אחרי הפוסט הקודם, שעסק בלספר על חוויות מאוד אישיות שלי בנוגע לנושא החם, חשבתי ללכת לנושא קצת יותר... כללי, שנוגע לכולם.
את ה'פוסט' הזה כבר כתבתי לפני איזה שבוע במחברת, לפני שבכלל חשבתי לפתוח את הבלוג. יש לי עוד כמה, אבל זה הרגיש לי מתאים להיום. מקווה שתהנו (:
כל אדם רוצה לשנות משהו בעצמו אם זה את סביבתו החברתית, הציונים, או סגנון הלבוש שלו - אף אדם אינו חושב שהוא מושלם, גם אלה הטוענים שכן.
לפני כמה ימים ראיתי פרק של הסדרה "טריני וסוזנה עושות את ישראל". למי שלא יודע, אלה שתי נשים, שהולכות לאנשים ברחוב, אומרות להם שהם יכולים להתלבש יותר טוב, ושהן אפילו יכולות לעזור להם בזה, ואז הן עושות להם מייקאובר, ומוציאות אותם לתצוגת אופנה מול כל חבריהם ומשפחתם, בלי שהאנשים על המסלול ראו מה הם לובשים לפני כן. כמובן שאנשים יוצאים עם תובנות על חייהם, שאפשר גם אחרת, שאולי אפשר לשנות קודם את המראה, ובעקבותיו תבוא האישיות. לדעתי, הכוונה מדהימה, החשיבה נכונה - אם עושים שינוי גדול במשהו אחד, למשל - כמו בטריני וסוזנה - בסגנון הלבוש, יבואו בעקבותיו עוד שינויים, כדי שתוכל להתאים את עצמך למצב החדש. טריני וזודנה באות לעזוב לאנשים להרגיש טוב יותר עם עצמם, עם גופן, ואפילו מצליחות.
מצליחות לחודש הקרוב.
הן מלבישות את האנשים להם הן עוזרות בבגדים יקרים - מאיפה לזה שלובש ג'ינס קרוע כל ימי חייו יהיה כסף לעוד כאלה? - יש להן מאפרים מקצועיים - מאיפה ילדה קטנה בת 17, עם אמא עובדת זרה, שלא נמצאת הרבה בבית, תדע להתאפר ככה? שלא לדבר על לקנות את האיפור.
תוך זמן קצר, המצב יחזור לקדמותו. האיש יחזור לג'ינס הקרוע והנוח שלו, הילדה תחזור לבגדים הקצרצרים שבארון שלה. מה עוד יש להם לעשות? הם לא ילכו עכשיו ויקנו ארון שלם חדש! יש מיתון (:
בנוסף, לבוש הוא הביוי של דרך החיים של אותו בן אדם. מישהי שהולכת כל הזמן בטרנינג, כנראה עושה הרבה ספורט. מישהי שמתלבשת מאוד פרובוקטיבי, כנראה מאוד בטוחה במיניות שלה. אני מבינה שטריני וסוזנה באות לנסות לשנות את זה, אבל מסט בגדים אחד, תצוגת אופנה אחת - אי אפשר לשנות סגנון חיים שלם. מה, הספורטיבית תחליף כל יום שני סטים של בגדים? "אבל זה כל כך הרבה כביסה! טוב, נחזור לטרנינג, screw them."
אני שוב אגיד, שהרעיון הכללי הוא נכון, זאת פשוט דרך הביצוע שמפריעה לי.
אבל אולי דווקא כל מי שרואה את זה בבית יושפע יותר... "הן הצליחו עם המכוער הזה, אז גם אני יכולה!" ואז השינוי יבוא מאותו בנאדם, ולא ממישהו חיצוני, שזאת עוד בעיה - הן באות לסתם אנשים ברחוב! מה אם טוב להם עם מה שהם לובשים? מה אם הם לא מרגישים צורך לשנות את זה? אי אפשר לשנות כל אחד, השינוי צריך קודם כל למצוא מקום בראש, להטמע קצת בחשיבה של הבנאדם. אם הוא לא יחשוב שיש במה שהוא לובש משהו רע, למה שהוא ירצה להחליף את מה שהוא לובש?
ושוב חזרתי לזה, שהשינוי בא קודם מבפנים.
אני חושבת, שכל אחד יכול להשתנות, ולהתאים את עצמו יותר למה שהוא רוצה להיות, לציפיותיו, להשיג את חלומותיו - גם אם באופן חלקי. רוצה להיות זמר? תשיר בבר מצווה של בן הדוד שלך. רוצה להיות דוגמנית? תדגמני לסלון כלות של חברה של אמא שלך. תמיד אפשר למצוא דרך 
אני, אישית, בעקבות התוכנית (לאו דווקא זאת שבארץ, ראיתי אותן גם לפני כן),מרגישה יותר נוח להשתמש באקססוריז, שתמיד קניתי ולא העזתי לשים. אני מתחילה את השינוי שלי גם מבחוץ And I'm Goddamn proud of it!
אז, תעשו טובה לעצמכם, תתחילו את השינוי הקטן שתמיד רציתם לעשות ולא העזתם - בעקבותיו יבואו גם שינויים גדולים, ואתם תתנו להם לקרות - כי זה יעשה לכם רק טוב.
עד כאן, Music