בעת כתיבת שורות אלו, אני רק יכולה להזכר בעיניים מצועפות על הערב המושלם שביליתי ביום קייצי אחד,
רגע לפני המלחמה, במתחם שרונה החדיש שהולך ותופס את מקומו כאחד ממקומות הבילוי הטרנדים ביותר
באיזור המרכז.
למי שעדיין לא יצא לשמוע על הפרויקט המקסים הזה, אז מדובר בשחזור של המושבה הטמפלרית הוותיקה
"שרונה", שנמצאת ממש מול הקריה בתל אביב, כאשר הרעיון הכללי הוא ליצור מרכז של תרבות, מסחר ובילוי
תוך שחזור מדויק של מבני הטמפלרים המקוריים של המושבה, והפיכתם לבתי קפה, מסעדות, גלריות וחנויות
יחודיות.
אחד ממתחמי הבילוי העיקריים במקום הוא "ליטל איטלי" המציע חווית בילוי ואוכל איטלקי שונה ומגוונת,
באחד או יותר מהמקומות והאמצעים הבאים: טרטוריה, פיקניק, קרנבירה ווינריה, שמטרתה להעניק תחושה של
ביקור באיטליה, ממש פה, באמצע תל אביב.

את ההיכרות הראשונית ערכנו עם "טרטוריה". מטבח איטלקי בניחוח ים תיכוני, המורכב בעיקר מפיצות, פסטות
תוצרת עצמית, דגים ופירות ים. מעבר להיות המקום מסעדה רגילה אשר בה ניתן לשבת ולהזמין אוכל, המקום
מאפשר חווית פיקניק מקסימה ויוצאת דופן, תוך ניצול הפארק הענק והיפיפה השוכן ממש למרגלותיה.
כל שצריך לעשות בכדי לבלות ערב שקט ורומנטי, הוא להכנס למקום, לקחת את אחת מסלסילות הפיקניק המצויות
שם בשפע, ולמלא אותה בכל טוב. הסלסילה מגיעה עם מפה שניתן לפרוס על הדשא ועליה להניח את הדברים
וכן סכום. בקיצור, מתאים גם להחלטה ספונטנית ואין צורך להביא שום דבר מהבית חוץ מאשר את עצמכם.

מהפיקניק ניתן ליהנות 24 שעות ביממה ובנוסף ניתן להוסיף לסלסילה גם קפה, מאפים חמים, לחמים, כריכים, סלטים ויין.
הפיצות שטעמתי היו מצויינות ביותר, ולא פספסתי גם טעימה מהגלידה המשובחת שמציע המקום.

בכדי להכין את הבטן לתחנה הבאה במתחם ליטל איטלי, יצאנו לסיור מודרך רגלי וקצר, אשר בו קיבלנו עוד מידע על
המקום, ערכנו הכרות עם הבתים השונים וסקירה היסטורית של מה היו ומי גר בהם בעבר. אין ספק שזה מרתק ביותר
ולעתים מצאתי את עצמי נודדת במחשבתי למחוזות אחרים ומדמיינת לעצמי את המקום כפי שהיה בעבר.
מתחם שרונה מציע סיורים שונים ומרתקים וגם זו דרך נהדרת לבלות יום שמסתיים במסעדה מצויינת.
היעד הבא שלנו, למשל.

החלק הבשרי של ליטל איטלי הוא מסעדת קרנבירה. מדובר בבר בשר ובירה בקונספט ייחודי בהשראת צפון איטליה.
הארוחה בקרנבירה בנויה ממסלולי בחירה שכוללים מבחר אנטיפסטי
מיוחדים, תוספות חמות וקינוחים כאשר נותני הטון הם
כמובן הבשר והבירה. במקום מוגשים
בשרים מעושנים בעישון עצמי וסטייק פיורנטינה (פורטר-האוס)
על הגריל לצד המון בירה
קרירה.

השולחנות במקום מסודרים כדלפקים כאשר על כל שולחן ניצב סטנד המקבל אליו את המנות, בדומה לישיבה על בר
אך לכל אורך המסעדה.
במנות הראשונות טעמנו פלטת אנטיפסטי מצוינת שכללה שומר צלוי, קישואים, חצילים, חמוצים וכן ריקוטה ביתית
ונקניק עגל.
סלט הירוקים הגיע מתובל היטב והשתלב מצוין עם הגבינה הכחולה ווקשיו מקורמל, לצד פוקצ'ות שנטבלו
בהנאה בחומץ בלסמי ושמן זית, כיאה לאיטלקי אמיתי.

הבשרים, פסגת החוויה של המקום, עוברים טיפול מסור בגריל או במעשנת ולשולחן הגיעו בזה אחר זה על קרש
כשהם חתוכים לרצועות ונוטפי עסיס: פלאן סטייק, חזה אווז מעושן, נתח אנטריקוט, עוף מעושן שעובר בישול בוואקום
והיה רך ונמס בפה, תבשיל קדירה של בשר מעושן ופלטת נקניקיות ביתיות (חלקן כשרות וחלקן לא).
לצד הבשרים המשובחים נהנתי גם מפוטייטוס פריכים ומפולנטה פטריות מעולה, שהגדרתי כלא פחות ממעדן.

את ארוחת המלכים הזו כמובן שאין לסיים ללא קינוח הולם, ולשם כך המשכנו לחלקו המתוק ביותר של מתחם ליטל
איטלי: מסעדת וינריה אשר מציעה בר וחנות יין
בהשראה ונציאנית עם תפריט אוכל המורכב בעיקרו מטאפאס
איטלקי
לצד מספר מנות חמות, וקינוחים כמובן.
אז מה היה לנו שם:
לצד צ'ייסרים של לימונצ'לו קיבלנו עוגת לימון חלומית ספוגת רום, טרטופו שוקולד, טירמיסו מצוין, קנולי ממולא
מסקרפונה, פנקוטה עם טויל נוגט ו...זהו. מבטיחה לכם שטעמתי רק ביס קטנטון מכל אחד.

איזה כיף שיש מקום כזה!
קישור לאתר ליטל איטלי
ליטל איטלי רחוב קפלן 20 ת"א מתחם שרונה, 236544 |
|
לבירורים והזמנות: 03-6979000