כולנו אוהבים מתכונים קלים. ברור שאין כמו מתכונים שמכינים במהירות הבזק ואם אפשר
אז גם שייראו כאילו טרחנו ועמלנו עליהם שעות מרובות. שבוע הפסח, שמגיע כבר אחרי טירוף הניקיונות,
הקניות הבישולים ושאר ההכנות, לא משאיר לנו כבר יותר מדי זמן להתמודד עם יצירות מסובכות מדי
במטבח, ומשימת המשימות היא לגלות איזה מתכון חדש שיטרוף את הקלפים, ושוב יהמם ויפתיע
במקוריות, בטעם ובקלות ההכנה שלו.
אז השיחוק הגדול השנה הוא עם העוגה הזו שהסוד שלה הוא שאת התחתית מכינים מעוגיות
קוקוס מוכנות. מה שמקצר עד מאד את זמן ההכנה ולא פוגע במאום בטעם. להיפך.
הצלחה מובטחת. תהנו.

עוגת באונטי שוקולד מעלפת
החומרים לבסיס: (תבנית אינגליש קייק)
8 עוגיות קוקוס מוכנות (לא מצופות)
50 גרם חמאה מומסת
החומרים לגנאש השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
1 שמנת מתוקה 32%
החומרים לקצפת:
1 שמנת מתוקה 38%
1 כף סוכר
לקישוט – פתיתי שוקולד או שוקולד מגורר
אופן ההכנה:
מפוררים את עוגיות הקוקוס לתוך קערה. מוסיפים את החמאה המומסת,
ומערבבים/לשים בידיים עד לקבלת תערובת אחידה.
משטחים תחתית של תבנית אינגליש קייק.



מכינים את הגנאש (אפשר גם מראש): מבשלים את השמנת על הגז עד לסף רתיחה,
מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים עד להמסה מלאה.
מעבירים לכלי ומכניסים להקפאה לשעתיים. לקירור והתייצבות.
מוזגים את הגנאש על תחתית הקוקוס ומכינים את הקצפת:
מקציפים את השמנת יחד עם הסוכר לקצף יציב ומורחים או מעטרים עם מזלף מעל שכבת השוקולד.
מייצבים במקרר לפחות 8 שעות לפני ההגשה.


המשך חג שמח כשר וטעים!