אתמול כולכם השתגעתם מהתמונות שהעליתי בפייסבוק מערב ההשקה לספר האפיה החדש של מיקי שמו.
היום החלטתי לצ'פר אתכם (באישורו כמובן) ולתת לכם מתכון מהספר במיוחד לראש השנה המתקרב ובא.
בספר כ- 150 מתכונים והם מחולקים לפרקים הבאים: עוגה לשבת, חלות, שבת בבוקר, חגי תשרי, חנוכה, ט"ו בשבט, פורים,
פסח ושבועות. התוצאה: ספר אפייה הכי ישראלי שיש.
בכל פרק משולבים מאפים מסורתיים לצד יצירות ייחודיות של שמו, מתכונים קלים להכנה לצד אלה הדורשים מעט יותר השקעה.
בכל פרק משולב מתכון אחד ללא גלוטן, מתכון אחד ללא סוכר ומתכון מיוחד לאלה שעושים את צעדיהם הראשונים באפייה.
הספר מלווה בצילומים מרהיבים של דן לב (סטיילינג דלית רוסו). שי לי ליפא, מתכונאית מנוסה וקפדנית ומחברת ספרי בישול מצליחה
בזכות עצמה, אחראית על העריכה הקולינרית.
כמיטב המסורת של ספרי "על השולחן" לצד המתכונים מופיעים טיפים והצעות לגיוונים.
קצת מההקדמה לספר שכתב מיקי שמו:
ערבי שבת והימים שלפני החגים הם הכי עסוקים ומרגשים בקונדיטוריה שלנו מאפשרים לי שבוע אחרי שבוע, שנה אחרי שנה,
לעמוד מקרוב על ההעדפות הקהל. אני רואה אילו מאפים נעלמים ראשונים מהמדפים ואילו מתכונים הלקוחות מבקשים לנסות בבית...
הספר הזה הוא תוצאה של תהליך הלימוד המתמשך הזה. העוגות והמאפים שתמצאו כאן הוכיחו את עצמם כלהיטים – בביתי,
בבתים של חברי ובני משפחתי וכמובן אצל הלקוחות שלנו."

עוגת פולנטה עם דבש, תפוזים וצנוברים
לעוגות עם קמח תירס יש מרקם מעט דחוס וגרגרי, ובזה קיסמן.
כאן מיקי שמו מוסיף גם קמח טפיוקה (להשיג בחנויות טבע) לעידון הטעם והמרקם.
מייד בצאתה מהתנור משקים את העוגה בסירופ, וכך היא נשארת עסיסית למשך שבוע.
חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק נמוכות באורך 30 ס"מ:
2 ביצים גדולות (L)
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
2 כפות דבש
1 כפית תמצית וניל אמיתית
150 גרם (1 כוס) קמח תירס
140 גרם (1 כוס) קמח טפיוקה
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן תירס
120 מ"ל (1/2 כוס) מיץ תפוזים
1/4 כוס צנוברים
לסירופ:
200 גרם (1 כוס) סוכר
300 מ"ל (1/4 1 כוסות) מים
קליפה מגוררת דק מ-1/4 תפוז

1. מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה סוכר, מים וקליפת תפוז בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כדקה
עד שמתקבל סירופ שקוף ומעט צמיגי. מצננים לטמפרטורת החדר.
2. מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבניות.
3. מכינים את העוגה: מקציפים ביצים, סוכר, דבש ותמצית וניל בקערת מיקסר כ-5 דקות במהירות בינונית לתערובת תפוחה ובהירה.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים שני סוגי קמח, אבקת אפייה, שמן תירס ומיץ תפוזים ומערבלים לתערובת אחידה.
4. יוצקים לתבניות, מחליקים ומפזרים צנוברים.
5. אופים כ-25 דקות עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
6. יוצקים את הסירופ על העוגות מייד כשהן יוצאות מהתנור.
7. מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד שבוע.
גיוון: מוותרים על הצנוברים ומערבבים בבלילת העוגה 8 תמרים מיובשים מזן מגהול חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ.
והנה קצת תמונות מהיצירות הטעימות שהיתה לי הזכות לטעום בערב ההשקה:

וכמובן שלא וויתרתי למיקי על תמונה משותפת + הקדשה על הספר.
