקים? בעזרת קיסם.

הציפוי, ועליו אני ממש לא ממליצה לוותר כי הוא מוסיף המון רכות לעוגה, הוא פשוט סירופ מייפל ישר מהבקבוק על העוגה החמה שיצאה מהתנור. לא לשים הרבה, צריך כמות מספקת שתכסה את כל העוגה. מורחים בעזרת כפית.


 

בהצלחה ושיהיה לבריאות חברים יקרים! חיבוק של הסוררת

 

המתכון הבא: מאפינס דבש הישר מגן עדן! ממש בקרוב.

נכתב על ידי , 10/9/2011 13:27   בקטגוריות עוגות, מתוק ומושחת  
25 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של בשלנית חובבנית ב-24/10/2011 15:07
 



לדף הבא
דפים:  

46,633

© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לבשלנית חובבנית אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על בשלנית חובבנית ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)