הפעם אני רוצה לשתף אתכם בסיור יוצא דופן שנטלתי בו חלק. ולמה יוצא דופן? מכיוון שהאוטובוס
שלקח אותי ועוד כמה בלוגרים להתרשם ממלון אמריקן קולוני בירושלים, הגיע עד הקו התפר העדין של מזרח
ירושלים והוריד אותנו שם למה שצפוי היה להתברר שעה קלה אחר כך כארוחה כיד המלך.
ולא שציפינו לפחות ממקום שהיה בעברו ארמון. כן, ארמון אמיתי שנבנה על ידי איזה אפנדי עשיר ממשפחת
חוסיין השייכת לאצולת ירושלים הערבית, ואשר חי לו באושר ובשלווה עם ארבע נשותיו ועשרות חדריו.
השנים עברו, הבעלים התחלפו, החדרים שופצו, והארמון הפך לבית מלון שמתגאה עד היום באורחים כגון
וינסטון צ'רצ'יל, טוני בלייר, ריצ'רד גיר ונו.. גם אני הייתי שם.

המלון, שנחשב למלון הוותיק ביותר בירושלים, עבר גם לאחרונה שיפוץ והרחבה ובמקביל
הושק תפריט חדש למסעדת ערבסק היושבת במלון.
הסיור במלון פתח בפניי דלת לעולמו הקסום של אלאדין. עיצוב מפואר שכזה באמת שלא
יצא לי לראות. השיפוץ הנרחב שמר על הצביון המפואר של המקום כאשר ישן נוגע בחדש,
מקום בו עתיק ומודרני נפגשים בכל פינה ופינה. חשבתי לרגע שהגעתי לאיזה ארמון של
שיך סעודי. בלובי ישנו מוזיאון קטן המספר את סיפורו של המקום מה שמוסיף נופח מרתק
לכל פינה ופינה.

הקרדיט לצילום התמונה שלי עם הבנות שייך לבלוגרית שוש חזן.

הארוחה הוגשה לנו בגינת המלון ומה שקרה מאותו רגע והלאה קשה לתאר במילים.
תארו לכם אין ספור מנות מזרחיות אותנטיות המבושלות ומוגשות על ידי שף המקום
שהחכים להפוך כל אחת מהן למשהו קצת אחר.
בראשונות ניתן למצוא: ספיחה, סשימי טונה עם אבטיח, קרפצ'יו בקר,חזה אווז בשומר ואגסים,
בשר נע עם עגבניות, צימוקים וצנוברים, שרימפס פלאלפל, עוף בגזר, פטה כבד אווז,
פרושטו ואבוקדו. חלק מהמנות לא טעמתי מענייני כשרות אך מה שטעמתי היה נפלא
וצקצוקי החברים לגבי שאר המנות לא הותירו ספק בנוגע לאיכותן.
כל אלה מנות ראשונות די יקרות בסביבות 70-100 שח, אך מדובר במסעדת גורמה
ואין לשכוח זאת.

למנות עיקריות הוגשו:
מח טלה מטוגן בפירורי לחם, טחול ממולא באורז, צנוברים, צימוקים,
שום, פלפלים ועשבי תיבול. (95 שח),
טחול ממולא באורז, צנוברים, צימוקים, שום, פלפלים ועשבי תיבול (90 שח)
בשר בקר או טלה בפטריות בציר צדפות (135 שח)
עלי גפן ממולאים (מנה צמחונית): (104 שח)
חזה עוף וגוואקמולי, מוגש עם ירקות מבושלים(121 שח)
כתף טלה בבישול ארוך עם ירקות מעורבים (145 שח)
ירקות מאודים(70 שח)
תפוחי אדמה אפויים (50 שח)
המנות היו נפלאות בטעמן. עשויות היטב, מתובלות כדבעי, וכל אחת מהן היתה סיפור נפלא
למנה אותנטית ומוכרת שעברה תהפוכות ונפלאות בדרכה אל הצלחות שלנו.


לקינוח הובא לשולחן מגש עמוס בקינוחים נפלאים. חלקם אותנטים כבקלאוות וחלקם מודרנים יותר כטראפלס
ומוס שוקולד.
חדש או ישן, הכל היה כל כך טעים ומענג והיווה סיום מושלם לחוויה המרתקת הזו.
בדרך להסעה חזרה, שמחתי לראות שהחצר עמוסה באנשים שבאו לטעום גם הם ממנות המסעדה. השפה
השולטת היתה אנגלית, מה שהעיד על תיירות פורחת במקום.
עמוסה בחוויות ובטן מלאה חזרתי הביתה למיטתי הצנועה ונפלתי לשינה מתוקה.

מסעדת ערבסק, מלון אמריקן קולוני:
לואי ונסן 1 , ירושלים
טלפון: 057-9443014